Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 7331 tot 7335
Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2011

GOUDprijs stabiliseert na akkoord over tweede Griekse bailout

Donderdag zijn de leiders van de zeventien eurolanden het in Brussel eens geworden over een nieuw reddingsplan voor Griekenland. Het gaat in totaal om een bedrag van €109 miljard aan nieuwe steun.

[...]

 Het reddingsplan stelde de markten wereldwijd gerust en deed de vraag naar veilige vluchthavens afnemen. De Europese beurzen stegen en de wisselkoers van de euro ten opzichte van andere valuta verbeterde. De GOUDprijs daalde daarentegen tot onder de $1.590 per troy ounce en eindigde de sterke rally die begin juli werd ingezet. Afgelopen dinsdag verbrak GOUD het prijsrecord van $1.600 en bereikte het $1.609 per troy ounce (31,103 gram).  De zilverprijs daalde tot $39.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2011

Italie aangevallen voor zn GOUDreserve?

Een interessante denkpiste van Max Keiser en Stacy Herbert: wordt Italië aangevallen voor z’n enorme GOUDreserve?

De Italiaanse centrale bank bezit volgens de jongste cijfers van de World Gold Council over 2451,8 ton GOUD, de tweede grootste individuele GOUDbezitter in Europa (na Duitsland met 3401 ton GOUD).

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2011

GOUD versus dollarreputatie

Volgens Peter Schiff is Ben Bernanke bezig de met het vernielen van de reputatie van de dollar. Tijdens de kredietcrisis halverwege 2008 gingen grondstoffen naar beneden, tezamen met GOUD en zilver, en vluchtte investeerders in de “veilige” dollar.

Maar tijden veranderen...

Bron: deKritischeBelegger
Geplaatst: donderdag 21 juli 2011

Schuld hoger? GOUD hoger!

De grafiek toont een overduidelijke correlatie tussen GOUD en het Amerikaanse schulden plafond.

Sommige grafieken behoeven niet veel nadere toelichting. Dit is er zo eentje. Het verhogen van het schuldenplafond houdt de kranten bezig “want anders gaat Amerika failliet”. Los van het feit dat Amerika al failliet is, kan iedereen op z’n klompen aanvoelen wat er straks gaat gebeuren. Een verhoging van de limiet is onvermijdelijk. Noch de Democraten noch de Republikeinen willen toegeven.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: donderdag 21 juli 2011

Californische GOUDkoorts keert terug

Een groep investeerders wedden voor miljoenen dat de GOUDkoorts nog steeds niet over is in de Sierra Foothills. Investeerders spenderen meer dan $20 miljoen dollar om de mijn Amador County weer aan de praat te krijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$