Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7236 tot 7240
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 september 2011

Beurzen in Azië gaan hoger, GOUDprijs daalt

De beurzen in Azië zijn, in navolging van hun Europese en Amerikaanse collega's, hoger afgesloten. Het nieuws dat de centrale banken dollars ter beschikking zullen stellen van de eurozone, doet de vrees voor een nieuwe schuldencrisis afnemen.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 15 september 2011

Eric Sprott voluit in GOUDmijnaandelen

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn. In de afgelopen periode hebben we onophoudelijk met de vuist op de tafel geslagen om GOUDmijnaandelen te kopen. We waren ervan overtuigd dat GOUDmijnen zouden uitbreken omdat ze ‘onderwogen‘, ‘ongeliefd’ en ‘achtergebleven’ waren op de totale markt!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2011

Sprott verkoopt GOUD en koopt GOUDmijnen

“De GOUDmijnen hebben de stijging van het GOUD amper gevolgd. Sinds 2008 is de prijs van GOUD bijna verdubbeld terwijl de GOUDmijnindex slechts 22% hoger noteert. “

Dat is een notendop de boodschap van Eric Sprott.

Hij herhaalt hiermee min of meer mijn boodschap van de voorbije maanden.

GOUDmijnen zijn spotgoedkoop. Ook al zijn sommige mijnen de voorbije weken 10% of 20% duurder geworden.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2011

Eric Sprott voluit in GOUDmijnaandelen

Sprott Asset Management groeide op 10 jaar uit van een onbekende Canadese vermogensbeheerder tot een miljardenconcern, gestuwd door de krachten van de GOUD- en zilvermarkt.

In z’n maandelijkse statement benadrukt Eric Sprott, de man achter het Sprott imperium, dat hij momenteel GOUDmijnaandelen verkiest boven het edelmetaal, simpelweg om dat ze vandaag een substantieel opwaarts potentieel herbergen.

Beleggers zijn nog altijd enorm bevreesd door de forse val van enkele jaren terug. Onterecht zo merkt Eric Sprott op, want met de recente correctie op de beurs gingen GOUDmijnaandelen juist hoger! Dit is de ‘omgekeerde wereld’ van wat we zagen in 2008 en 2009.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 september 2011

Beurs.com: Waarom GOUD?

De belangrijkste fout die de anti-GOUD analisten maken is dat zij GOUD slechts zien als een economische grondstof en niet als de ultieme vorm van geld. Geld dat niet kan worden gemanipuleerd door politici en niet eenvoudig met een druk op een toetsenbord kan worden gemaakt.

Geld dat juist hieraan zijn waarde ontleent en wereldwijd gedurende een proces van 5.000 jaar via een bottom up proces door de mensheid als geld is gedefinieerd. Vroeger werden allerlei goederen gebruikt als ruilmiddel, zoals vee, granen, zilver, hout,… GOUD is door de eeuwen heen gekozen als het ultieme en beste ruilmiddel. GOUD is geld zonder verplichting van een tegenpartij dat men in eigen bezit kan hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$