Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7281 tot 7285
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Duitse politici willen GOUD als onderpand voor Griekse leningen

De Duitse CDU politica Ursula von der Leyen (vice voorzitter van de CDU en mogelijk opvolgster van Angela Merkel) pleit voor het gebruiken van de GOUDreserves van de zuidelijke eurolanden als onderpand voor de Europese steunmaatregelingen. GOUD is namelijk het best mogelijke onderpand en veel zekerder dan cash of een Grieks eiland. Het GOUD kan eenvoudig naar Berlijn worden getransporteerd en bevindt zich dan onder de maximale controle van Duitsland. Officieel heeft de Duitse regering dit plan direct tegengesproken maar gelet op de positie die Von der Leyen inneemt, is dit ongetwijfeld een zorgvuldig gecoördineerde actie. Ondertussen zijn de GOUD zeepbel propagandisten “en masse” op de daling van de GOUDprijs gesprongen en wordt het definitieve einde van de stijging van de GOUDprijs aangekondigd.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Faber: "GOUD is het eerlijkste geld" [video]

Marc faber, publicist van de Gloom, Boom & Doom report, denkt dat er een shake-out moet komen in GOUD om de zwakke handen eruit te krijgen. Hij twijfelt daarom of GOUD op korte termijn een goede belegging is.

Desalniettemin is Faber bullish op GOUD op lange termijn en dan met name op fysiek GOUD. GOUD is de eerlijkste vorm van geld, aldus Faber.

Klik verder voor de video op Inveztor

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

GOUD: Sterkste daling sinds 18 maanden

Het zal inmiddels geen enkele gold-bug ontgaan zijn dat de GOUDprijs tegen een stevige correctie aangelopen is. De GOUDprijs viel gister, 23 augustus, terug van ruim $1.905 dollar naar $1.825 dollar per troy ounce. Het betreft de grootste correctie sinds februari 2010.

Deze keer was het niet de CME Group die roet in het eten gooide.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Middelkoop: "Wie slim is koopt GOUD in de grond"

De afgelopen jaren kreeg ik tijdens presentaties voor het Gold&Discovery Fund bijna elke keer de vraag of ik niet bang was dat GOUD tijdens een volgende crisis weer 30% zou gaan dalen. Nee, was mijn standaardantwoord. Lees de column van Willem Middelkoop.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

GOUDprijs knalt opeens 80 dollar omlaag

De prijs van een ounce GOUD (31 gram) is hard gedaald van 1.905 dollar naar 1.825 dollar, een verlies van ruim 4%.

Veel volgers denken dat GOUD de basis van een nieuw financiel systeem gaat worden. 1 voordeel voor de markten: van het edelmetaal kan je geen extra voorraden bijmaken. De huidige voorraad past in een pakhuis van 20 bij 20 bij 20 meter, oftewel 2 zwembaden. Een nadeel van GOUD is dat het geen dividend oplevert. Feitelijk wordt het GOUD diep onder de grond gedolven, om het daarna weer veilig diep onder de grond te bewaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$