Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7316 tot 7320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Hugo Chavez gaat GOUDmijnen nationaliseren

Wat we al een tijdje vreesden, blijkt stilaan realiteit te worden. ‘Onstabiele’ landen gaan hun GOUDindustrie nationaliseren!

Hugo Chavez gaf als eerste de aftrap door een nationalisatie van de GOUDmijnsector in Venezuela aan te kondigen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

Dow/GOUD ratio naar 1

Korte termijn:
Gebaseerd om mijn schattingen van een correctie van GOUD naar zo’n $ 1250 per ounce en een rally in de Dow naar 12.500 punten, zou de Dow/GOUD ratio naar 10 kunnen stijgen.

Lange termijn:
Mijn einddoel voor de Dow/GOUD ratio ligt zo rond de 1, als GOUD en de Dow bijvoorbeeld beide rond 5.000 noteren, ergens voor het einde van 2015.

Bron: Inveztor
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

De ultieme bear trap voor GOUD

Bij GOUD zien we nu dezelfde patronen:

Nasdaq bear trap
Ik begon met handelen eind 1997 en was me er van ‘aware’ dat de Nasdaq inderdaad in een bull markt zat, maar de mini crash van eind 1998, die de Nasdaq van 1900 naar 1350 deed dalen, deed het inderdaad voelen alsof de bull voorbij was. Ik herinner me nog goed hoe sommige grote techbedrijven als Yahoo, America Online en Amazon bijna de helft van hun waarde verloren tussen juli en oktober 1998.

Achteraf bleek dat een van de grootste bear traps aller tijden. Tech ralliede van oktober 1998 tot maart 2000. Van 1300 Nasdaq tot 5000 punten tijdens de mania phase.

Bron: Nu Z
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

GOUDbubbel staat op knappen

Sommige analisten...

De GOUDprijs staat op het punt van instorten. Dit denken analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo. Speculanten hebben de GOUDprijs zo omhoog gedrukt dat de bubbel binnenkort wel moet barsten, volgens deze analisten.

We hebben gezien wat voor economische schade bubbels kunnen toebrengen en we voelen ons gedwongen om mensen te waarschuwen”, aldus de analisten in een rapport.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Chavez gaat GOUDindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de GOUDindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.

De beslissing volgt op gesprekken tussen de regering en buitenlandse bedrijven in de Venezolaanse GOUDmijnindustrie. Die stelden schade te lijden door de regels die limieten stellen aan de GOUDexport uit het land. Ze hebben daardoor financieringsproblemen en kunnen moeilijk extra banen scheppen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$