Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7321 tot 7325
Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Ron Paul ondanks tegenwerking Amerikaanse media steeds populairder

Libertarische kandidaat wil alle oorlogen stopzetten en abortus verbieden.

Ondanks massale tegenwerking van de door de elite gecontroleerde Amerikaanse massamedia begint Ron Paul, al jaren de 'luis in de pels' van het politieke en financiële establishment, steeds populairder te worden. Bij de jaarlijks gehouden opiniepeiling in Ames, Iowa, die veel media aandacht kreeg, eindigde de 75 jarige Paul deze maand op de tweede plaats, slechts 152 stemmen (van de totaal ca. 17.000) achter Congreslid Michele Bachmann. In een interview met CNN legde Paul, vaak beschuldigd van 'extremisme', uit dat niet hij, maar de huidige politici de échte extremisten zijn, en dat steeds meer Amerikanen het met hem eens zijn.

Op de vraag van Piers Morgan waarom de Amerikaanse media zo geobsedeerd zijn met Michele Bachmann maar hem -ondanks zijn tweede plaats in Iowa- compleet negeren, antwoordde Paul dat het establishment het benauwd begint te krijgen. 'Ze zijn bang voor me. Ze willen niet dat mijn standpunten bekend worden want die zijn te gevaarlijk. Wij willen vrijheid, wij dagen de status quo uit, wij willen een einde aan de oorlogen, wij willen een GOUDstandaard. Zij zijn van mening dat het volk al die vrijheid niet aankan. Zij willen dat we afhankelijk blijven, zij willen socialisme en de verzorgingsstaat, dus willen ze onze standpunten niet horen. Ik denk echter dat wij er het beste van zullen maken en het prima zullen doen.'

Bron: Z24! Zakelijk Nieuws
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Chavez gaat GOUDindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de GOUDindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2011

Economische onrust stuwt GOUDprijs

De GOUDprijs is vrijdag opnieuw naar een record gestegen. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) bereikte kortstondig zelfs 1881 dollar. Beleggers vluchten in GOUD in economisch onzekere tijden.

Bron: Nu Z
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Verkoopgolf op beurzen houdt aan

Op de Europese beurzen hield de verkoopgolf vrijdag aan. De onzekerheid over de economische vooruitzichten ondermijnt het vertrouwen en drijft beleggers naar veiligere havens, zoals GOUD. Banken, uitzenders en industriële bedrijven kregen opnieuw harde klappen door de vrees voor een nieuwe recessie.

De AEX-index in Amsterdam zakte aan het einde van de ochtendhandel 3,2 procent tot 270,54 punten. De MidKap-index verloor 2,4 procent tot 443 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen van 2,6 tot 3,5 procent lager.

Bron: Belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Opnieuw grote verliezen op Europese beurzen

De Europese beurzen gingen vrijdagochtend opnieuw hard omlaag, waarmee de forse verliezen van donderdag verder werden uitgediept. De onzekerheid over de economische vooruitzichten drijft beleggers naar veiligere havens, zoals GOUD.

De AEX-index in Amsterdam noteerde drie kwartier na aanvang van de handel 3,6 procent lager op 269,48 punten. De MidKap-index verloor 4,1 procent tot 435,39 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen van 3 tot 4,1 procent lager.

De Europese banken stonden opnieuw onder druk. In Parijs verloor BNP Paribas 4 procent en in Frankfurt leverde Commerzbank 5 procent in. In Londen dookBarclays 6 procent omlaag. ING werd in Amsterdam 4,6 procent lager gezet en SNS Reaal viel bijna 6,3 procent terug.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$