Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 726 tot 730
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Niobium, het nieuwe GOUD?

Niobium is één van de meeste gegeerde materialen op aarde tegenwoordig. Het metaal wordt onder andere gebruikt voor pijpleidingen, raket-en nucleaire brandstof. Daarbovenop is het super hard en  supergeleidend. Het grote minpunt aan dit fantastische materiaal is dat het volledig in handen is van slechts één enkele groep.

Het metaal dat bij velen onbekend is, zit verborgen achter het nummer 41 op de tabel van Mendeljev onder de afkorting Nb. Dit metaal heeft tal van mogelijkheden door de sterkte, super-geleiding en eenvoud om te bewerken. Tot voor kort was dit nauwelijks bekend waarbij dit door de steeds maar groeiende high-tech snel aan belang wint. Het ene negatieve puntje aan dit onontbeerlijke metaal is echter dat het op slechts drie plaatsen ter wereld gewonnen kan worden. Deze plaatsen zijn echter allemaal in de handen van slechts één groep.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Deze landen hebben het meeste GOUD in hun bezit

Voor 2010 wilden Centrale Banken massaal af van hun GOUDvoorraden. Maar afgelopen jaren is deze trend omgedraaid en sloegen zij honderden tonnen aan GOUD in. Dit is een echte game-changer voor de GOUDmarkt.

Welke landen bezitten momenteel (officieel) het meeste GOUD?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

Geschrokken door de prijsdaling in GOUD? Houdt rekening met seizoensinvloeden

GOUD toont zich momenteel zwak. Het edelmetaal heeft last van een aansterkende dollar, gedreven door verwachtingen over een aanstaande Amerikaanse rentestijging. Naast sentiment en marktfactoren speelt er ook wat anders mee – het seizoen.

Veel beleggers zijn zich onvoldoende bewust dat GOUD aan seizoensinvloeden onderhevig is. Deze komen voort uit natuurlijke schommelingen aan de vraagzijde. Hierbij spelen onder andere kerstvakantie, het Indiaas trouwseizoen en het Chinees nieuwjaar mee. Deze fluctuaties zorgen voor een redelijk constante onderstroom in GOUDprijsontwikkeling over het jaar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2016

GOUDprijs naar $1250 volgens Commerzbank

De GOUDprijs zal eind van 2016 naar $1250 per troy ounce volgens Commerzbank. Op korte termijn kan GOUD dalen naar.....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

ABN Amro verwacht GOUDprijs van $1.450 in 2017

De GOUDprijs is in mei een paar procent gezakt, maar volgens Georgette Boele van de ABN Amro is dat slechts een tijdelijke correctie in een nieuwe bull market. De prijs van het edelmetaal staat de laatste weken onder druk door speculatie over een mogelijke renteverhoging in de Verenigde Staten, maar volgens analiste Boele is dat geen reden om haar verwachting voor de GOUDprijs bij te stellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$