Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7141 tot 7145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2011

De weg naar confiscatie

Het huidige monetaire system is gebaseerd op vertrouwen op basis van valse beloften door failliete overheden. Het fiat geldsysteem wordt in stand gehouden door meer en meer konijnen uit de hoed te toveren en creatief geld bij te drukken uit het niets.

Het vertrouwen in het systeem brokkelt met de dag verder af. In de groeilanden begrijpen ze al langer dan vandaag dat een fiat geldsysteem niet houdbaar is. Daar heerst een GOUDcultuur als alternatief voor het failliete geldsysteem dat door de overheden wordt gepromoot. De Westerse bevolking begint dit ook te begrijpen.

Om de genadeslag zo ver mogelijk voor zich uit te schuiven, maken de Westerse overheden het steeds moeilijker om aan GOUD te geraken. De GOUDprijs doet de bevolking dagelijks beseffen dat het huidige geldsysteem niet deugd. De overheden doen hun uiterste best om de opmars van het enige echte geld tegen te houden en ze zullen meer en meer beperkingen opstellen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 24 oktober 2011

Jim Rickards: 'Inflatie is de onzichtbare vijand'

King World News sprak met Jim Rickards, de auteur van het boek ''Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis'' dat 10 november wordt uitgebracht. In het fragment komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals de schuldencrisis in Europa, de inflatie en centrale banken die GOUD kopen.

Bron: 24hgold
Geplaatst: zondag 23 oktober 2011

Bezorgd om zilver? Eric Sprott presenteert enkele verbluffende feiten

Hedge fund manager Eric Sprott sprak afgelopen week tijdens de “silver summit” een volle zaal met nerveuze zilverbezitters toe. Aan het einde van zijn speech konden zilverbezitters opgelucht ademhalen. Enkele feiten:

Ieder jaar word er tien keer zoveel zilver dan GOUD gemijnd. De ratio GOUD/zilver in de grond is 1:15. De terechte vraag: Hoe kan de verhouding uitgedrukt in dollars ooit 1:50 zijn? Een terugkeer naar een historische ratio van 1:15 is zeer aannemelijk wat uitwijst dat zilver GOUD zal overtreffen.

Dagelijks wordt er een miljard ounce zilver verhandeld terwijl de wereld slechts 900 miljoen ounce zilver per jaar produceert. Van al het zilver dat op papier verkocht wordt, is er slechts 1,5 miljoen fysiek zilver dat deze lading dient te dekken – belachelijke aantallen.

Het Sprott fonds poogde 15 miljoen ounce zilver te kopen. Daar moesten ze 3 maanden op wachten. Een deel van het zilver moest komen van nieuw gemijnd zilver. Er is niet veel zilver dat in de schappen staat te wachten op een koper.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2011

Wat is het effect van de Europese onderhandelingen op de GOUDprijs?

Er heerst een gespannen sfeertje in Brussel. Daar zijn dit weekend weer allemaal (financiële) ministers van de EU-landen neergestreken om het nog maar eens over de eurocrisis te hebben. Er werd van tevoren al aangekondigd dat landen dit weekend waarschijnlijk niet tot een gezamenlijke oplossing zouden komen. Het noodfonds wordt vooralsnog dus niet uitgebreid. Woensdag 26 oktober staat al weer een nieuwe meeting op de aganda, omdat Frankrijk en Duitsland het maar niet met elkaar eens kunnen worden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

James Turk: 'Zwakke kapitaalspositie banken zal GOUDprijs doen exploderen'

King Wold News sprak eerder deze week met James Turk, de oprichter van GoldMoney.com. In het interview wordt gesproken over de ontwikkeling van de GOUD- en zilverprijzen, de problemen in de bankensector en de rol die de centrale banken spelen in deze crisis.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$