Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7266 tot 7270
Bron: Inveztor
Geplaatst: zondag 4 september 2011

Regenbogen zijn zeldzaam

[...]

Het begint eindelijk te dagen dat de oplossing van de kredietcrisis geen peuleschilletje is. De kans op een wanordelijk verloop wordt met de dag groter. De meeste autoriteiten en economen zijn het spoor bijster. Niets lijkt opgewassen tegen de gedwongen kredietinkrimping. Angst grijpt om zich heen, getuige de GOUDhausse die zelfs na 12 jaar niet van ophouden weet. Zekerheden vallen weg en het vertrouwen in de toekomst laat het even afweten.

Wordt de euro straks opgedoekt? Staat het bankwezen op wankelen? Hoeveel landen gaan straks failliet? Zal de Chinese economie ontsporen, zoals haar hogesnelheidstrein? Wordt het stralingsgevaar van de Japanse kernreactorramp ernstig onderschat? Gaat de wereld enige jaren van echte bezuinigingen, kredietschaarste en deflatie tegemoet, omdat het klassieke monetaire beleid niet meer werkt? Of kunnen we nog een keer een heftige aandelen- en grondstoffenhausse herhalen voordat het echt misgaat?

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

GOUDcorrectie in aantocht

Het blijkt dat slechts weinig economen onderscheid kunnen maken tussen indicatoren en fundamenten:

Is er nu wel of geen sprake van een zeepbel in de GOUDprijs? Op basis van de technische analyse technieken en indicatoren zou ik zeggen van wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2011

2011 = 2008, op 1 verschil na

Er worden veel vergelijkingen gemaakt tussen de crisis is 2008 en de huidige crisis in 2011. Er zijn dan ook veel gelijkenissen.

Na het Lehman Brothers debacle stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 100 naar 143. Na de deal rond het nieuwe schuldplafond stegen de Amerikaanse staatsobligaties van 122 naar 140, een vergelijkbare stijging.

De crash van de aandelenmarkten van deze zomer is ook vergelijkbaar met de crash in 2008. En net als na Lehman, dreigt de Europese interbankenmarkt nu ook op te drogen.

Het grote verschil zit echter in de GOUDprijs...

[...]

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: donderdag 1 september 2011

Gerald Celente zit voor 100% in GOUD

Gerald Celente meent dat degene die beweren dat GOUD in een bubbel zit, niet weten waar ze het over hebben.

Er is nog steeds één element dat een grote rol speelt bij de GOUDprijsontwikkeling. Dat is het feit dat president Nixon in 1971 afstand deed van de GOUDstandaard.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2011

GOUDprijs is in 12 maanden met $600,- gestegen

GOUD is momenteel één van de beste grondstofbeleggingen van 2011. De prijs van een troy ounce GOUD is in de afgelopen 12 maanden met bijna $600,- gestegen.

Dat komt neer op een stijging van 48%. In augustus steeg de prijs van GOUD met $200,- (+12,5%). Dat GOUD een goede investering is in 2011 blijkt ook uit de Thomson Reuters/Fefferies CRB Index.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$