Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7331 tot 7335
Bron: NRC.nl
Geplaatst: zondag 7 augustus 2011

Koop GOUD, koop GOUD, zegt iedereen. Dat is eigenlijk heel raar

Deze zomer hebben private investeerders en centrale banken de GOUDprijs tot over de 1.600 dollar per ounce gedreven. Een recordhoogte. Niet verwonderlijk als je dat afzet tegen het vertrouwen in de economie. Of houden we onszelf voor de gek?

De specifieke eigenschappen van de ‘koning der metalen’ maakten GOUD voor millennia geschikt als drager van een waarde. Het ging door als het meest pure betaalmiddel. Maar met moderne chemische technologie zijn rhodium, palladium, zilver, platina en lithium geschikte alternatieven. Dus waarom GOUD?

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: zaterdag 6 augustus 2011

GOUDmijnaandelen staan nu voor een historische uitbraak

Het zijn fantastische tijden voor beleggers in edelmetalen! GOUD bereikte een nieuwe record op 1670 USD/ounce en zilver noteert opnieuw stevig boven 40 USD/ounce.

Het akkoord over de verhoging van het schuldplafond in de VS zette de prijzen andermaal in vuur en vlam. Dit zal de vaste lezers van Slim Beleggen niet verbazen: al jaren hameren we erop dat GOUD en zilver veel hoger zullen stijgen.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2011

Margin Calls Force Start Of Gold Liquidation

Margin calls forceren liquidatie van GOUD. Zilverprijs volgt GOUDprijs naar beneden.

As expected, the massive global rout is shifting to the best performing asset: gold, which courtesy of pervasive repo desk margin calls (which are merely trying to preserve capital for their TBTF holding companies) is seeing liquidations to satisfy collateral margin requirements. It will be interesting if the only real dip worth buying will see buyers come out of the woodwork or if gold will proceed to plunge alongside everything else.

Bron: HP de tijd
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2011

GOUD verkopen is wild gokken

Handelaren proberen u via advertenties, vooral in huis-aan-huisbladen, over te halen uw GOUDen en zilveren sieraden en munten te verkopen. De GOUDprijs blijft stijgen en bij Potma Edelmetaal in Den Haag is het zó druk in de winkel, dat de eigenaar te woord staan niet lukt. Maar is het wel zo slim om uw GOUD uit handen te geven? Hoogleraar Monetaire Economie Ivo Arnold: Ik zou mijn GOUD mooi in het ladekastje laten.

Bron: gewoon-nieuws
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2011

Het macabere spel van bankiers

Geschiedenis:

In 1913 is de Federal Reserve System (FED) opgericht. De FED is een combinatie van de grootste private bankiershuizen in Amerika die zich voortaan Federal mochten noemen. In dat jaar was de Amerikaanse dollar nog “as good as gold”. Je kon naar de bank gaan met bijvoorbeeld een biljet van $ 50,- en inwisselen tegen 2,42 ounces GOUD. De dollar was het bewijs aan toonder dat hij recht had op de hoeveelheid GOUD die aan de dollar was gekoppeld.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$