Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 7211 tot 7215
Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

GOUD een hype?

Volgens Harry Geels is GOUD een hype en moet je daar zeker niet inzitten.

Zover mij bekend heef Harry GOUD nooit veel gevonden. Ondertussen was het de beste belegging van de laatste 10 jaar, maar Harry blijft stug volhouden dat het niets is.

De feiten spreken tegen dat GOUD een hype is. Immers, de meute verkoopt GOUD. Kijkt u maar in de krant en op TV. Overal wordt u opgeroepen om GOUD te VERkopen. Niet echt het teken van een hype. Immers, bij een hype ziet u overal dat u GOUD moet KOPEN.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Wat gaat GOUD doen

De GOUDprijs is de laatste weken enorm hard gestegen. We zagen eerder zo'n patroon bij zilver.

Is het daarmee zeker dat de GOUDprijs dezelfde duikeling gaat maken die zilver maakte toen het zo hard was gestegen? Neen, natuurlijk niet. Maar wel is het zo dat de enorme onzekerheid die is ontstaan mogelijk tijdelijk minder gaat worden zodat investeerders 'vergeten' dat ze de veiligheid van GOUD zochten. Door deze run op GOUD zijn er ongetwijfeld traders en speculanten in de problemen gekomen. Die hadden zo'n stijging niet verwacht en moesten hun short positie dekken. Daarmee ontstond nog meer vraag naar GOUD en als zo'n situatie zich voordoet, dan schiet de koers even te ver omhoog.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Transparantie - Een GOUDen Kans

De GOUDprijs gemeten in nagenoeg alle belangrijke valuta bereikt dagelijks nieuwe records. Mainstream analisten die GOUD niet begrijpen reppen over een bubbel. Gelukkig zie je ook steeds meer positieve geluiden over GOUD, zelfs in mainstream media.

Dit artikel dient niet om GOUD aan te prijzen als remedie voor de huidige kwalen. Ook al ben ik overtuigd van de monetaire kwaliteiten van GOUD en verwacht ik dat in een vrije markt (digitaal) GOUD, eventueel in combinatie met bitcoins een globaal betaalmiddel zou zijn.

Bron: Edelmetaal Info
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2011

Exclusieve voorverkoop zilver en GOUD munten van 2012

Elk jaar wordt in september de nieuwe serie beleggingsmunten van de Perth Mint geintroduceerd. De collectie munten bestaat uit diverse zilveren en GOUDen munten, allen geslagen in tenminste 99,9% puur zilver of GOUD. De munten van de Perth Mint zijn zeer populair doordat het design jaarlijks verandert. Er speelt hier naast de waarde van GOUD en zilver ook een zekere verzamelwaarde een belangrijke rol.

De Perth Mint heeft dit jaar reeds de productie van de 2011 Kookaburra en Koala kilo munten stopgezet om zich te kunnen focussen op de introductie van de 2012 munten. Naar verwachting zullen medio september deze munten beschikbaar voor levering zijn. De productiecapaciteit wil men wegens de verwachte hoge vraag volledig aanwenden voor deze munten. De Lunar serie zal naar verwachting zeer snel zijn uitverkocht, aangezien 2012 het jaar van de draak is en dit vooral in Azie (staatssymbool van China) zal zorgen voor een extreem hoge vraag naar deze zilveren en GOUDen munten.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2011

marginverhoging GOUD versus zilver

Waarin we het verschil tussen GOUD en zilver zien. Meer marge op GOUD. GOUDaandelen stijgen en de rest zakt.

Vanaf precies een jaar geleden steeg zilver van $18 naar $50 in een schuimende blow-off. Die eindigde toen de marge op zilver werd verhoogd. Dat ging met een orde van grootte van +84% in vier stappen gedurende twee weken. Speculanten moesten vanaf die dag dus wat meer in hun portemonnee hebben om door te spelen met zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$