Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7196 tot 7200
Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 11 september 2011

Zorgen om doorlenen GOUDstaven

 Er dreigt een grote bubble te ontstaan op de GOUDmarkt. Centrale banken, (GOUD)banken en andere beleggers hebben het edelmetaal de afgelopen jaren lustig aan elkaar doorgeleend, waardoor talloze claims zijn ontstaan. Die kunnen volgens experts de reputatie van GOUD als ultieme veilige haven flink ondermijnen. „Zolang partijen hun GOUDvorderingen niet verzilveren, is er nog weinig aan de hand. Maar in de huidige crisis is niets meer zeker.”

Bron: US Markets
Geplaatst: zaterdag 10 september 2011

Greenspan: GOUD is GEEN bubbel en de euro gaat ten onder

Alan Greenspan, nooit verlegen om te provoceren, laat zich bijzonder somber uit over de toekomst van de euro. De markten schrikken en dat doet de euro geen goed. En de pijlsnel stijgende GOUDprijs vindt hij normaal.

Onlangs (22 augustus 2011) was hij spreker op een symposium in Washington. Bij deze gelegenheid verkondigde hij dat volgens hem de euro op de rand van de ondergang staat.

Hij zei duidelijk (en duidelijkheid was niet altijd zijn sterkste kant) dat de euro zal ineenstorten en dat daardoor vele Europese grootbanken in de problemen zullen komen. In de nasleep van deze situatie zal de Europese economie verzwakken, wat dan weer negatieve gevolgen gaat hebben op de aandelenkoersen en dus ook op de winsten van beleggers in de VS.

[...]

Trouwens, toen op 22 augustus de eerder genoemde 1.900 dollar op de scoreborden verscheen, vond Greenspan dit niet verwonderlijk en voegde eraan toe, dat volgens hem er voor GOUD geen sprake is van een zeepbel. Met andere woorden: de prijsstijging is normaal en er is nog ruimte voor een hoger prijsniveau.  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

John Mauldin over GOUD

John Mauldin, de man met de meeste lezers van een financiële nieuwsbrief, heeft zo zijn eigen mening over GOUD. Hij staat niet van de daken te schreeuwen dat je GOUD moet kopen, maar zijn visie over GOUD heeft wel degelijk de juiste inhoud.

Hier kan je een stukje lezen uit een van zijn nieuwsbrieven:

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

Sentiment GOUD neemt een forse duik

Het gaat beleggers in GOUD en GOUD gerelateerde activa de jongste maanden voor de wind. De prijs van het gele edelmetaal schoot maar liefst 300 dollar hoger tijdens de zomermaanden: ongezien.

Toch merkte Mark Hulbert (Hulbert Financial Digest) een forse draai in het sentiment op onder de GOUDanalisten.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

Euro in vrije val...

Het gaat bijzonder hard met de euro. Door de aanhoudende problemen in Europa staat de munt onder steeds grotere druk, met alle gevolgen  van dien.

De EUR/USD is in vrije val geraakt: terwijl de verhouding eind augustus nog rond 1,45 noteerde, test het valutapaar momenteel de steun op 1,38!

Het zijn bijzonder volatiele tijden voor de fiat valuta… uiteraard levert dat wederom winst op voor GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$