Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7236 tot 7240
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Happy Birthday Fiat Dollar

Het is vandaag precies 40 jaar geleden (15 augustus 1971) dat de Amerikaanse president Nixon de dollar, de wereldreservemunt, officieel ontkoppelde van de GOUDstandaard.

Door het fiat geldsysteem zijn we vandaag verwikkeld in een globale financiële crisis van ongeziene omvang.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Column: Is GOUD geld of het begin van monetaire hervorming?

Tegenwoordig circuleert GOUD niet als een ruilmiddel. Het wordt wel steeds meer als betrouwbaarder aanvaard, omdat het papiergeld snel haar waarde verliest, als gevolg van de onbekwaamheid van onze leiders die de economie willen beheersen en vastberaden zijn om het papiergeld net zo betrouwbaar te maken als GOUD.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

GOUD een hype?

Volgens Harry Geels is GOUD een hype en moet je daar zeker niet inzitten.

Zover mij bekend heef Harry GOUD nooit veel gevonden. Ondertussen was het de beste belegging van de laatste 10 jaar, maar Harry blijft stug volhouden dat het niets is.

De feiten spreken tegen dat GOUD een hype is. Immers, de meute verkoopt GOUD. Kijkt u maar in de krant en op TV. Overal wordt u opgeroepen om GOUD te VERkopen. Niet echt het teken van een hype. Immers, bij een hype ziet u overal dat u GOUD moet KOPEN.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Wat gaat GOUD doen

De GOUDprijs is de laatste weken enorm hard gestegen. We zagen eerder zo'n patroon bij zilver.

Is het daarmee zeker dat de GOUDprijs dezelfde duikeling gaat maken die zilver maakte toen het zo hard was gestegen? Neen, natuurlijk niet. Maar wel is het zo dat de enorme onzekerheid die is ontstaan mogelijk tijdelijk minder gaat worden zodat investeerders 'vergeten' dat ze de veiligheid van GOUD zochten. Door deze run op GOUD zijn er ongetwijfeld traders en speculanten in de problemen gekomen. Die hadden zo'n stijging niet verwacht en moesten hun short positie dekken. Daarmee ontstond nog meer vraag naar GOUD en als zo'n situatie zich voordoet, dan schiet de koers even te ver omhoog.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Transparantie - Een GOUDen Kans

De GOUDprijs gemeten in nagenoeg alle belangrijke valuta bereikt dagelijks nieuwe records. Mainstream analisten die GOUD niet begrijpen reppen over een bubbel. Gelukkig zie je ook steeds meer positieve geluiden over GOUD, zelfs in mainstream media.

Dit artikel dient niet om GOUD aan te prijzen als remedie voor de huidige kwalen. Ook al ben ik overtuigd van de monetaire kwaliteiten van GOUD en verwacht ik dat in een vrije markt (digitaal) GOUD, eventueel in combinatie met bitcoins een globaal betaalmiddel zou zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$