Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 7306 tot 7310
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2011

Ook GOUD in euro op recordkoers: 1250 euro per ounce komt in zicht

Niet enkel breekt GOUD record na record in dollars, ook in euro is het gele edelmetaal bezig aan een historische record rally!

Deze morgen werd de barriere van 1240 euro per ounce gebroken en is de prijs van GOUD op weg naar 1250 euro/ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2011

Charles Nenner: "GOUD kan nu naar 2500 dollar"

Technisch analist Charles Nenner ziet de prijs van GOUD nog fors hoger koersen. Nu belangrijke weerstandsniveaus zijn doorbroken, voorziet z’n technische berekening een koersdoel van 2500 USD/ounce op de langere termijn.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

Beurzen zakken weg, morgen QE3?

De voorspelde Armageddon bleef vandaag gelukkig uit op de aandelen- en obligatiemarkten maar toch werd er veel verlies geleden. Zo sloot onze eigen AEX maar liefst 4,4% lager en hadden de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs eveneens te maken met forse verliezen van maar liefst 3,4 tot 5%.

Terwijl het op de aandelenmarkten in Europa bergafwaarts ging, zorgde de Europese Centrale Bank voor lucht op de obligatiemarkt door grootschalig Spaanse en Italiaanse obligaties op te kopen waardoor de 10-jaars rente van beide landen daalde tot onder de 6%. Dat deze stap genomen moest worden zegt duidelijk iets over de huidige paniek op de markten. Dankzij deze sell off vluchtten beleggers massaal naar GOUD en Zilver die tussen de 2 en 3% hoger noteerde gedurende dag waarmee GOUD weer naar recordhoogtes ging.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

GOUDportal: Zilver blijft opmerkelijk achter

Hoewel zilver de afgelopen weken redelijk omhoog geklommen is, zien we de GOUD zilver ratio enkel maar uitlopen. Waar de ratio nog 32:1 bedroeg toen zilver eind april 2011 bijna een all-time-high neerzette, is deze ratio nu inmiddels uitgelopen tot 44:1.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

Zilver blijft opmerkelijk achter

Vandaag was het opnieuw bliksem en donderslag op de financiële markten. GOUD noteert op het moment van schrijven rond de nieuwe all-time-high van $1720 dollar per troy ounce. GOUD zette een verrassende stijging neer, want de koers is maandag, de eerste handelsdag van de week, met dik $55 dollar per troy ounce door het plafond geschoten. Verrassend, omdat GOUD zeer recentelijk een enorme reeks van nieuwe all-time-high’s neergezet heeft. Nog verrassender wordt het wanneer de FED eindelijk bekend gaat maken dat er een mogelijke QE3 gelanceerd zal gaan worden. We kunnen met recht zeggen dat GOUD parabolisch gaat.

Zilver daarentegen doet het wat rustiger aan. Hoewel zilver de afgelopen weken redelijk omhoog geklommen is, zien we de GOUD zilver ratio enkel maar uitlopen. Waar de ratio nog 32:1 bedroeg toen zilver eind april 2011 bijna een all-time-high neerzette, is deze ratio nu inmiddels uitgelopen tot 44:1. Een terechte verwachting is daarom ook dat deze gespannen veer binnenkort zal aantrekken. Dit betekent dat zilver binnenkort kan gaan beginnen aan zijn opmars naar de $ 50 / $ 60 dollar per troy ounce.

Een mogelijke reden waarom zilver achterblijft is omdat dit metaal een industriële waarde heeft. Kijken we bijvoorbeeld naar de grondstof palladium, dan kunnen we zien dat deze de afgelopen dagen met ruim $100 dollar per troy ounce teruggevallen is. Ongeveer hetzelfde geldt voor platina. Industriële grondstoffen, waaronder bijvoorbeeld ook olie, doen het momenteel niet goed omdat de economische motor in een lagere versnelling zit. Zilver echter neigt toch eerder de koers van GOUD te volgen ondanks haar gebruik in de industrie. Zodra QE3 aangekondigd wordt, en de economische motor weer aangezwengeld wordt, zou het wel eens hard kunnen gaan. Ook tijdens QE2 spoelde veel dollars richting grondstoffen, waaronder veel speculatieve dollars richting zilver.

Zilver is nog steeds een markt dat erg klein is, maar waar relatief gezien ontzettend veel in gehandeld wordt. Dagelijks wordt er net zoveel zilver verhandeld als dat er jaarlijks uit de grond gemijnd wordt. Schattingen lopen uiteen dat er tussen de 100 en mogelijk zelfs 1000 maal zoveel zilver op papier verhandeld word, dan dat er fysiek boven de grond beschikbaar is. Gezien de economische crisis wereldwijd is deze situatie onhoudbaar, en dat maakt zilver volgens vele experts de investering van het decennium. U heeft wel wat geduld nodig.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$