Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7166 tot 7170
Bron: Standaard.be
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

GOUD glijdt uit, zilver crasht

Terwijl de onzekerheid op de beurzen zelden zo groot was, zakt de prijs van zogenaamde vluchtwaarden zoals GOUD en zilver plots in mekaar.

De val van de edelmetalen begon donderdag, toen ook de beurzen de grootste daling van de jongste drie jaar incasseerden. De combinatie van de schuldencrisis met een wegvallende economische groei brengt beleggers tot wanhoop en zorgt voor een complete malaise op de financiële markten.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Goldmoney NIET meer actief in Nederland

Vanmorgen ontving ik een mail van Goldmoney en die begon als volgt:

It is with tremendous regret that I am writing to inform you of our recent decision to discontinue offering our services to all customers resident in the Netherlands.

Goldmoney is simpel gezegd een buitenlands bedrijf waar je GOUD en zilver kan kopen en dat ze dan vervolgens opslaan in een kluis in het buitenland. De AFM heeft nu een stokje gestoken voor de activiteiten van Goldmoney  in Nederland.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Handel in GOUD en zilver belemmert in Europa

We ontvangen steeds meer berichten over de belemmering van de handel in edelmetalen in Europa.

Nadat de Oostenrijkse regering eerder deze maand de verkoop van GOUD voor bedragen boven de 15.000 euro aan banden legde, is het nu Frankrijk dat strenge maatregelen treft om de anonieme en cashaankopen van GOUD en zilver te beperken. Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet per bankoverschijving gebeuren, aldus een nieuwe wet die in het Franse Staatsblad is verschenen.

Met andere woorden, politici beginnen meer maatregelen in te stellen om de heersende en toenemende muntcrisis in Europa te bestrijden. GOUD en zilver gelden als tegenpool van hun monetaire ingrepen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Specialisten over de scherpe daling bij GOUD en zilver

De scherpe prijsdaling van GOUD en zilver doet veel stof opwaaien. Edelmetaal-info liet enkele specialisten aan het woord, ieder met zijn eigen mening. De meningen lopen dan ook uiteen van margin calls, stijgende dollar, technisch plaatje, winstnemingen, gezonde correctie tot manipulatie.

Maar over 1 ding zijn alle analisten het eens: De stijgende lange termijntrend blijft intact.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

Frankrijk, Oostenrijk leggen aankoop van GOUD en zilver aan banden

Nadat de Oostenrijkse regering eerder deze maand de verkoop van GOUD voor bedragen boven de 15.000 euro aan banden legde, is het nu Frankrijk dat strenge maatregelen treft om de anonieme en cashaankopen van GOUD en zilver te beperken.

Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet per bankoverschijving gebeuren, aldus een nieuwe wet die in het Franse Staatsblad is verschenen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$