Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7296 tot 7300
Bron: IEX
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

Willem Middelkoop: Wie is er gek, Corné?

Er zijn twee dingen die je als columnist maar beter niet kan doen. Achteraf je gelijk komen halen. En een collega-columnist uitlachen. Maar omdat ik ook maar een mens ben moet het toch gebeuren.

IEX-hoofdredacteur Pieter Kort mailde gisteren of ik niet een stukje over GOUD kon tikken. Aangezien ik druk met mijn nieuwe boek “GOUD en het geheim van geld” bezig ben en ook nog midden in een verbouwing/verhuizing zit kwam dat niet echt goed uit.

Maar toen ik vanochtend Corné van Zeijl's laatste GOUDtweet voorbij zag komen was ik ineens zeer gemotiveerd. Nu vind ik Corné persoonlijk een heel erg aardige vent, maar dat hij jaar-in-jaar-uit serieuze GOUDbeleggers afdoet als knotsgekke speculanten vraagt om een reactie.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUD, het barbaarse metaal! Zelfs politici worden geïnteresseerd!

In deze crisistijd blijkt weer overduidelijk dat steeds meer mensen veiligheid zoeken door hun spaarcenten te beleggen in GOUD of zilver. Logisch is, dat door de grotere vraag, de aanbodsprijs stijgt. Toen aan het begin van dit jaar de GOUDprijs $ 1200 per ounce was, waren er zeer uiteenlopende meningen/adviezen over de toekomst van de prijs.

Enerzijds waarschuwingen dat de prijs nu zo hoog was dat kopen werd ontraden. Maar anderzijds ook adviezen dat de prijsstijging nog veel verder zou gaan en dat aan het eind van 2011 wel een prijs van $ 2000 verwacht kon worden.

Sindsdien kwam het ene record na het andere, en de prijs heeft nu al even de $ 1900 geraakt. Die $ 2000 is dus nu al helemaal binnen bereik.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

Kadhafi op de vlucht met GOUD van Libië?

Volgens verschillende bronnen zou kolonel Kadhafi momenteel op de vlucht zijn met de GOUDreserve van Libië?! Dit zou in theorie kunnen kloppen, want Libië heeft (in tegenstelling tot de meeste landen) z’n GOUD opgeslagen in de kluizen van de centrale bank.

Indien dit het geval is, dan leek het ons wel eens leuk om dit trachten te visualiseren.

Bron: Inveztor
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUD: stay the f*ck out!

De bekende tegengeluiden klinken weer door de gangen. We hebben ze vaker horen galmen:

GOUD is van US$ 1.900 naar US$ 1.768 gezakt in slechts twee dagen tijd en ik zag dit aankomen.

Waar gaan we nu naar toe? Ik begrijp niet dat mensen nu overwegen om de dips te kopen.

Zoals ik eerder zei moet GOUD minstens 30% corrigeren in de komende drie à vier maanden, waardoor het rendement in 2011 zelfs negatief is. Dus krab uzelf nog even achter de oren als u er over denkt om een lange termijn positie op te bouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2011

GOUD kan $400 tot $500 corrigeren

Geen bull-market zonder correcties. Niets stijgt in één rechte lijn. Iedere uptrend verandert zo nu en dan even van richting om wat stoom af te laten. Al is het maar om de disbelievers van de stier te schudden.

Met GOUD is het natuurlijk niet anders. Sinds de start van de huidige bull in 2000, kregen we al meerdere correcties. De één al wat heviger als de andere. In 2008 ging er bijvoorbeeld 30% van de prijs af. Om daarna 171% te stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$