Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7251 tot 7255
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 september 2011

Euro in vrije val...

Het gaat bijzonder hard met de euro. Door de aanhoudende problemen in Europa staat de munt onder steeds grotere druk, met alle gevolgen  van dien.

De EUR/USD is in vrije val geraakt: terwijl de verhouding eind augustus nog rond 1,45 noteerde, test het valutapaar momenteel de steun op 1,38!

Het zijn bijzonder volatiele tijden voor de fiat valuta… uiteraard levert dat wederom winst op voor GOUD.

Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

Bewaar uw zilver en GOUD voor moeilijke tijden

[...]

Inmiddels zien we dat er door Centrale Banken enorme hoeveelheden euro´s en dollars zijn bijgedrukt om de economieën te stimuleren en zijn er noodfondsen opgericht om steun te verlenen aan landen die er zelfstandig niet meer uit kunnen komen. Door de ongekende hoeveelheden geld die er zijn bijgedrukt kan het ook zijn dat er een soort van “hyperinflatie” gaat ontstaan met als gevolg een dramatische daling van de koopkracht van het geld. In het ergste geval kan het papieren geld zelfs geheel waardeloos worden. Pessimisten vrezen zelfs dat het Westerse monetaire systeem op den duur niet overeind kan blijven en aan de vooravond staat van ineenstorting. Mocht zoiets plaatsvinden dan is er een reële kans dat er van de ene op de andere dag geen geld meer uit de pinautomaten komt en dat banken hun deuren zullen sluiten.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

Bolivia wijzigt wet om lokaal GOUD op te kopen

Naast Venezuela maakt nu ook een ander Zuid-Amerikaans land bekend dat het haar GOUDreserves drastisch wil gaan uitbreiden.

De centrale bank van Bolivia heeft laten weten GOUD op te willen kopen van lokale GOUDproducenten om zo de internationale reserves verder uit te kunnen bouwen. De Boliviaanse president Evo Morales gaat hierbij zelfs zover dat hij bij de wet heeft vastgelegd het GOUD “met voorrang” te mogen opkopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

Spaanse parlement keurt "GOUDen regel" goed

De Spaanse senaat heeft een week na de afgevaardigdenkamer de zogenaamde "GOUDen regel" goedgekeurd. Dat is een wijziging in de grondwet die een maximum stelt aan de budgetoverschrijdingen van de overheid. De "GOUDen regel" is een initiatief van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2011

Koopwoede slaat over naar Uraniumsector

Nu het stilaan duidelijk wordt dat de waardering van de GOUDsector belachelijk laag is, duiken her en der koopjesjagers op.

De recente technische uitbraak van GOUDmijnaandelen zal de koopdruk enkel opdrijven.

We adviseren vandaag om uw posities in te nemen in kwalitatieve GOUDmijnbedrijven. De potentiële rendementen zijn niet te versmaden!

We zien de koopwoede ook toeslaan in die andere ondergewaardeerde sector: UraniumLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$