Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7291 tot 7295
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Hugo Chavez zorgt voor enorme opschudding op de GOUDmarkt

[...]

Hugo Chavez, president van Venezuela, vertrouwd het dan ook niet meer. Het land heeft zo’n 365 ton aan GOUDreserves waarvan 211 ton buiten Venezuela ligt die hij in rap tempo wil laten terugkeren naar eigen land. Volgens Chavez, die afgelopen week eveneens alle GOUDmijnen nationaliseerde, ligt dat GOUD in depots bij Amerikaanse, Europese, Canadese en Zwitserse instituties. Daarnaast hebben de Angelsaksische banken JPMorgan Chase & Co, Barclays Plc, Standard Chartered Plc en Bank of Nova Scotia ook nog Venezolaanse GOUDvoorraden. De zieke Chavez stelde dan ook: “We hebben sinds 1980 99 ton aan GOUD liggen bij de Bank of England, het teruglaten komen van dat GOUD is een gezonde beslissing”. Over de vraag of er wel genoeg plek was om het GOUD op te slaan was hij zelfs licht cynisch: “Als er niet genoeg plek is om het GOUD op te slaan in de centrale bank bied ik aan om het op te slaan in de kelder van het presidentiële paleis”.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Interessante nieuwssite GOUD.com

Op het adres GOUD.com waar voorheen nog de website van Willem Middelkoop stond (Willen Middelkoops GOUD.com), wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe nieuwssite over edelmetalen. Opvallend is de overname van het GOUD.com forum (forum.GOUD.com). Het mag duidelijk zijn dat deze website nu in handen is van de houder van de Europese webshop GoldDirect.

Bron: King World News
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Chavez veroorzaakt game-changer voor GOUD

Ben Davies: De 200 ton GOUD eis van Chavez is een 'game-changer'. $2100 GOUD komt eerder dan verwacht. (audio)

‘Chavez demand for 200 tonnes of physical is a game-changer and I’ve accelerated my timeline for $2,100 Gold. Naked Gold shorts are going to get creamed.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Ron Paul ondanks tegenwerking Amerikaanse media steeds populairder

Libertarische kandidaat wil alle oorlogen stopzetten en abortus verbieden.

Ondanks massale tegenwerking van de door de elite gecontroleerde Amerikaanse massamedia begint Ron Paul, al jaren de 'luis in de pels' van het politieke en financiële establishment, steeds populairder te worden. Bij de jaarlijks gehouden opiniepeiling in Ames, Iowa, die veel media aandacht kreeg, eindigde de 75 jarige Paul deze maand op de tweede plaats, slechts 152 stemmen (van de totaal ca. 17.000) achter Congreslid Michele Bachmann. In een interview met CNN legde Paul, vaak beschuldigd van 'extremisme', uit dat niet hij, maar de huidige politici de échte extremisten zijn, en dat steeds meer Amerikanen het met hem eens zijn.

Op de vraag van Piers Morgan waarom de Amerikaanse media zo geobsedeerd zijn met Michele Bachmann maar hem -ondanks zijn tweede plaats in Iowa- compleet negeren, antwoordde Paul dat het establishment het benauwd begint te krijgen. 'Ze zijn bang voor me. Ze willen niet dat mijn standpunten bekend worden want die zijn te gevaarlijk. Wij willen vrijheid, wij dagen de status quo uit, wij willen een einde aan de oorlogen, wij willen een GOUDstandaard. Zij zijn van mening dat het volk al die vrijheid niet aankan. Zij willen dat we afhankelijk blijven, zij willen socialisme en de verzorgingsstaat, dus willen ze onze standpunten niet horen. Ik denk echter dat wij er het beste van zullen maken en het prima zullen doen.'

Bron: Z24! Zakelijk Nieuws
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Chavez gaat GOUDindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de GOUDindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$