Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 721 tot 725
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

De GOUDprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar.

De vlucht uit aandelen werd weerspiegeld in de aanhoudende run op veilig geachte staatsobligaties. Daarbij zakte het rendement op tienjarige Nederlandse staatsobligaties voor het eerst in de historie kortstondig tot onder 0 procent. De vergelijkbare Duitse rente bedraagt nu min 0,2 procent. De GOUDprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

GOUDprijs kan op weg richting $ 4.200”

De GOUDprijs is bezig aan een indrukwekkend jaar. Terwijl het GOUDen edelmetaal vorig jaar nog moest bezwijken onder de verkoopdruk, staan er op dit moment massa’s aan kopers in de rij om te profiteren van de prijsstijging van het edelmetaal dat ook bekend staat als ‘veilige haven’.

Volgens Christopher Wood, van investeringsmaatschappij CLSA, is GOUD juist interessant omdat het kan fungeren als veilige haven. Wood komt tot de conclusie dat we op dit moment in een zeer onzekere tijd leven en volgens hem zullen steeds meer mensen opzoek gaan naar een veilige haven.

Daarnaast kunnen we door het huidige monetaire beleid in de nabije toekomst te maken gaan krijgen met het fenomeen dat we moeten gaan betalen om geld te stallen op de bank. Ook dat kan voor de ‘gewone burger’ een reden zijn om het geld ergens anders te gaan stallen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Koersdoel GOUD omhoog bij HSBC

HSBC heeft deze week het koersdoel voor GOUD verhoogd. In juli van 2015 verlaagde de bank het koersdoel. De bank gaat uit van een stijging van.......

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

GOUD: om terdege rekening mee te houden!

Hoewel het nog te vroeg is om uit de gestaag oplopende GOUDprijs conclusies te trekken, lijkt het er niettemin op dat de centrale banken “op weg” zijn de GOUDteugels wat te laten vieren, na één van de meest destructieve marktoperaties aller tijden. Vanuit een monetair oogpunt is het huidige systeem hard aan vervanging toe daar dit gezien de immense schulden-overhang niet meer valt te saneren. Een nieuw systeem – een Bretton Woods anno 2016/17 – zou dan een wereldvaluta (SDR?) gekoppeld aan GOUD het licht moeten zien. Daarin zou vervolgens wereldwijd gehandeld worden in de wetenschap dat elk ‘fiat papiertje’ een GOUDdekking kent, dat te allen tijde tegen GOUD kan worden ingewisseld mocht in een bepaald land de overheid zich qua uitgaven toch weer te buiten gaan. GOUD zal in een dergelijke situatie moeten worden bijgekocht. Op deze manier wordt een land automatisch “teruggefloten”. Meest belangrijk: de belastingbetaler hoeft niet langer op te draaien voor een nieuw bankenfiasco en besmette valuta’s als de dollar, euro en yen behoren hiermee tot het verleden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Beursblik: GOUDprijs reflecteert aanhoudende risico-aversie

GOUD blijft de optimale belegging voor partijen die weg willen blijven van de huidige risico’s in de markt. Dit schreef marktanalist Naeem Aslam van Think Forex woensdag.

Aslam benadrukte de curve van de prijs per troy ounce GOUD, die sinds de bekendwording van Brexit na het referendum op 23 juni slechts één dag kende met een daling.

Daarmee is het koersdoel van 1.400 Amerikaanse dollar per troy ounce in zijn visie “een stuk realistischer” met een voorlopig hoogste koers van 1.371,39 Amerikaanse dollar. Dit betekende de hoogste notering sinds maart 2014.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$