Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7326 tot 7330
Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Interview met Eric Sprott door James Turk

James Turk van goldmoney.com heeft de GATA conferentie die recent plaatsvond aangegrepen om een aantal sprekers te interviewen. In het onderstaande filmpje wordt Eric Sprott, van Sprott Asset Management, geïnterviewd door Turk.

Tijdens het interview worden de GOUD- en zilvermarkt uitvoerig besproken. Het interview duurt een half uur en is voor iedereen met interesse in GOUD en zilver de moeite waard.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Terug naar een GOUDen standaard

Nu de fiatgeld valuta steeds verder weg glijden wordt er volop over gespeculeerd wat er zal gebeuren als de dollar en de euro, in de huidige vorm, in elkaar storten. Onder het gewicht van de monetaire inflatie en het daarmee samenhangende wantrouwen bij de bevolking ten aanzien van uit de lucht gegrepen geld zou er in de nabije toekomst een einde kunnen komen aan diverse ongedekte muntstelsels. Centrale banken als de FED in de Verenigde Staten van Amerika en de ECB in Europa ledigen de trukendoos tot op de bodem in een poging het vertrouwen te herstellen, maar stuitten daarbij op een groot probleem.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Happy Birthday Fiat Dollar

Het is vandaag precies 40 jaar geleden (15 augustus 1971) dat de Amerikaanse president Nixon de dollar, de wereldreservemunt, officieel ontkoppelde van de GOUDstandaard.

Door het fiat geldsysteem zijn we vandaag verwikkeld in een globale financiële crisis van ongeziene omvang.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Column: Is GOUD geld of het begin van monetaire hervorming?

Tegenwoordig circuleert GOUD niet als een ruilmiddel. Het wordt wel steeds meer als betrouwbaarder aanvaard, omdat het papiergeld snel haar waarde verliest, als gevolg van de onbekwaamheid van onze leiders die de economie willen beheersen en vastberaden zijn om het papiergeld net zo betrouwbaar te maken als GOUD.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

GOUD een hype?

Volgens Harry Geels is GOUD een hype en moet je daar zeker niet inzitten.

Zover mij bekend heef Harry GOUD nooit veel gevonden. Ondertussen was het de beste belegging van de laatste 10 jaar, maar Harry blijft stug volhouden dat het niets is.

De feiten spreken tegen dat GOUD een hype is. Immers, de meute verkoopt GOUD. Kijkt u maar in de krant en op TV. Overal wordt u opgeroepen om GOUD te VERkopen. Niet echt het teken van een hype. Immers, bij een hype ziet u overal dat u GOUD moet KOPEN.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$