EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
57
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7301 tot 7305
Geplaatst op: donderdag 1 september 2011

Moet de GOUDhandel aan banden worden gelegd?

De bubbeldiscussie zet door (zucht)...

De bubbeldiscussie zet door (zucht)...

Laat ons er even van uitgaan dat GOUD in een zeepbel-fase zit. Moeten de toezichthouders die dan niet geleidelijk aan laten leeglopen, zo luidt de controversile vraag van Steven M. Davidoff op DealBook (The New York Times).

Davidoff wijst er op dat volgens gegevens van de World Gold Council de vraag naar GOUDstaven sinds 2009 meer dan verdubbelde terwijl de vraag vanwege de industrie en de juwelensector sinds 2004 18 procent daalde.

Net zoals bij andere financiële zeepbellen is het grote probleem: hoe beslissen of we inderdaad met een zeepbel worden geconfronteerd? Toen de huizenprijzen door het dak gingen en de prijzen van internetaandelen explodeerden, stonden tegenover sceptici marktpartijen die het over the next big thing hadden, dat het deze keer anders was en dalende koersen en prijzen ondenkbaar waren. We het daar niet mee eens was, bewees daarmee het niet te begrijpen of toch minstens old school te zijn.

Lees verder op de Tijd.be
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2011

Dollarcriticus avant la lettre [video]

De omstreden Franse oud-president Charles de Gaulle voorzag ruim 50 jaar geleden een dollarcrisis en concludeerde dat er een fundament voor het internationale monetaire stelsel moet zijn waar geen enkel land zijn stempel op kan drukken. In de ogen van De Gaulle kan alleen GOUD deze fundamentele rol bekleden.

Lees verder op Amsterdamgold.com
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2011

GOUD: niet voor iedereen weggelegd

Door de woelige baren een vluchthaven vinden is geen makkelijke opgave, stelt Guy Boscart (USMarkets). De Zwitserse franc en de yen verliezen hun aantrekkelijkheid. GOUD blijft dan over.

Lees verder op IEX.nl
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2011

Roubini: GOUD is geen redmiddel tegen falend overheidsbeleid

Vorige week meldden we dat volgens Nouriel Roubini het GOUD zich ontwikkelt zoals de subprime-zeepbel, alleen erger. In een nieuwe reeks tweets gaat de New Yorkse professor (foto Bloomberg) op Twitter ook in de clinch met GOUD-aanhangers over het macro-economische potentieel van GOUD. Zou GOUD voor meer prijsstabiliteit zorgen? Minder hevige cycli? Meer fiscale verantwoordelijkheid? Hij bestrijdt het allemaal.

Lees verder op de Tijd
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2011

GOUDmijnaandelen kansrijk

Terwijl de prijs van GOUD rond zijn recordniveau noteert, zitten GOUDmijnaandelen al verscheidene jaren in het slop. Ondertussen zakken de waarderingen in de sector naar historische dieptepunten. Het zijn nog zomersolden voor GOUDmijnaandelen.

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we nog eens konden spreken van ‘een rustige handelsweek’. Er gaat geen week meer voorbij of we krijgen enkele nieuwe financiële aardverschuivingen te verwerken. Afgelopen week was er onder meer Warren Buffett, die tijdens een ochtendbad had besloten om een substantieel belang te nemen in het tanende Bank of America. Beleggers schoten prompt in de ‘risk on’ modus, want als Warren koopt, dan zal het wel goed zijn.

Ook Bernanke had tijdens Jackson Hole speech afgelopen vrijdag een positieve ondertoon over de economie, maar blijft toch op z’n hoede voor potentiële bedreigingen. Hij houdt (zoals steeds) alle opties open. Tijdens de volgende Fed meeting in september wordt de bijeenkomst zelfs uitgetrokken over 2 dagen, iets wat nog niet eerder gebeurde. Tot die meeting zal het volatiel blijven op de beurzen. We kunnen, gezien de ervaring van de afgelopen maanden, tot weinig andere conclusies komen.

Lees verder op Edelmetaal-Info

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs