Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7191 tot 7195
Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

De kloof tussen GOUD en GOUDmijnaandelen zal snel dichten

GOUD noteert, zelfs na de recente prijscorrectie, nog steeds fors hoger dan bij de start van 2011. GOUDmijnaandelen deden al die tijd niets!

De FT stelt zich de terechte vraag: Is het tijd om GOUDmijnaandelen te kopen?

Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

Ruim tien jaar te laat

Maar liefst tien jaar te laat komt nu de SP als eerste politieke partij met serieuze vragen over het Nederlandse GOUD.

Nederland had ooit één van de grootste voorraden GOUD in de wereld, zeker als we het afzetten tegen de hele bevolking. Nederland was dan ook één van de rijkste landen ter wereld, met een bevolking die ermee akkoord ging dat het hard moest werken tegenover weinig inkomsten. (ziet u de gelijkenis met de Chinese bevolking van nu?)

Toen het eindelijk de Nederlanders zelf beter ging, werd de basis van de rijkdom tegen bodemkoersen verkocht. Gerrit Zalm, u kent hem wel, van DSB en de huidig CEO van die andere falende bank ABNAMRO, was degene die het rampzalige besluit nam om de GOUDvoorraad tegen de laagst mogelijke koers te verkopen. Ik heb zelf de berekening niet gemaakt, maar volgens de SP is er daarmee 32 miljard euro verkwanseld.

Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

Behoudt GOUD haar waarde?

Het grote misverstand dat de oude media en de bankiers in stand willen houden is dat we GOUD zouden kopen omdat het haar waarde zou houden.

Onzin...

Ook GOUD is soms meer en soms minder waard. In een samenleving die vol vertrouwen heeft in een papieren munt, heeft GOUD relatief weinig waarde. Immers heeft iedereen al vertrouwen in de papieren munt. GOUD is dan overbodig en de vraag er naar als veilig geld zal gering zijn.

Het wordt anders in een samenleving waarin men niet meer kan vertrouwen in papieren geld (fiat geld). Dan is GOUD het beste alternatief.

In zo'n omgeving zal GOUD meer waard worden. In het papieren geld gerekend zal GOUD steeds waardevoller worden naarmate de waardering voor dat niet langer volledig vertrouwde papieren geld afneemt.

Nu is het gekke, waarom kan ik nu meer met GOUD kopen dan drie jaar geleden? Als GOUD en papieren geld in een weegschaal elkaars tegenpool zijn, dan zou ik met GOUD mijn koopkracht niet moeten zien stijgen. Ik zou er hooguit mijn waarde mee kunnen behouden.

Toch is de realiteit dat ik met mijn GOUD nu veel meer kan kopen...

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

Nieuwe speler op de GOUDmarkt

De Chinese overheid werkt via één van haar staatsbedrijven aan een nieuwe termijnmarkt voor GOUD: de Pan-Asian Gold Exchange (PAGE).

Deze markt biedt momenteel al termijncontracten van 10 ounceGOUD aan op de binnenlandse markt. Chinezen kunnen via het internet en PAGE GOUD kopen. Die termijncontracten zijn 1:1 gedekt door fysiek GOUD. Alle uitstaande contracten worden dus gedekt met GOUD in de kluis van PAGE.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Chinese GOUDaankopen op record

Het is geen geheim meer dat China actief ‘in de markt’ zit om massaal fysiek GOUD in te slaan.

De jongste gegevens van World Gold Council onderstrepen de kracht van de Chinese GOUDaankopen. De totale omvang was opnieuw goed een recordjaar.

Daarenboven zal de Chinese koopwoede voor GOUD in de komende 10 jaar nog minstens verdubbelen!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$