Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 7251 tot 7255
Bron: Wall Street Journal
Geplaatst: zondag 28 augustus 2011

GOUDprijs al $412 gestegen in 2011

De prijs van GOUD is in 2011 al met $412,- per troy ounce gestegen.

Albanian Minerals President and CEO Mr_Muja said "We expect the price of gold to remain strong based on low interest rates, increased demand and possible additional monetary stimulus measures in US and Europe"

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2011

James Turk: GOUD en Zilver op springen. QE3 komt in september

James Turk zegt het opmerkelijk te vinden dat de beleidsmakers van de Federal Reserve ineens een dag extra bijeen komen in Washington. Dit zal plaatsvinden op 21 en 22 september. Volgens James is dit een indicatie voor een mogelijke aankondiging van QE3. Verder is hij hilarisch over GOUD en zilver!

Bron: Z24 Zakelijk Nieuws
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2011

GOUDprijs boekt zoekrecord op Google

[...]

Maar je kunt ook op een andere manier naar GOUD kijken: als sentimentsindicator. Op zoek naar alternatieve economische indicatoren, stelt financieel analist Edward Ritchie tegenover weekblad The Economist, dat de frequentie van zoekopdrachten in Google naar 'gold price' vrij precies in de pas loopt met indicatoren zoals het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Opvallend is dat de frequentie waarmee 'gold price' wordt gezocht op Google, laat zien dat GOUD anno 2011 nog veel meer interesse wekt dan tijdens de financiële paniek van 2008.

[grafiek]

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2011

GOUD: gold digger

We zien momenteel de grootste bear trap in de GOUD bubble, net zoals bij de Nasdaq in 1998. Hier is het grotere plaatje:

Bron: Blik op de Beurs
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUD blijft hedge voor politici en banken

Even schrikken voor de GOUDbugs, het edelmetaal verliest 200 dollar in twee dagen tijd. Analisten wijzen op de margeverhoging door CME en speculaties over QE3. Is de top gezet in een decenniumlange bullmarkt? Tijd om naar de fundamentals te kijken en de outlook van een aantal erkende specialisten op een rij te zetten.

Dinsdag werd nog een nieuwe top op 1.911 dollar neergezet, gevolgd door een ongekende vrije val richting de 1.700 dollar per troy ounce op donderdag. Eén van de redenen op de korte termijn is ongetwijfeld de verhoging van de margeverplichtingen op de GOUDbeurs Comex door CME. Maar deze stap, inherent aan de koersstijging, zegt helemaal niets over de fundamentele waarde van de onderliggende investering. Als lange termijn belegger hecht ik daar weinig waarde aan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$