Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7211 tot 7215
Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Is de GLD ETF wel echt gedekt door GOUD?

De uitgever van de GLD ETF heeft CNBC reporter Bob Pisani uitgenodigd in haar kluizen. Bob Pisani hield een baar GOUD omhoog waarbij het unieke serienummer zichtbaar was.

Wat bleek? Dit unieke identificatienummer stond niet op de lijst!

Bob Pisani heeft dus wel GOUD in zijn handen gehad, maar de vraag is nu van wie dit GOUD daadwerkelijk was.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Nieuwe WikiLeaks: Chinese GOUDaankopen bedoeld om dollar te verwoesten

Uit een nieuw WikiLeak document blijkt dat China met het fors vergroten van de eigen GOUDreserves twee vliegen in één klap wil slaan: het wil de status van de dollar als wereld reservemunt verwoesten en tegelijkertijd de Chinese munt, de yuan (/renminbi), internationaliseren. Amerika en Europa hebben de stijgende GOUDprijs altijd onderdrukt, omdat ze niet willen dat andere landen de dollar en de euro vervangen door een nieuwe GOUDstandaard. China hoopt met het aankopen van steeds meer GOUD het voorbeeld te zijn voor deze andere landen, zodat de financiële positie van Amerika en Europa verder wordt aangetast.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Wikileaks onthult ware reden achter koopwoede van GOUD door China

Wat we hier al verschillende malen neerpenden, is uiteindelijk ook ‘gelekt’ via de beruchte website Wikileaks: de Chinese koopwoede van fysiek GOUD dient om de Chinese yuan op te waarderen en de geloofwaardigheid van de Amerikaanse dollar verder onder druk te zetten.

Het is andermaal voor ons een bewijs dat de Chinezen opzoek zijn om van de Chinese yuan uiteindelijk een soort van nieuwe GOUDstandaard te maken.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zondag 4 september 2011

De 10 redenen om zilver te kopen in plaats van GOUD

We staan aan het begin van een verschuiving van papieren activa naar reële activa. Veel mensen die tot deze ontdekking komen stappen direct in GOUD zonder dat ze weten wat ze precies doen. Ze willen gewoon zo snel mogelijk uit papieren activa.

Zelf kocht ik in eerste instantie ook GOUD totdat ik meer bekend raakte met zilver kopen en ik erachter kwam dat juist zilver de slimme investering is.

Mensen die overstappen van de papieren activa naar de fysieke markt stappen vaak in eerste instantie over naar de GOUDmarkt. Dit komt mede omdat de GOUDmarkt de grootste markt is voor edele metalen maar ook omdat de meeste reclame voor GOUD is. Ik denk dan ook dat GOUD vooral een instinctieve reactie is voor investeerders die een veilige haven zoeken.

Bron: Inveztor
Geplaatst: zondag 4 september 2011

Regenbogen zijn zeldzaam

[...]

Het begint eindelijk te dagen dat de oplossing van de kredietcrisis geen peuleschilletje is. De kans op een wanordelijk verloop wordt met de dag groter. De meeste autoriteiten en economen zijn het spoor bijster. Niets lijkt opgewassen tegen de gedwongen kredietinkrimping. Angst grijpt om zich heen, getuige de GOUDhausse die zelfs na 12 jaar niet van ophouden weet. Zekerheden vallen weg en het vertrouwen in de toekomst laat het even afweten.

Wordt de euro straks opgedoekt? Staat het bankwezen op wankelen? Hoeveel landen gaan straks failliet? Zal de Chinese economie ontsporen, zoals haar hogesnelheidstrein? Wordt het stralingsgevaar van de Japanse kernreactorramp ernstig onderschat? Gaat de wereld enige jaren van echte bezuinigingen, kredietschaarste en deflatie tegemoet, omdat het klassieke monetaire beleid niet meer werkt? Of kunnen we nog een keer een heftige aandelen- en grondstoffenhausse herhalen voordat het echt misgaat?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$