Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7331 tot 7335
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Wat gaat GOUD doen

De GOUDprijs is de laatste weken enorm hard gestegen. We zagen eerder zo'n patroon bij zilver.

Is het daarmee zeker dat de GOUDprijs dezelfde duikeling gaat maken die zilver maakte toen het zo hard was gestegen? Neen, natuurlijk niet. Maar wel is het zo dat de enorme onzekerheid die is ontstaan mogelijk tijdelijk minder gaat worden zodat investeerders 'vergeten' dat ze de veiligheid van GOUD zochten. Door deze run op GOUD zijn er ongetwijfeld traders en speculanten in de problemen gekomen. Die hadden zo'n stijging niet verwacht en moesten hun short positie dekken. Daarmee ontstond nog meer vraag naar GOUD en als zo'n situatie zich voordoet, dan schiet de koers even te ver omhoog.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zondag 14 augustus 2011

Transparantie - Een GOUDen Kans

De GOUDprijs gemeten in nagenoeg alle belangrijke valuta bereikt dagelijks nieuwe records. Mainstream analisten die GOUD niet begrijpen reppen over een bubbel. Gelukkig zie je ook steeds meer positieve geluiden over GOUD, zelfs in mainstream media.

Dit artikel dient niet om GOUD aan te prijzen als remedie voor de huidige kwalen. Ook al ben ik overtuigd van de monetaire kwaliteiten van GOUD en verwacht ik dat in een vrije markt (digitaal) GOUD, eventueel in combinatie met bitcoins een globaal betaalmiddel zou zijn.

Bron: Edelmetaal Info
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2011

Exclusieve voorverkoop zilver en GOUD munten van 2012

Elk jaar wordt in september de nieuwe serie beleggingsmunten van de Perth Mint geintroduceerd. De collectie munten bestaat uit diverse zilveren en GOUDen munten, allen geslagen in tenminste 99,9% puur zilver of GOUD. De munten van de Perth Mint zijn zeer populair doordat het design jaarlijks verandert. Er speelt hier naast de waarde van GOUD en zilver ook een zekere verzamelwaarde een belangrijke rol.

De Perth Mint heeft dit jaar reeds de productie van de 2011 Kookaburra en Koala kilo munten stopgezet om zich te kunnen focussen op de introductie van de 2012 munten. Naar verwachting zullen medio september deze munten beschikbaar voor levering zijn. De productiecapaciteit wil men wegens de verwachte hoge vraag volledig aanwenden voor deze munten. De Lunar serie zal naar verwachting zeer snel zijn uitverkocht, aangezien 2012 het jaar van de draak is en dit vooral in Azie (staatssymbool van China) zal zorgen voor een extreem hoge vraag naar deze zilveren en GOUDen munten.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2011

marginverhoging GOUD versus zilver

Waarin we het verschil tussen GOUD en zilver zien. Meer marge op GOUD. GOUDaandelen stijgen en de rest zakt.

Vanaf precies een jaar geleden steeg zilver van $18 naar $50 in een schuimende blow-off. Die eindigde toen de marge op zilver werd verhoogd. Dat ging met een orde van grootte van +84% in vier stappen gedurende twee weken. Speculanten moesten vanaf die dag dus wat meer in hun portemonnee hebben om door te spelen met zilver.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2011

Waarom lachen mensen als je over GOUD praat alsof het geld is?

Shekel, de oude Drachma, Denarius , Talent, Daric , Obolus. Zomaar wat namen van oude munt eenheden die vroeger gebruikt werden om te handelen door geavanceerde beschavingen als Rome, Griekse stadstaten, de Perzen en Lydië.

Tot enige tijd terug werden onze munteenheden ook aan GOUD gekoppeld, simpelweg omdat dit een eerlijke manier van handel is, en de waarde in GOUD vrijwel altijd het zelfde is gebleven. Natuurlijk is dit op enkele uitschieters na een feit.  De Oorlog van Trajanus tegen Dacië bijvoorbeeld, leverde het Romeinse rijk zoveel GOUD op dat de waarde aanzienlijk daalde in een korte tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$