EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7141 tot 7145 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 8 december 2011

Ben Davies over de stabiliserende rol van GOUD

Ben Davies (Hinde Capital) werd geïnterviewd over de huidige crisis in Europa en het effect daarvan op GOUD. Vele beleggers zijn teleurgesteld over de matige prijsbeweging.

Ben Davies (Hinde Capital) werd geïnterviewd over de huidige crisis in Europa en het effect daarvan op GOUD. Vele beleggers zijn teleurgesteld over de matige prijsbeweging.

Davies verwacht nog steeds een opwaartse druk voor de GOUDprijs, niet enkel door de monetaire problemen maar ook door het Chinese nieuwjaar in aantocht in Q1 van 2012.

Uiteindelijk heeft GOUD een stabiliserende rol voor ons monetaire systeem, maar daarvoor zijn er veel hogere GOUDprijzen nodig!

Luister hier naar het interview met Ben Davies, een GOUDspecialist pur sang:

[podcast]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: donderdag 8 december 2011

Consolidatie bij GOUDmijnaandelen: hoe lang nog?

Er zijn momenteel 2 vragen die onopgelost blijven voor beleggers:

Er zijn momenteel 2 vragen die onopgelost blijven voor beleggers:

Waarom is de euro zo sterk? Waarom blijven GOUDmijnaandelen zo lang achter op de GOUDprijs?

Op de eerste vraag kunnen we kort en bondig antwoorden. De markt gaat er niet vanuit dat de euro zal verdwijnen, met als gevolg dat de waarde van de euro hoger is dan de koopkracht van de dollar.

Over de tweede vraag hebben ook wij al veel ons hoofd gebroken, maar daar is een antwoord minder evident.

De GOUDmijnaandelen zitten al ruim een jaar in een consolidatiefase, terwijl GOUD al die tijd steeg. De verschillen lopen gigantisch op!

Terwijl GOUD zo’n 20 procent duurder werd in dollartermen dit jaar, daalden GOUDmijnaandelen met 5 procent (seniors) tot 25 procent (juniors) over dezelfde periode.

Hoe kan het toch dat GOUDmijnaandelen zo achterblijven op het prijsverloop van GOUD?

In normale tijden zouden GOUDmijnaandelen moeten werken met een hefboom ten opzichte van de GOUDprijs. Dit betekent dat GOUDmijnaandelen 50 tot 70 procent hoger zouden moeten staan in 2011!

[...]

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: woensdag 7 december 2011

GOUD reserves Frankrijk in de Verenigde Staten 'verdwenen'

Eerder werd er al bericht dat de GOUD reserves van Duitsland welke zijn opgeslagen in de Verenigde Staten niet meer zijn terug te vinden. King World News meldt dat nu ook Frankrijk klaagt dat GOUD reserves welke zijn ondergebracht in de Verenigde Staten niet zijn terug te vinden. Het zou gaan om 900 ton GOUD wat door Frankrijk is opgeslagen in de Verenigde Staten, maar waarvan de Verenigde Staten nu aangeeft dat Frankrijk het GOUD niet kan opeisen.

Lees verder op Prijs van Goud.nl
Geplaatst op: woensdag 7 december 2011

GOUD in 2012 déjà vu met 2006-2007?

Tijdens ons dagelijks onderzoek van de prijsontwikkelingen bij de belangrijkste grondstoffen, stootten we op een opmerkelijke grafiek voor GOUD.

Tijdens ons dagelijks onderzoek van de prijsontwikkelingen bij de belangrijkste grondstoffen, stootten we op een opmerkelijke grafiek voor GOUD.

Het valt namelijk behoorlijk fel op dat de prijsvolatiliteit rond de zomermaanden in 2011 een opvallende gelijkenis vertoont met de prijsbewegingen in de eerste helft van 2006!

[grafiek]

 Als de ‘GOUDevolutie’ in 2006 en 2007 een graadmeter kan vormen voor de prijs vandaag, dan mogen we ons aan een rustige eerste jaarhelft in 2012 verwachten, precies zoals we hadden voorspeld!

In 2007 is GOUD terug aan zijn opwaartse klim begonnen, wat impliceert dat we in de tweede helft van 2012 ons mogelijk aan het nodige prijsspektakel mogen verwachten.

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 december 2011

Moody's verlaagt AAA-status S&P naar AA+

De financiële wereld is opgeschrikt door de plotselinge afwaardering van de geloofwaardigheid van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) door Moody’s. De geloofwaardigheidsrating van S&P is bijgesteld van AAA (Best Wel Enorm Zeer Geloofwaardig) naar AA+ (Best Wel Een Beetje Zeer Geloofwaardig). Volgens Moody’s zat de afwaardering er al een tijdje aan te komen: “Dat S&P energiereus Enron tot op de dag van het faillissement één van de hoogste waarderingen gaf was al een teken aan de wand. Toen S&P ook de giftige subprime hypotheken tot diep in de kredietcrisis als zeer betrouwbaar kwalificeerde zijn we ons achter de oren gaan krabben. Nu vier jaar later doen we ook iets.”

[...]

Financieel journalist Willem Middelkoop nam zelf contact op met onze redactie om zijn commentaar op dit nieuws te geven. Volgens Middelkoop kon de afwaardering niet uitblijven. “Ik heb hier nog een boek over geschreven. Nou niet precies hier over, maar ik heb wel een boek geschreven. Dat we allemaal dood gaan tenzij we GOUD kopen. Dus heb ik de afgelopen maanden enorm geïnvesteerd in GOUD. GOUD heeft de afgelopen tweeduizend jaar nooit te maken gehad met wat voor een afwaardering dan ook. GOUD is namelijk geen betaalmiddel, het is een ruilmiddel. En dan zit je altijd goed. Bovendien, als je heel hard roept dat iedereen GOUD moet kopen, dan wordt het veel meer waard. Dat is een groot voordeel van GOUD.”

Lees verder op de Jaap.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs