Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7221 tot 7225
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2011

Eric Sprott voluit in GOUDmijnaandelen

Sprott Asset Management groeide op 10 jaar uit van een onbekende Canadese vermogensbeheerder tot een miljardenconcern, gestuwd door de krachten van de GOUD- en zilvermarkt.

In z’n maandelijkse statement benadrukt Eric Sprott, de man achter het Sprott imperium, dat hij momenteel GOUDmijnaandelen verkiest boven het edelmetaal, simpelweg om dat ze vandaag een substantieel opwaarts potentieel herbergen.

Beleggers zijn nog altijd enorm bevreesd door de forse val van enkele jaren terug. Onterecht zo merkt Eric Sprott op, want met de recente correctie op de beurs gingen GOUDmijnaandelen juist hoger! Dit is de ‘omgekeerde wereld’ van wat we zagen in 2008 en 2009.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 september 2011

Beurs.com: Waarom GOUD?

De belangrijkste fout die de anti-GOUD analisten maken is dat zij GOUD slechts zien als een economische grondstof en niet als de ultieme vorm van geld. Geld dat niet kan worden gemanipuleerd door politici en niet eenvoudig met een druk op een toetsenbord kan worden gemaakt.

Geld dat juist hieraan zijn waarde ontleent en wereldwijd gedurende een proces van 5.000 jaar via een bottom up proces door de mensheid als geld is gedefinieerd. Vroeger werden allerlei goederen gebruikt als ruilmiddel, zoals vee, granen, zilver, hout,… GOUD is door de eeuwen heen gekozen als het ultieme en beste ruilmiddel. GOUD is geld zonder verplichting van een tegenpartij dat men in eigen bezit kan hebben.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 14 september 2011

Amerika is failliet - Koop GOUD!

Bovenstaande uitspraak is van Eric Sprott van Sprott Asset Management. Met meer dan 35 jaar ervaring in professioneel beleggen levert deze beheerder advies aan vele fondsen, waarbij letterlijk miljarden dollars omgaan. Een stem om eens goed naar te luisteren dus. Onlangs werd hij geïnterviewd en ik parafraseer wat er zoals gezegd werd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 13 september 2011

Is GOUD de enige vluchthaven door valutaoorlog?

De interventie van de Zwitserse centrale bank met de daarbij behorende “euro-peg” maakt duidelijk dat nu elke belangrijke valuta meedoet aan de strijd der devaluatie. Deze valutaoorlog heeft voor beleggers dan ook grote consequenties, aangezien men de koopkracht in elke valuta wil laten dalen door zoveel mogelijk geld te verzinnen. Een mogelijkheid was voorheen om dan te zoeken naar relatief kleine valuta’s zoals de Zwitserse Frank. Maar nu de Zwiters ook last kregen van hun dure munt lijkt het onmogelijk om nog een veilige valuta te vinden. Andere kleine valuta’s, zoals de Noorse Kroon, zouden nog kunnen dienen als vluchthaven voor beleggers. Maar daar werd afgelopen vrijdag een stokje voor gestoken door de centrale bank van Noorwegen. Die heeft namelijk bekend gemaakt dat bij een te sterke Kroon gezocht zou worden naar een monetair redmiddel, lees de markt overspoelen met Noorse Kronen, om de Kroon goedkoop te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 september 2011

Terwijl aandelen aan terrein inleveren, consolideren grondstoffen hun winsten

Dat de beurzen onder druk staan is een understatement. De markten zitten al enkele weken in crash modus en aandeelhouders werpen stilaan de handdoek in de ring.

Ondertussen moeten beleggers nog altijd niet veel weten van grondstoffen en edelmetalen!

Nu olie opnieuw de kaap van 90 dollar per vat heeft bereikt en GOUD koppig boven 1800 dollar blijft handelen, vonden we het een goede gelegenheid om eens een stand van zaken op te maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$