Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7201 tot 7205
Bron: Commodity Online
Geplaatst: zaterdag 17 september 2011

Oostenrijk legt restricties op het kopen van GOUD door particulieren

En hier is het begin van het bemoeilijken van het kopen van GOUD door particulieren in Oostenrijk. Burgers mogen nog maar voor maximaal €15.000 per aankoop aan GOUD besteden. GOUD is hiermee officieel een grondstof waarop beperkingen gelegd zijn.

A newly enacted Gold policy in Austria that restricts the free purchase of gold by individuals may just be the start of a European policy shift that might border on infringing an individual’s financial freedom.

As per the new Austrian policies, individuals who wish to purchase gold will be restricted to purchase only 15000 Euros worth of gold at a time making gold an officially “restricted” commodity.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2011

Donald Trump aanvaardt GOUD als betaling eerder dan dollars

De Amerikaanse vastgoedtycoon Donald Trump heeft de tegenwaarde van 176.000 dollar (127.000 euro) in GOUDstaven geaccepteerd als borgstelling voor de verkoop van een commerciële ruimte op Wall Street 40.

Trump maakte van de gelegenheid gebruik om wat reclame voor zijn gedachtengoed te maken en de regering Obama te schofferen.

Bron: Kitco
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

Technische Analyse Edelmetalen

Technische analyse van GOUD, zilver, palladium en platina.

Friday's Analytical Charts for Gold, Silver and Platinum and Palladium 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

100% GOUD-gedekte dollar = $10.000

Over het afgelopen decennium werd de monetaire balans van de Fed enorm uitgebreid. Verse dollars werden gecreëerd om waardeloos schuldpapier op te kopen. Als gevolg hiervan barstte de balans volledig uit z’n voegen.

Ondertussen kwam er geen GOUD bij in de reserve van de Amerikaanse centrale bank. Hierdoor bedraagt de GOUDreserve vandaag nog amper 18% van de totale reserve van de Fed: het laagste peil in de afgelopen 50 jaar!

Op de piek van de GOUDmarkt in de jaren ’80 (januari 1980) was de GOUDreserve goed voor 131%.

Bron: Gewoon-Nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

GOUD onderuit na aankoop dollars ECB

De interventie van de ECB om voor de komende drie maanden te zorgen dat de Europese banken over voldoende dollars beschikken heeft de GOUDprijs doen dalen naar $ 1.762,68 per ounce.  Alleen deze week al daalde de prijs voor dit edelmetaal met 4,7%, de grootste daling sinds februari 2009. Deze actie van de ECB is gecoördineerd in samenwerking met de Federal Reserve, de Bank of England, de Bank of Japan en de Zwitserse Nationale Bank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$