Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 7296 tot 7300
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

GOUDprijs naar nieuw record

De prijs van GOUD heeft vandaag een nieuw record bereikt, van 1.816,25 dollar per ounce. Het edelmetaal kon profiteren van zijn statuut van veilige haven tegenover de beurzen. Die gaan vandaag opnieuw lager door de bezorgdheid over de wereldwijde economische groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Beurzen wereldwijd fors lager

De beurzen krijgen wereldwijd weer forse klappen vandaag. De Europese beurzen diepen hun verliezen deze namiddag nog uit met bijna vijf procent verlies in Brussel en Frankfurt. Wall Street opent intussen met forse verliezen tot vier procent. Slecht nieuws over onder meer de Amerikaanse inflatie duwden de beleggers massaal naar de 'reddingsboeien' zoals GOUD en de Zwitserse frank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Hugo Chavez haalt 211 ton GOUD terug naar Venezuela: GOUD schiet door 1800 dollar

Hugo Chavez lijkt zich plots te ontpoppen als een ware ‘goldbug’! Nadat we u gisteren melden over de aanstaande nationalisatie van de GOUDsector in Venezuela, heeft Chavez orders gegeven om de nationale GOUDreserves uit het buitenland terug te halen.

211 ton GOUD van de totale 365 ton GOUDreserve van Venezuela zit momenteel in buitenlandse depots. Chavez wil z’n GOUD terug, zelfs al moet het opgeslagen worden in z’n eigen kelder!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Hugo Chavez gaat GOUDmijnen nationaliseren

Wat we al een tijdje vreesden, blijkt stilaan realiteit te worden. ‘Onstabiele’ landen gaan hun GOUDindustrie nationaliseren!

Hugo Chavez gaf als eerste de aftrap door een nationalisatie van de GOUDmijnsector in Venezuela aan te kondigen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Dow/GOUD ratio naar 1

Korte termijn:
Gebaseerd om mijn schattingen van een correctie van GOUD naar zo’n $ 1250 per ounce en een rally in de Dow naar 12.500 punten, zou de Dow/GOUD ratio naar 10 kunnen stijgen.

Lange termijn:
Mijn einddoel voor de Dow/GOUD ratio ligt zo rond de 1, als GOUD en de Dow bijvoorbeeld beide rond 5.000 noteren, ergens voor het einde van 2015.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$