Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7226 tot 7230
Bron: Inveztor
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

De ultieme bear trap voor GOUD

Bij GOUD zien we nu dezelfde patronen:

Nasdaq bear trap
Ik begon met handelen eind 1997 en was me er van ‘aware’ dat de Nasdaq inderdaad in een bull markt zat, maar de mini crash van eind 1998, die de Nasdaq van 1900 naar 1350 deed dalen, deed het inderdaad voelen alsof de bull voorbij was. Ik herinner me nog goed hoe sommige grote techbedrijven als Yahoo, America Online en Amazon bijna de helft van hun waarde verloren tussen juli en oktober 1998.

Achteraf bleek dat een van de grootste bear traps aller tijden. Tech ralliede van oktober 1998 tot maart 2000. Van 1300 Nasdaq tot 5000 punten tijdens de mania phase.

Bron: Nu Z
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

GOUDbubbel staat op knappen

Sommige analisten...

De GOUDprijs staat op het punt van instorten. Dit denken analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo. Speculanten hebben de GOUDprijs zo omhoog gedrukt dat de bubbel binnenkort wel moet barsten, volgens deze analisten.

We hebben gezien wat voor economische schade bubbels kunnen toebrengen en we voelen ons gedwongen om mensen te waarschuwen”, aldus de analisten in een rapport.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Chavez gaat GOUDindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de GOUDindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.

De beslissing volgt op gesprekken tussen de regering en buitenlandse bedrijven in de Venezolaanse GOUDmijnindustrie. Die stelden schade te lijden door de regels die limieten stellen aan de GOUDexport uit het land. Ze hebben daardoor financieringsproblemen en kunnen moeilijk extra banen scheppen.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

The great meltdown - Van TRIPLE-A naar TRIPLE-D

Wie 40 jaar geleden toen de dollar werd losgekoppeld van het GOUD (15 augustus 1971) had voorspeld dat het hieruit voortvloeiende doom scenario van de inflatoire “Grote Depressie” nu onafwendbaar op ons afkomt, zou waarschijnlijk in het gekkenhuis zijn beland. Intussen moeten we vaststellen dat alle symptoombestrijding ten spijt het trekken blijft aan een dood paard (voorbeeld Japan). Hoe langer de sovereign defaults (staatsfaillissementen) vooruit worden geschoven, hoe hoger de onbetaalbare rekening.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Zwitserland of GOUD, waar is de veilige haven?

De afgelopen maanden was er opvallend genoeg 1 asset die beter presteerde tussen alle markt onrust dan de veilige haven bij uitstek, GOUD: De Zwitserse Franc steeg opmerkelijk hard in waarde ten opzichte van de Euro en de Dollar. Het is wel duidelijk dat dit land een veel betere staatshuishouding heeft dan het gemiddelde Euroland of de Verenigde Staten, maar is het daadwerkelijk nou zoveel beter dat het een stijging van 20% in 3 maanden rechtvaardigt ?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$