Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7261 tot 7265
Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2011

GOUD: gold digger

We zien momenteel de grootste bear trap in de GOUD bubble, net zoals bij de Nasdaq in 1998. Hier is het grotere plaatje:

Bron: Blik op de Beurs
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUD blijft hedge voor politici en banken

Even schrikken voor de GOUDbugs, het edelmetaal verliest 200 dollar in twee dagen tijd. Analisten wijzen op de margeverhoging door CME en speculaties over QE3. Is de top gezet in een decenniumlange bullmarkt? Tijd om naar de fundamentals te kijken en de outlook van een aantal erkende specialisten op een rij te zetten.

Dinsdag werd nog een nieuwe top op 1.911 dollar neergezet, gevolgd door een ongekende vrije val richting de 1.700 dollar per troy ounce op donderdag. Eén van de redenen op de korte termijn is ongetwijfeld de verhoging van de margeverplichtingen op de GOUDbeurs Comex door CME. Maar deze stap, inherent aan de koersstijging, zegt helemaal niets over de fundamentele waarde van de onderliggende investering. Als lange termijn belegger hecht ik daar weinig waarde aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUDprijs blijft verder dalen

Nu de financiële markten zich stabiliseren, heeft de GOUDprijs zijn daling van woensdag ook vandaag voortgezet. De prijs voor een ounce (31 gram) van het edelmetaal daalde met 29,02 dollar tot 1.730,30 dollar

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

Stopt de GOUDstier hier?

Het was te verwachten dat na het onophoudelijke succes van de GOUDprijs er een krachtige correctie zou komen. Teveel beleggers sprongen opeens op de rug van deze stierenmarkt. De stier schudt hier even wat beleggers van zijn rug door bruusk te remmen op de voorste poten.

Waarom zo’n krachtige daling? Ik denk dat de reden hierboven de belangrijkste is. Winstnames die al reeds een paar dagen geleden begonnen ondanks de verdere stijging, een markt die tijdelijk zo sterk gestegen was dat het niet exponentieel meer kopers naar zich toe kon trekken.

Bron: Edelmetaal-info
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUD en fiatgeld

Met het groeiende aantal GOUD enthousiastelingen neemt ook het aantal GOUDsceptici toe. Zo keek in februari 2009, in de studio van het televisieprogramma Pauw en Witteman, de PVDA-politicus Martijn van Dam met een vies gezicht naar een baartje GOUD à € 1.000.- die Willem Middelkoop meegebracht had.De sociaal-democraat zei dat hij zich een stuk zekerder voelde met 1.000 door de overheid gegarandeerde euro’s op een bank dan met ‘dit dingetje’, verwijzend naar het baartje GOUD. Daarop antwoordde Middelkoop dat hij weinig historisch besef had. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder en is dat ‘dingetje’ in euro’s gemeten driekwart meer waard dan destijds, terwijl de koopkracht van die € 1.000.- op de bank , als gevolg van monetaire inflatie in combinatie met een lage rente, alleen maar is afgenomen. Men betaalt een hoge prijs voor een zeker gevoel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$