Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 7226 tot 7230
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2011

GOUD herovert 1900 dollar per ounce

De aanval op de barrière van 2000 dollar kan ingezet worden...

Terwijl de aandelenmarkten in Europa de nieuwe handelsweek van start gaan met forse verliezen (DAX: -3,4%; CAC 40: -3,6%), schiet de prijs van GOUD opnieuw door de psychologische weerstand van 1900 dollar per ounce.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: maandag 5 september 2011

GOUD stuitert weer door de $1900 dollar grens

Zojuist keek ik even op de teller en vernam dat GOUD weer door de $1900 dollargrens brak. Een legio naïeve columnisten zullen zich snel weer aandienen om een bubbel aan te kondigen. Wellicht zullen zie hiervoor wat grafiekjes gebruiken van voorgaande bubbels. Ze zullen u nooit wijzen op de fundamenten zoals het verlaten van de GOUDstandaard of het onvermogen van politici om een ‘echte’ oplossing op tafel te leggen. Liever houden ze vast aan de lesjes uit hun 20 jaar oude schoolboekjes. Het blijkt dat ook economen doodsbang zijn om de realiteit onder ogen te zien en hierom verkondigen  wat ze hopen wat er ons te wachten staat. De wens blijkt hier de vader van de gedachte. De realiteit zal deze wens snel inhalen.

(Geen doorverwijzing)

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Is de GLD ETF wel echt gedekt door GOUD?

De uitgever van de GLD ETF heeft CNBC reporter Bob Pisani uitgenodigd in haar kluizen. Bob Pisani hield een baar GOUD omhoog waarbij het unieke serienummer zichtbaar was.

Wat bleek? Dit unieke identificatienummer stond niet op de lijst!

Bob Pisani heeft dus wel GOUD in zijn handen gehad, maar de vraag is nu van wie dit GOUD daadwerkelijk was.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Nieuwe WikiLeaks: Chinese GOUDaankopen bedoeld om dollar te verwoesten

Uit een nieuw WikiLeak document blijkt dat China met het fors vergroten van de eigen GOUDreserves twee vliegen in één klap wil slaan: het wil de status van de dollar als wereld reservemunt verwoesten en tegelijkertijd de Chinese munt, de yuan (/renminbi), internationaliseren. Amerika en Europa hebben de stijgende GOUDprijs altijd onderdrukt, omdat ze niet willen dat andere landen de dollar en de euro vervangen door een nieuwe GOUDstandaard. China hoopt met het aankopen van steeds meer GOUD het voorbeeld te zijn voor deze andere landen, zodat de financiële positie van Amerika en Europa verder wordt aangetast.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2011

Wikileaks onthult ware reden achter koopwoede van GOUD door China

Wat we hier al verschillende malen neerpenden, is uiteindelijk ook ‘gelekt’ via de beruchte website Wikileaks: de Chinese koopwoede van fysiek GOUD dient om de Chinese yuan op te waarderen en de geloofwaardigheid van de Amerikaanse dollar verder onder druk te zetten.

Het is andermaal voor ons een bewijs dat de Chinezen opzoek zijn om van de Chinese yuan uiteindelijk een soort van nieuwe GOUDstandaard te maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$