Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7301 tot 7305
Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2011

marginverhoging GOUD versus zilver

Waarin we het verschil tussen GOUD en zilver zien. Meer marge op GOUD. GOUDaandelen stijgen en de rest zakt.

Vanaf precies een jaar geleden steeg zilver van $18 naar $50 in een schuimende blow-off. Die eindigde toen de marge op zilver werd verhoogd. Dat ging met een orde van grootte van +84% in vier stappen gedurende twee weken. Speculanten moesten vanaf die dag dus wat meer in hun portemonnee hebben om door te spelen met zilver.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2011

Waarom lachen mensen als je over GOUD praat alsof het geld is?

Shekel, de oude Drachma, Denarius , Talent, Daric , Obolus. Zomaar wat namen van oude munt eenheden die vroeger gebruikt werden om te handelen door geavanceerde beschavingen als Rome, Griekse stadstaten, de Perzen en Lydië.

Tot enige tijd terug werden onze munteenheden ook aan GOUD gekoppeld, simpelweg omdat dit een eerlijke manier van handel is, en de waarde in GOUD vrijwel altijd het zelfde is gebleven. Natuurlijk is dit op enkele uitschieters na een feit.  De Oorlog van Trajanus tegen Dacië bijvoorbeeld, leverde het Romeinse rijk zoveel GOUD op dat de waarde aanzienlijk daalde in een korte tijd.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2011

GOUD weer duurder dan platina

Waar de afgelopen weken de GOUD:zilver ratio uit de hand is lopen (1:46 +), loopt de ratio van GOUD ten opzichte van platina steeds meer terug. En wel zodanig, dat GOUD na jaren weer duurder is dan platina!

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2011

Nieuwe innovatieve GOUD baren op de markt

Producent Valcambi heeft dit jaar een nieuw soort GOUDbaren geïntroduceerd. De zogenaamde CombiBars zijn GOUDbaren waarvan een deel kan worden afgebroken, net als chocoladerepen. Hierdoor worden deze GOUDbaren een stuk makkelijker verhandelbaar.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2011

JP Morgan: GOUDprijs voor het einde van het jaar $2500

De Amerikaanse investeringsbank JP Morgan heeft op dinsdag zijn verwachting voor de GOUDprijs met 39% verhoogd. JP Morgan voorspelt dat de GOUDprijs voor het einde van het jaar $2.500 per troy ounce zal bedragen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$