Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7166 tot 7170
Bron: de Tijd
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2011

Roubini: GOUD is geen redmiddel tegen falend overheidsbeleid

Vorige week meldden we dat volgens Nouriel Roubini het GOUD zich ontwikkelt zoals de subprime-zeepbel, alleen erger. In een nieuwe reeks tweets gaat de New Yorkse professor (foto Bloomberg) op Twitter ook in de clinch met GOUD-aanhangers over het macro-economische potentieel van GOUD. Zou GOUD voor meer prijsstabiliteit zorgen? Minder hevige cycli? Meer fiscale verantwoordelijkheid? Hij bestrijdt het allemaal.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2011

GOUDmijnaandelen kansrijk

Terwijl de prijs van GOUD rond zijn recordniveau noteert, zitten GOUDmijnaandelen al verscheidene jaren in het slop. Ondertussen zakken de waarderingen in de sector naar historische dieptepunten. Het zijn nog zomersolden voor GOUDmijnaandelen.

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we nog eens konden spreken van ‘een rustige handelsweek’. Er gaat geen week meer voorbij of we krijgen enkele nieuwe financiële aardverschuivingen te verwerken. Afgelopen week was er onder meer Warren Buffett, die tijdens een ochtendbad had besloten om een substantieel belang te nemen in het tanende Bank of America. Beleggers schoten prompt in de ‘risk on’ modus, want als Warren koopt, dan zal het wel goed zijn.

Ook Bernanke had tijdens Jackson Hole speech afgelopen vrijdag een positieve ondertoon over de economie, maar blijft toch op z’n hoede voor potentiële bedreigingen. Hij houdt (zoals steeds) alle opties open. Tijdens de volgende Fed meeting in september wordt de bijeenkomst zelfs uitgetrokken over 2 dagen, iets wat nog niet eerder gebeurde. Tot die meeting zal het volatiel blijven op de beurzen. We kunnen, gezien de ervaring van de afgelopen maanden, tot weinig andere conclusies komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

Rob McEwan: GOUD $5.000 - zilver $200

The Gold Report had een interview met Rob McEwan, een icoon in de GOUDmijnindustrie. Lees enkele interessante uitspraken van deze expert.

Rob McEwen: Gold is money. It is currency. I think the number of people familiar with gold will grow as people see gold as a currency. China, India, Russia are buying gold to diversify their foreign reserves. To restore the confidence in currencies, I think some central banks, such as the Chinese and possibly the Russian, will increase their gold holdings to the level that the percentage of their total currency will be greater than that of any other currency in the world. At that point, they will assert that their currency should become the reserve currency of the world.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

GOUDprijs is in 12 maanden met $600 gestegen

GOUD is momenteel één van de beste grondstofbeleggingen van 2011. De prijs van een troy ounce GOUD is in de afgelopen 12 maanden met bijna $600,- gestegen. Dat komt neer op een stijging van 48%.

In augustus steeg de prijs van GOUD met $200,- (+12,5%). Dat GOUD een goede investering is in 2011 blijkt ook uit de Thomson Reuters/Fefferies CRB Index.

Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

GOUD en Amerikaanse staatsobligaties

Ze zijn momenteel beide populair en dat is in zekere zin verbazingwekkend. Iedereen weet dat Amerika een gevaarlijk spel met de dollar speelt. Hoewel vice-president Biden afgelopen week nog maar even herhaalde dat Amerika nog altijd haar schulden heeft betaald, heeft hij er niet bij gezegd met welke waardeloze dollars ze dat in de toekomst gaan doen. Het beleid van Amerika is er immers op gericht om de dollar steeds minder waard te laten worden.

Wie zou dan met zijn volle verstand nog Amerikaanse staatsschulden willen bezitten of sterker nog, nu willen kopen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$