Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 7141 tot 7145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

Rob McEwan: GOUD $5.000 - zilver $200

The Gold Report had een interview met Rob McEwan, een icoon in de GOUDmijnindustrie. Lees enkele interessante uitspraken van deze expert.

Rob McEwen: Gold is money. It is currency. I think the number of people familiar with gold will grow as people see gold as a currency. China, India, Russia are buying gold to diversify their foreign reserves. To restore the confidence in currencies, I think some central banks, such as the Chinese and possibly the Russian, will increase their gold holdings to the level that the percentage of their total currency will be greater than that of any other currency in the world. At that point, they will assert that their currency should become the reserve currency of the world.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

GOUDprijs is in 12 maanden met $600 gestegen

GOUD is momenteel één van de beste grondstofbeleggingen van 2011. De prijs van een troy ounce GOUD is in de afgelopen 12 maanden met bijna $600,- gestegen. Dat komt neer op een stijging van 48%.

In augustus steeg de prijs van GOUD met $200,- (+12,5%). Dat GOUD een goede investering is in 2011 blijkt ook uit de Thomson Reuters/Fefferies CRB Index.

Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

GOUD en Amerikaanse staatsobligaties

Ze zijn momenteel beide populair en dat is in zekere zin verbazingwekkend. Iedereen weet dat Amerika een gevaarlijk spel met de dollar speelt. Hoewel vice-president Biden afgelopen week nog maar even herhaalde dat Amerika nog altijd haar schulden heeft betaald, heeft hij er niet bij gezegd met welke waardeloze dollars ze dat in de toekomst gaan doen. Het beleid van Amerika is er immers op gericht om de dollar steeds minder waard te laten worden.

Wie zou dan met zijn volle verstand nog Amerikaanse staatsschulden willen bezitten of sterker nog, nu willen kopen?

Bron: Gewoon-Nieuws
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Terug naar "GOUDstandaard"

Jacht op GOUD begonnen...

In het tweede kwartaal van 2011 groeide het GOUDbezit van de gezamenlijke centrale banken met een factor 4. Volgens de Wall Street Journal kochten zij in deze periode 69,4 ton GOUD. Dat is 4 x meer dan in die periode een jaar eerder, toen kochten zij 14,1 ton. Ook de ´centrale bank´ van de  centrale banken, de Zwitserse Bank of International Settlement (B.I.S.) verdrievoudigde in 2010 haar GOUDvoorraad van ongeveer 5 miljoen naar 15 miljoen ounces.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Hoeveel GOUD heb je nodig om de inflatie voor te blijven?

Een vraag die veel gesteld wordt, is: hoeveel fysiek GOUD heb ik nodig om minimaal mijn vermogen te beschermen? Het antwoord op deze vraag is verrassend: relatief maar 5,75% van uw vermogen in GOUD is voldoende om u tegen de aanhoudende inflatie van papieren valuta te beschermen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$