Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 7221 tot 7225
Bron: MT.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

GOUD: 7 redenen voor waakzaamheid

Terwijl de GOUDprijs opnieuw records breekt, waarschuwt de Amerikaanse bank Wells Fargo dat de 'veilige haven' het niveau van een speculatieve bubbel heeft bereikt. 7 redenen voor waakzaamheid.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

De argumenten voor zilver

Nu dat GOUD sterk in waarde stijgt en zilver na de eerdere forse daling al maanden niets meer doet, lijkt het gek om het over zilver als interessante plek voor je euro's te hebben. Toch geven de laatste beursdagen weer hoop voor zilver.

Maar het moet gezegd worden, de laatste maanden geven weinig vertrouwen in het metaal.

Waarom heb ik dan toch al de keuze voor zilver boven GOUD gemaakt? Hieronder even een rijtje argumenten vóór zilver.

[...]

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

De GOUD- en zilverkoorts slaan toe

Behalve een kleine groep gelovigen is de groep liefhebbers voor zilver en GOUD ter bescherming van het vermogen en als middel om hoge rendementen te halen tot nu toe bescheiden geweest. Schattingen variëren tussen 1 en 1 1/2 % van de bevolking. Dit cijfer zal snel gaan veranderen.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

GOUDen frank voor Zwitserland?

Thomas Jacob, Zwitsers econoom en financieel consultant, wil de GOUDen frank in Zwitserland introduceren.  Dit zou een additionele GOUDen munt moeten zijn op constitutioneel niveau. Naar alle waarschijnlijkheid kan dit eind 2011 gerealiseerd zijn. Het idee is het resultaat van zijn interesse in een vrije markt economie en zijn overtuiging dat geld het meest effectieve middel is om overheidsbemoeienis tegen te gaan. The Daily Bell had een interview met hem.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Hugo Chavez zorgt voor enorme opschudding op de GOUDmarkt

[...]

Hugo Chavez, president van Venezuela, vertrouwd het dan ook niet meer. Het land heeft zo’n 365 ton aan GOUDreserves waarvan 211 ton buiten Venezuela ligt die hij in rap tempo wil laten terugkeren naar eigen land. Volgens Chavez, die afgelopen week eveneens alle GOUDmijnen nationaliseerde, ligt dat GOUD in depots bij Amerikaanse, Europese, Canadese en Zwitserse instituties. Daarnaast hebben de Angelsaksische banken JPMorgan Chase & Co, Barclays Plc, Standard Chartered Plc en Bank of Nova Scotia ook nog Venezolaanse GOUDvoorraden. De zieke Chavez stelde dan ook: “We hebben sinds 1980 99 ton aan GOUD liggen bij de Bank of England, het teruglaten komen van dat GOUD is een gezonde beslissing”. Over de vraag of er wel genoeg plek was om het GOUD op te slaan was hij zelfs licht cynisch: “Als er niet genoeg plek is om het GOUD op te slaan in de centrale bank bied ik aan om het op te slaan in de kelder van het presidentiële paleis”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$