Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7306 tot 7310
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2011

Ook GOUDprijs naar nieuwe recordhoogte

De GOUDprijs is vandaag door de ongerustheid van beleggers over een escalatie van de schuldencrisis in de VS naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De GOUDprijs piekte even op 1.625,24 dollar voor een ounce (31 gram).

Het uitblijven van een oplossing voor het Amerikaanse schuldenplafond zorgt voor steeds meer spanning op de financiële markten, zo melden handelaars. De nerveuze stemming doet beleggers in het edelmetaal bescherming zoeken tegen de Amerikaanse schuldencrisis.

Bron: King World News
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2011

Zilver toch weer richting $50 dollar?

Het lijkt wel of GOUD en zilver dit jaar het zomerdalletje overslaan. GOUD heeft potentie om snel richting $1.650 dollar te gaan klimmen. Zilver gaat ook steeds meer glanzen. Een verwachting van $50 dollar per troy ounce durft men weer in de mond te nemen!

Gold
“If gold cannot be pushed back below $1,600 during option expiry, we should take that to mean that the shorts are losing control.  The consequences of that would be the potential for an upside explosion, which as you know is consistent with what I have been expecting for the gold price this summer.

Silver
My near-term target is still something in the mid $40’s, but if gold starts moving higher as I expect, silver will be testing that $50 level by next month.  That is going to spoil the summer vacations of many of the silver shorts who will be left shocked and in disbelief as they buy hand over fist to limit their losses.”

Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2011

GOUDstandaard losgelaten om oorlog te kunnen voeren

In 1971 werd door de Amerikaanse President Nixon voor de dekking van de dollar de GOUDstandaard losgelaten om zijn oorlog in Vietnam te kunnen betalen. Door het loslaten van de GOUDstandaard konden er onbeperkt dollars worden gecreëerd omdat de benodigde GOUDvoorraad voor de dekking ervan niet meer nodig was.

In het verleden bestonden er drie soorten geld: vals geld, gedekt geld en ongedekt geld. Omdat de GOUDstandaard is losgelaten bestaan er tegenwoordig nog maar 2 soorten geld: vals geld en ongedekt geld. Als we het realistisch bekijken, kunnen we zeggen dat het enige verschil tussen vals en ongedekt geld is, dat vals geld uit het niets wordt gecreëerd door criminelen en ongedekt geld uit het niets wordt gecreëerd door overheden.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

GOUDreserves Rusland opnieuw gestegen in juli 2011

De GOUDreserves van de Russische centrale bank zijn in de maand juli 2011 opnieuw gestegen. De GOUDreserve steeg met 200.000 troy ounces tot het nieuwe record niveau van 830,5 ton. Rusland staat hiermee op nummer 8 van de landen met de grootste GOUDvoorraden.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Een GOUDen koppel

Hoera, Europa wordt gered [...]

En dan nu naar de werkelijkheid. Het akkoord zit zo vol van vaagheid, dat het mijn inziens nog alle kanten op kan. En dat moet ook wel, want ik kan mij niet voorstellen dat Frau Merkel vrijwillig politiek zelfmoord pleegt door de geldkraan vanuit Duitsland richting de rest van Europa ongehinderd open te laten staan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$