Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7161 tot 7165
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Zwitserland of GOUD, waar is de veilige haven?

De afgelopen maanden was er opvallend genoeg 1 asset die beter presteerde tussen alle markt onrust dan de veilige haven bij uitstek, GOUD: De Zwitserse Franc steeg opmerkelijk hard in waarde ten opzichte van de Euro en de Dollar. Het is wel duidelijk dat dit land een veel betere staatshuishouding heeft dan het gemiddelde Euroland of de Verenigde Staten, maar is het daadwerkelijk nou zoveel beter dat het een stijging van 20% in 3 maanden rechtvaardigt ?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2011

Vraag naar GOUD stijgt universeel

Er zijn er die beweren dat alleen speculanten GOUD kopen. Niets is echter verder van de waarheid. De vraag naar GOUD stijgt universeel en door iedereen, van consumenten tot overheden.

’s Werelds Centrale Banken kochten dit jaar al meer GOUD dan het volledige jaar 2010 samen. Zo verdrievoudigde Zuid-Korea zijn GOUDvoorraad de laatste 2 maanden. Ook Thailand, Mexico en zelfs Griekenland kochten GOUD de laatste maanden. Andere Centrale Banken zijn gestopt met de verkoop van het gele edelmetaal.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2011

Het beste medicijn is...

Het beste medicijn tegen lage prijzen zijn lage prijzen.

Het moge duidelijk zijn; de aandelen van GOUD- en zilvermijnbedrijven zijn nog steeds fors ondergewaardeerd. Dat dit bij de selecte groep beleggers in deze sector bekend is moge duidelijk zijn, maar de lijst van institutionele beleggers, hedgefund managers en andere fondsmanagers die hier de laatste tijd uitspraken over doen is indrukwekkend. En wanneer deze boodschap bekend wordt buiten de mijnbouwsector kunnen we ons gaan opmaken voor de lang verwachte rendementen.

Hieronder volgt een korte opsomming van hetgeen deze groep hun klanten vertelt:

[...]

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Het eindpunt van de reis

Het is dat de zich ontrollende crisis zoveel leed te weeg gaat brengen bij de meerderheid van de bevolking die geen weet heeft van de verdamping van hun spaargelden in pensioenfondsen en banktegoeden, anders zou je er nog een leuke vrijetijdsbesteding aan kunnen overhouden.

Een premier die zich uit een vergissing van 50 miljard moet zien te redden, een deskundige van een bank die vertelt dat investeren in GOUD link is omdat het in dollars wordt uitgedrukt welke wel eens zouden kunnen dalen in waarde, alle al of niet geleerde economen die in actualiteitenprogramma’s komen opdraven met niet ter zake doende verklaringen, het verbod op het short gaan op financiële aandelen wat nog nooit eerder heeft geholpen; ik moet bekennen dat ik het niet altijd droog hou.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Interview met Eric Sprott door James Turk

James Turk van goldmoney.com heeft de GATA conferentie die recent plaatsvond aangegrepen om een aantal sprekers te interviewen. In het onderstaande filmpje wordt Eric Sprott, van Sprott Asset Management, geïnterviewd door Turk.

Tijdens het interview worden de GOUD- en zilvermarkt uitvoerig besproken. Het interview duurt een half uur en is voor iedereen met interesse in GOUD en zilver de moeite waard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$