Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 7271 tot 7275
Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

GOUD/Zilver Ratio aan de vooravond van forse correctie?

Beleggers in GOUD en vooral zilver: OPGELET!

We kregen net bevestiging dat de GOUD/Zilver ratio aan het ‘uittoppen’ is.

Dit betekent dat de ratio aan de vooravond staat van een potentiële correctie.

In praktijk levert dit een forse prijsopstoot voor zilver op!

Bron: blogs.tijd.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Bernanke: GOUD is geen geld

De Federal Reserve overweegt extra in de trukendoos te graaien, zo blijkt vandaag nog maar eens duidelijk. Op Zero Hedge wordt de conclusie van Jan Hatzius (Goldman Sachs) gegeven: we denken dat de kans op versoepeling tijdens de komende 6-9 maand hoger is dan de kans op verstrakking.

Ron Paul, voorzitter van de commissie-Financiële Diensten van het Huis, vroeg Bernanke of hij denkt dat GOUD geld is. De voorzitter van de Fed antwoordde Neen. Paul vroeg daarop waarom banken GOUD aanhouden op hun balans en geen diamanten. Traditie, veronderstel ik, was het antwoord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Opnieuw record voor GOUDprijs

De GOUDprijs heeft vandaag weer een recordhoogte bereikt van 1.589,56 Amerikaanse dollar (1.120,18 euro) per troy ounce (31,1 gram). Dat is meer dan het record van gisteren van 1.587 dollar.

Hoofdoorzaak voor die hoge GOUDprijs is de grote onzekerheid van de belegger, vooral wegens de schuldencrisis in Europa en de Amerikaanse kredietwaardigheid die onder druk staat. Gisteren dreigde Moodys er nog eens mee om de toprating van de VS bij te stellen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Weer nieuw record GOUDprijs

De GOUDprijs, die woensdag al een nieuw record bereikte, is donderdag na acht achtereenvolgende dagen van prijsstijgingen gestegen tot een nieuwe recordprijs van 1.589,56 dollar (1.120,18 euro) per troy ounce (31,1 gram).

De GOUDprijs, die woensdag al een nieuw record bereikte, is donderdag na acht achtereenvolgende dagen van prijsstijgingen gestegen tot een recordprijs van 1.589,56 dollar (1.120,18 euro) per troy ounce (31,1 gram). Een kilo GOUD kost nu meer dan 50.000 dollar

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Humor - Bernanke: Centrale banken hebben GOUD vanwege traditie

Onder het luik ‘financiële humor’, volgt hierna een clip van de ondervraging van Ben Bernanke door Ron Paul tijdens de halfjaarlijkse cijferpresentatie van de Fed.

Senator Paul vraagt voorzitter Bernanke naar de rol van GOUD en waarom centrale banken het gele edelmetaal aanhouden als reserve.

Z’n antwoorden zijn hilarisch... enjoy the show!

Klik lees verder voor de video!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$