Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 7151 tot 7155
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

GOUD breekt nieuw record

De economische onzekerheid blijft de prijs van GOUD opdrijven. Een troy ounce, gelijk aan 31,1 gram, kostte vrijdag in Hongkong 1844,55 dollar (bijna 1300 euro). Dat is een nieuw record voor het edelmetaal.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Prijs van kilo GOUD loopt op richting 60.000 dollar

En de prijs van een ounce GOUD is weer gestegen naar een nieuw record: 1.826 dollar voor 31 gram.

(op het moment dat we het bericht plaatsten, stond de prijs zelfs al op 1.842 dollar!)

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Waar eindigt de GOUDprijs?

In dit artikel van The Telegraph kan je lezen hoe we al 40 jaar overleven op fiatgeld. De stijging van het GOUD bewijst echter dat het fiatgeld op zijn laatste benen staat. Maar wanneer kan je nu verwachten dat deze GOUDrush zal eindigen? Daarvoor dacht ik aan deze laatste passage:

Bron: Belegger.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Willem Middelkoop: Zilver is het nieuwe GOUD

“Zilver wordt het nieuwe GOUD”, stelt Middelkoop. The poor man’s gold zou nog wel eens veiliger kunnen blijken dan GOUD, denkt hij.

De GOUDprijs is donderdagmiddag door de 1800-dollargrens geschoten. Het edelmetaal wordt gezien als veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Maar is GOUD nu nog koopwaardig, of is er sprake van een bubbel? GOUDkenner Willem Middelkoop geeft antwoord.

[...]

Moeten beleggers dan nu GOUD kopen? Middelkoop: “Ja, maar eigenlijk moet je zílver kopen. Alles wat op GOUD van toepassing is – waardevast, schaars – geldt ook voor zilver. Maar de zilvermarkt is veel kleiner dan de GOUDmarkt. De vraag naar zilver is op dit moment gigantisch, terwijl er maar heel weinig zilvermijnen zijn. Dat komt ook doordat zilver meestal een bijproduct is van lood- en zinkmijnen.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

GOUDprijs naar nieuw record

De prijs van GOUD heeft vandaag een nieuw record bereikt, van 1.816,25 dollar per ounce. Het edelmetaal kon profiteren van zijn statuut van veilige haven tegenover de beurzen. Die gaan vandaag opnieuw lager door de bezorgdheid over de wereldwijde economische groei.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$