Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 7186 tot 7190
Bron: Gewoon-Nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 1 oktober 2011

Voorbereiding confiscatie van GOUD

[...]

Dat de overheid bezig is om alvast voorbereidende maatregelen te treffen voor een eventuele confiscatie blijkt uit het feit dat bezit van fysiek GOUD, wat bewaard wordt binnen de Nederlandse landgrenzen niet aan een vergunningenstelsel onderhevig is terwijl de handel in fysiek GOUD wat in het buitenland wordt bewaard wel de nodige vergunningen moet hebben. Omdat de aankoop van edelmetalen in Nederland alléén kan geschieden met registratie van de naam van de koper en de hoeveelheid edelmetaal, is het voor de overheid een makkie om te achterhalen waar het is, wie het in bezit heeft en hoeveel het is. Ligt dit edelmetaal echter opgeslagen in het buitenland dan kan de overheid er met haar grijpgrage klauwen niet bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 september 2011

GOUDprijs stabiliseert door fysieke vraag

Na de zware verliezen vorige week en de maandag, is de GOUDprijs gestabiliseerd rond de $ 1.625. De daling van $ 120 op maandag heeft enkele zwakke handen uit de markt geschud, maar toonde een weerstandsniveau rond het 200-daags gemiddelde door de grote vraag naar fysiek GOUD.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 29 september 2011

Nieuwe kans in Zilver

Ondanks dat de US dollar momenteel geen veilige haven is, lijkt vanwege de paniek iedereen op een of andere manier te vluchten naar de US dollar. De dollar heeft haar recente lage koersniveaus achter zich gelaten. Edelmetalen hebben het momenteel zwaar te verduren.

De GOUD- en zilverprijs zakten afgelopen dagen aanzienlijk. Vrijdag d.d. 23/09/2011 liet de GOUDprijs haar grootste daling in 5 jaar zijn. De zilverprijs liet zelfs de grootste daling zien sinds 1980.

GOUD en zilvermijnen worden in de malaise meegetrokken, terwijl hier geen reden voor is, want de winsten en marges van de mijnbouwbedrijven blijven rendabel ondanks de daling van de GOUD- en zilverprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Koperprijs geeft Bernanke vuurkracht

De daling van het GOUD zal slechts een voetnoot in de geschiedenis zijn. De daling van de koperprijs is iets waar we ons meer zorgen over moeten maken.

De koperprijs viel de laatste weken terug van rond de 4 $ tot rond de 3$, ofwel een daling van rond de 25%. Met de huidige economische berichten is het niet uit te sluiten dat de koperprijs nog verder zakt.

De koperprijs wordt aanzien als een barometer voor de economie. Van koper zegt men dat het de enige grondstof is met een Master in de economie.

Een terugval van dergelijke omvang duidt erop dat de markten ervan uitgaan dat de wereldeconomie de komende 9 tot 18 maanden blijft slabakken. In een periode van recessie daalt de koperprijs gemiddeld met 40%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Er staat iets "groots" te gebeuren

Wie de markten al enkele jaren volgt, zal het met me eens zijn dat het koersverloop van GOUD en zilver niet echt een normaal verloop kende vorige week.

GOUD zette bijvoorbeeld eerder deze maand nog een nieuwe high neer om vervolgens meteen te crashen. Vanaf de top!

Ik heb het zelden gezien. En al zeker niet in grondstoffen. We hebben het hier tenslotte niet over een bedrijf dat zopas een winstwaarschuwing de wereld in stuurde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$