Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7141 tot 7145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

Qatar koopt Grieks GOUD

Qatar holding, het Staatsfonds van Qatar, heeft een belang genomen in de Griekse groep Ellaktor. Mits uitoefening van alle opties kan de investering oplopen tot $ 1 miljard of een belang van 30%.

Ellaktor is een Griekse bouwgroep die enkele mijnprojecten in de pijplijn heeft. Het grootste project, Olympias mine, zou volgend jaar in productie kunnen gaan met een verwachte jaaropbrengst van 100.000 tot 200.000 ounces per jaar.

Bron: IBTimes
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Goldman Sachs: GOUDprijs later dit jaar naar $1860

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft dinsdag laten weten dat het verwacht dat de GOUDprijs later dit jaar en in 2012 verder zal stijgen.

De investeringsbank hanteert een target van $1.860,- voor een troy ounce GOUD.

'We expect gold prices will continue to be driven in large measure by the evolution of U.S. real interest rates and with our U.S. economic outlook pointing for continued low levels of U.S. real rates in 2012', aldus Goldman

Bron: BeursVisie.eu
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Was correctie in GOUDprijs overdreven?

De GOUDprijs heeft ditmaal zijn rol van veilige vluchthaven niet kunnen waarmaken. De beleggers verkochten vooral in de twee laatste dagen van vorige week blindelings alles en nog wat. Mark Hulbert, stichter van Hulbert Financial Digest, ziet nochtans geen redenen om de posities in GOUD in sneltreinvaart af te bouwen. Integendeel zelfs, het inflatiegevaar is in de afgelopen maanden zelfs toegenomen.

 Niet alleen de VS en Europa drukken in snel tempo geld. De Japanse regering zal in de komende jaren veel meer geld moeten uitgeven dan waar ze op had gerekend. Niet alleen moet het land heropgebouw worden, ook zal de koers van de yen worden ondersteund.

Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Belegger verwacht stijging GOUDprijs

[...]

Over de GOUDprijs is meer eenduidigheid: een zeer ruime meerderheid van zowel de particuliere als institutionele beleggers verwacht dat deze de komende maanden zal stijgen tot boven de $1900 per troy ounce (circa 31,1 gram).

Dit blijkt uit de maandelijkse beleggingbarometer waarmee de Amsterdamse vermogensbeheerder en institutioneel broker OHV de stemming in de financiële markten bij haar klanten meet.

[...]

Bron: Waterkant
Geplaatst: dinsdag 4 oktober 2011

Suriname vraagt advies Zuid-Afrika over GOUD

PARAMARIBO, 1 okt – Suriname wil advies van Zuid-Afrika over deelname in GOUDwinning. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De ervaring van het Afrikaanse land is best te gebruiken bij het uitzetten van een strategie. Zoals het opzetten van een eigen bedrijf.

Het succes van Staatsolie moet minstens te evenaren zijn. “Waar we hulp nodig hebben van buiten, zullen we die moeten gebruiken. Maar we mogen niet dezelfde fouten maken als andere landen”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Daarom wordt ook advies ingewonnen bij andere landen. Ecuador bijvoorbeeld. Suriname wil actief deelnemen in de GOUDindustrie. Die is zo lucratief dat slechts genoegen nemen met royalty’s niet bepaald slim lijkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$