Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7306 tot 7310
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

GOUD blijft stijgen, Venezuela haalt buitenlandse GOUDvoorraden terug


De prijs van GOUD blijft stijgen op de aanhoudende slechte economische berichten, de oplopende inflatie en de zich verergerende schuldencrisis. Vandaag is de GOUDprijs gestegen tot $ 1890 en € 1314. Een mogelijke extra stijging van de GOUDprijs kan worden veroorzaakt door het besluit van de centrale bank van Venezuela om alle buitenlandse GOUDvoorraden te repatriëren. In totaal heeft Venezuela 211 ton GOUD ondergebracht bij buitenlandse banken waarvan 99 ton bij de Bank of England. Hugo Chaves heeft zijn GOUDvoorraden liever in eigen land zodat hij er zelf maximale controle over heeft.

Bron: Edelmetaal Info
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

GOUD: wat nu?

De beurzen staan onder druk. Een economische recessie zit in de pijplijn en de technische steunniveaus voor aandelen bezwijken. Ondertussen vluchten beleggers naar GOUD. We bekijken de opties voor het toekomstige prijsverloop voor het gele edelmetaal.

We hadden geen betere titel kunnen bedenken voor onze laatste column, voor de vakantie. Met de kop ‘Zoek dekking!’ wilden we u waarschuwen voor de oplopende stress op de markten. We adviseerden om tijdens de zomer te schuilen in GOUD en aanverwanten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

GOUD laat ook 1900 dollar achter zich, volgende halte: 2000 dollar per ounce

Er lijkt maar geen einde te komen aan de recordrace van GOUD.

Net voor de sluiting van de handel in de VS werd de kaap van 1900 dollar/ounce overwonnen.

De prijs van het gele edelmetaal lijkt nu definitief op weg om de zware psychologische grens van 2000 dollar te testen!

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

GOUDprijs voor het eerst boven kaap van 1.900 dollar

De GOUDprijs is in Azië voor het eerst boven de kaap van de 1.900 dollar uitgekomen. De GOUDprijs piekte op 1.913,50 dollar. Sinds begin augustus is de GOUDprijs al met 17 procent gestegen. Het gaat om de sterkste vooruitgang in een maand tijd sinds 1982.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Venezuela wil GOUDreserves in eigen beheer

Venezuela gaat al zijn GOUDvoorraden die in bankkluizen in andere landen liggen, terughalen. Dat heeft president Nelson Merentes van de centrale bank van het Latijns-Amerikaanse land maandag bekendgemaakt. Er is nog geen datum geprikt voor de omvangrijke operatie.

President Hugo Chávez liet vorige week al weten dat hij plannen had om in totaal 211 ton aan GOUDstaven met een geschatte waarde van ruim 7,6 miljard euro terug te halen. Het grootste deel ligt nu nog in de kluizen van de Bank of England in Londen. ,,De doelstellingen zijn duidelijk: het GOUD terughalen en andere bezittingen beschermen'', zei Merentes.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$