Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7231 tot 7235
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Hoeveel GOUD heb je nodig om de inflatie voor te blijven?

Een vraag die veel gesteld wordt, is: hoeveel fysiek GOUD heb ik nodig om minimaal mijn vermogen te beschermen? Het antwoord op deze vraag is verrassend: relatief maar 5,75% van uw vermogen in GOUD is voldoende om u tegen de aanhoudende inflatie van papieren valuta te beschermen.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2011

Eerste tekenen uitbraak HUI

Onderstaande grafiek geeft de verhouding weer tussen de S&P500 en de HUI. De HUI is een index van de grootste GOUD- en zilverproducerende mijnbouwbedrijven.

Zoals u in de grafiek kunt zien is de HUI na zo'n twee jaar naar boven uitgebroken. Hoewel één zwaluw nog geen zomer maakt is deze ontwikkeling een bemoedigend teken voor de investeerders in GOUD-en zilvermijnbedrijven.Gingen duikelingen in de AEX en S&P meestal gepaard met dito bewegingen van de edelmetalen, lijken nu de rollen omgekeerd, en nemen GOUD en zilver de hun toegemeten rol in van het ware geld. De aandelen van de mijnbedrijven zullen, na een underperformance van enkele jaren, hun plek gaan opeisen als the-place-to-be.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2011

Tussen hoop en vrees

Tussen hoop en vrees, zo kunnen huidige gemoedstoestand van beleggers best omschrijven: De hoop dat aandelen gaan herstellen. De vrees dat GOUD verder kan dalen.

Op vlak van aandelen kreeg men afgelopen week een reddingsboei toe geworpen. De redder in nood was opnieuw Warren Buffett. Hij nam een substantieel belang in Bank of America, een beslissing die hij nam toen hij (volgens eigen zeggen) een bad nam.

Het was voldoende om de negatieve trend even een halt toe te roepen. Aandelen herstelden 4 à 5 procent op weekbasis. Dat sprankeltje hoop was nodig om het moreel op te krikken.

We willen de pret niet bederven, maar de indices staan voor de maand nog steeds 8 à 10 procent lager!

Bron: Wall Street Journal
Geplaatst: zondag 28 augustus 2011

GOUDprijs al $412 gestegen in 2011

De prijs van GOUD is in 2011 al met $412,- per troy ounce gestegen.

Albanian Minerals President and CEO Mr_Muja said "We expect the price of gold to remain strong based on low interest rates, increased demand and possible additional monetary stimulus measures in US and Europe"

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2011

James Turk: GOUD en Zilver op springen. QE3 komt in september

James Turk zegt het opmerkelijk te vinden dat de beleidsmakers van de Federal Reserve ineens een dag extra bijeen komen in Washington. Dit zal plaatsvinden op 21 en 22 september. Volgens James is dit een indicatie voor een mogelijke aankondiging van QE3. Verder is hij hilarisch over GOUD en zilver!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$