Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7286 tot 7290
Bron: MarketWatch.com
Geplaatst: woensdag 6 juli 2011

Verbod op vrije handel in GOUD en zilver in USA, vanaf 15 juli

Als gevolg van de Dodd-Frank Act, aangenomen door het Amerikaanse Congres, zal een nieuwe verordening verbieden dat inwoners van de States edelmetalen vrij verhandelen, waaronder GOUD en zilver, ingaand vanaf vrijdag 15 juli 2011.

A little -known form of gold investing used by some retail currency traders is disappearing, ahead of tighter regulations scheduled to go into effect next month.

Forex.com, a large retail foreign-exchange operation, on Friday told clients it will discontinue its gold and silver over-the-counter products marketed to retail investors who are U.S. residents. It asked investors to close their positions by July 15.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: woensdag 6 juli 2011

Centrale Banken gaan voor GOUD

Brazilië, India, China en Rusland zijn landen waarin de Centrale Banken zijn gaan kopen.

Ook Mexico kwam in het nieuws door een aankoop van 100 ton aan GOUD.

Dit GOUD kwam in de plaats voor papieren geld, vaak dollars.

Het voorraadje GOUD van China liep op van 395 ton naar ruim 1.050 ton. Nog altijd een heel laag gewicht voor een groot en in feite rijk land als China.

Bron: Z24 Zakelijk Nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2011

Details vrijgegeven van Indiase tempelschat

De schat die in een Indiase tempel is gevonden, bevat 450 GOUDen potten en een standbeeld dat is bezet met 1000 diamanten.

Ook zijn er 400 GOUDen stoelen gevonden, evenals 2000 robijnen en kronen. Dat blijkt uit een lijst die dinsdag is uitgelekt naar media.

In de tempel Sree Padmanabhaswamy zijn recentelijk zes kamers met kostbaarheden gevonden. Een zevende kamer is nog niet geopend. Die is versterkt met ijzeren muren en heeft vermoedelijk een kelderruimte, aldus een functionaris van de tempel. De zevende kamer wordt geopend, zodra de Hoge Raad van India daarvoor toestemming geeft.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2011

Eric Sprott: Prijzen van GOUD en Zilver gaan Supernova

Chris Martenson had een zeer interessant interview met Eric Sprott. Hij heeft het met name over de maatregelen die de huidige (monetaire) autoriteiten treffen om de financiële problemen op te lossen, en hoe de prijzen van GOUD en zilver hierdoor zullen exploderen.

Beleggers hebben werkelijk nog niets gezien. Iedereen was nerveus bij 500 USD, 700 USD, 800 USD GOUD en vreesde dat de top nabij was. De grote massa’s heeft (na +10 jaar) nog altijd niet door dat dit een seculair fenomeen is.

Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2011

Even windstilte bij de Edelmetalen

Het is al een tijdje wat rustiger bij het verloop van de edelmetalen. Tot eind april/begin mei was er een soort hype gaande en dan vooral bij het zilver, maar sinds de top werd gezet staat het zilver nu toch behoorlijk wat lager. Ook het GOUD staat zo`n 75 a 80 dollar onder zijn recente top en als we naar de grafiek kijken, kan daar nog makkelijk zon 50 tot 75 dollar van af voordat er een goeie steun gevonden wordt. Het zilver mag dan niet onder de 33 dollar zakken om de huidige prijzen vast te houden. Een analyse van het GOUD en zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$