Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 7201 tot 7205
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Chavez gaat GOUDindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de GOUDindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.

De beslissing volgt op gesprekken tussen de regering en buitenlandse bedrijven in de Venezolaanse GOUDmijnindustrie. Die stelden schade te lijden door de regels die limieten stellen aan de GOUDexport uit het land. Ze hebben daardoor financieringsproblemen en kunnen moeilijk extra banen scheppen.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

The great meltdown - Van TRIPLE-A naar TRIPLE-D

Wie 40 jaar geleden toen de dollar werd losgekoppeld van het GOUD (15 augustus 1971) had voorspeld dat het hieruit voortvloeiende doom scenario van de inflatoire “Grote Depressie” nu onafwendbaar op ons afkomt, zou waarschijnlijk in het gekkenhuis zijn beland. Intussen moeten we vaststellen dat alle symptoombestrijding ten spijt het trekken blijft aan een dood paard (voorbeeld Japan). Hoe langer de sovereign defaults (staatsfaillissementen) vooruit worden geschoven, hoe hoger de onbetaalbare rekening.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Zwitserland of GOUD, waar is de veilige haven?

De afgelopen maanden was er opvallend genoeg 1 asset die beter presteerde tussen alle markt onrust dan de veilige haven bij uitstek, GOUD: De Zwitserse Franc steeg opmerkelijk hard in waarde ten opzichte van de Euro en de Dollar. Het is wel duidelijk dat dit land een veel betere staatshuishouding heeft dan het gemiddelde Euroland of de Verenigde Staten, maar is het daadwerkelijk nou zoveel beter dat het een stijging van 20% in 3 maanden rechtvaardigt ?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2011

Vraag naar GOUD stijgt universeel

Er zijn er die beweren dat alleen speculanten GOUD kopen. Niets is echter verder van de waarheid. De vraag naar GOUD stijgt universeel en door iedereen, van consumenten tot overheden.

’s Werelds Centrale Banken kochten dit jaar al meer GOUD dan het volledige jaar 2010 samen. Zo verdrievoudigde Zuid-Korea zijn GOUDvoorraad de laatste 2 maanden. Ook Thailand, Mexico en zelfs Griekenland kochten GOUD de laatste maanden. Andere Centrale Banken zijn gestopt met de verkoop van het gele edelmetaal.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2011

Het beste medicijn is...

Het beste medicijn tegen lage prijzen zijn lage prijzen.

Het moge duidelijk zijn; de aandelen van GOUD- en zilvermijnbedrijven zijn nog steeds fors ondergewaardeerd. Dat dit bij de selecte groep beleggers in deze sector bekend is moge duidelijk zijn, maar de lijst van institutionele beleggers, hedgefund managers en andere fondsmanagers die hier de laatste tijd uitspraken over doen is indrukwekkend. En wanneer deze boodschap bekend wordt buiten de mijnbouwsector kunnen we ons gaan opmaken voor de lang verwachte rendementen.

Hieronder volgt een korte opsomming van hetgeen deze groep hun klanten vertelt:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$