Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 7241 tot 7245
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

GOUDprijs is in 12 maanden met $600 gestegen

GOUD is momenteel één van de beste grondstofbeleggingen van 2011. De prijs van een troy ounce GOUD is in de afgelopen 12 maanden met bijna $600,- gestegen. Dat komt neer op een stijging van 48%.

In augustus steeg de prijs van GOUD met $200,- (+12,5%). Dat GOUD een goede investering is in 2011 blijkt ook uit de Thomson Reuters/Fefferies CRB Index.

Bron: BeursBox
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2011

GOUD en Amerikaanse staatsobligaties

Ze zijn momenteel beide populair en dat is in zekere zin verbazingwekkend. Iedereen weet dat Amerika een gevaarlijk spel met de dollar speelt. Hoewel vice-president Biden afgelopen week nog maar even herhaalde dat Amerika nog altijd haar schulden heeft betaald, heeft hij er niet bij gezegd met welke waardeloze dollars ze dat in de toekomst gaan doen. Het beleid van Amerika is er immers op gericht om de dollar steeds minder waard te laten worden.

Wie zou dan met zijn volle verstand nog Amerikaanse staatsschulden willen bezitten of sterker nog, nu willen kopen?

Bron: Gewoon-Nieuws
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Terug naar "GOUDstandaard"

Jacht op GOUD begonnen...

In het tweede kwartaal van 2011 groeide het GOUDbezit van de gezamenlijke centrale banken met een factor 4. Volgens de Wall Street Journal kochten zij in deze periode 69,4 ton GOUD. Dat is 4 x meer dan in die periode een jaar eerder, toen kochten zij 14,1 ton. Ook de ´centrale bank´ van de  centrale banken, de Zwitserse Bank of International Settlement (B.I.S.) verdrievoudigde in 2010 haar GOUDvoorraad van ongeveer 5 miljoen naar 15 miljoen ounces.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Hoeveel GOUD heb je nodig om de inflatie voor te blijven?

Een vraag die veel gesteld wordt, is: hoeveel fysiek GOUD heb ik nodig om minimaal mijn vermogen te beschermen? Het antwoord op deze vraag is verrassend: relatief maar 5,75% van uw vermogen in GOUD is voldoende om u tegen de aanhoudende inflatie van papieren valuta te beschermen.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2011

Eerste tekenen uitbraak HUI

Onderstaande grafiek geeft de verhouding weer tussen de S&P500 en de HUI. De HUI is een index van de grootste GOUD- en zilverproducerende mijnbouwbedrijven.

Zoals u in de grafiek kunt zien is de HUI na zo'n twee jaar naar boven uitgebroken. Hoewel één zwaluw nog geen zomer maakt is deze ontwikkeling een bemoedigend teken voor de investeerders in GOUD-en zilvermijnbedrijven.Gingen duikelingen in de AEX en S&P meestal gepaard met dito bewegingen van de edelmetalen, lijken nu de rollen omgekeerd, en nemen GOUD en zilver de hun toegemeten rol in van het ware geld. De aandelen van de mijnbedrijven zullen, na een underperformance van enkele jaren, hun plek gaan opeisen als the-place-to-be.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$