EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7296 tot 7300 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 28 september 2011

Koperprijs geeft Bernanke vuurkracht

De daling van het GOUD zal slechts een voetnoot in de geschiedenis zijn. De daling van de koperprijs is iets waar we ons meer zorgen over moeten maken.

De daling van het GOUD zal slechts een voetnoot in de geschiedenis zijn. De daling van de koperprijs is iets waar we ons meer zorgen over moeten maken.

De koperprijs viel de laatste weken terug van rond de 4 $ tot rond de 3$, ofwel een daling van rond de 25%. Met de huidige economische berichten is het niet uit te sluiten dat de koperprijs nog verder zakt.

De koperprijs wordt aanzien als een barometer voor de economie. Van koper zegt men dat het de enige grondstof is met een Master in de economie.

Een terugval van dergelijke omvang duidt erop dat de markten ervan uitgaan dat de wereldeconomie de komende 9 tot 18 maanden blijft slabakken. In een periode van recessie daalt de koperprijs gemiddeld met 40%.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 28 september 2011

Er staat iets "groots" te gebeuren

Wie de markten al enkele jaren volgt, zal het met me eens zijn dat het koersverloop van GOUD en zilver niet echt een normaal verloop kende vorige week.

GOUD zette bijvoorbeeld eerder deze maand nog een nieuwe high neer om vervolgens meteen te crashen. Vanaf de top!

Ik heb het zelden gezien. En al zeker niet in grondstoffen. We hebben het hier tenslotte niet over een bedrijf dat zopas een winstwaarschuwing de wereld in stuurde.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 28 september 2011

Frankrijk, Oostenrijk leggen aankoop van GOUD en zilver aan banden

Nadat de Oostenrijkse regering eerder deze maand de verkoop van GOUD voor bedragen boven de 15.000 euro aan banden legde, is het nu Frankrijk dat strenge maatregelen treft om de anonieme en cashaankopen van GOUD en zilver te beperken. Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet per bankoverschijving gebeuren, aldus een nieuwe wet die in het Franse Staatsblad is verschenen.

Volgens onafhankelijke berichten werd deze wet gestemd om de verkoop van gestolen edelmetalen zoals koper en staal aan banden te leggen; een bijna globaal fenomeen dat de laatste jaren opgang maakte, nadat de prijzen van deze metalen gevoelig stegen. Waarom geen uitzondering werd gemaakt voor zilver en GOUD blijft een onbeantwoorde vraag. De nieuwe wet maakt het daadwerkelijk illegaal om één enkele Troy ounce (31 gram) GOUD te kopen of 18 ounces zilver.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 28 september 2011

GOUD glijdt uit, zilver crasht

Terwijl de onzekerheid op de beurzen zelden zo groot was, zakt de prijs van zogenaamde vluchtwaarden zoals GOUD en zilver plots in mekaar.

Terwijl de onzekerheid op de beurzen zelden zo groot was, zakt de prijs van zogenaamde vluchtwaarden zoals GOUD en zilver plots in mekaar.

De val van de edelmetalen begon donderdag, toen ook de beurzen de grootste daling van de jongste drie jaar incasseerden. De combinatie van de schuldencrisis met een wegvallende economische groei brengt beleggers tot wanhoop en zorgt voor een complete malaise op de financiële markten.

Lees verder op Standaard.be
Geplaatst op: woensdag 28 september 2011

Goldmoney NIET meer actief in Nederland

Vanmorgen ontving ik een mail van Goldmoney en die begon als volgt:

It is with tremendous regret that I am writing to inform you of our recent decision to discontinue offering our services to all customers resident in the Netherlands.

Goldmoney is simpel gezegd een buitenlands bedrijf waar je GOUD en zilver kan kopen en dat ze dan vervolgens opslaan in een kluis in het buitenland. De AFM heeft nu een stokje gestoken voor de activiteiten van Goldmoney  in Nederland.

Lees verder op Edelmetaal-Info.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs