Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 7341 tot 7345
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

GOUDprijs klimt boven de 1.600 dollar

De GOUDprijs heeft maandag een nieuw record bereikt. De prijs voor een ounce GOUD ging voor het eerst boven de 1.600 dollar.

GOUD klom maandag naar 1.600,10 dollar. Beleggers, nerveus wegens de schuldencrisis in Europa en de VS, kiezen voor de zekerheid van GOUD en andere edelmetalen.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

Consequenties van de GOUDstandaard

Wat zou de consequentie zijn van een herinvoering van de GOUDstandaard? Daar zou een boek over geschreven kunnen worden...

De belangrijkste consequentie is dat de politiek en de banken geen geld meer kunnen verzinnen. Dat feit heeft enorme consequenties. We kunnen ons dat in België en Nederland eigenlijk niet meer voorstellen hoe enorm groot die consequenties zijn.

Het komt neer op, je kan pas iets uitgeven als het (GOUD) geld er is. Dat geld leen je van anderen die ervoor gewerkt hebben, of je werkt er zelf voor.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

GOUDprijs naar nieuwe records in meerdere valuta

De GOUDprijs is op 15-07-2011 geëindigd op nieuwe records in meerdere belangrijke valuta. De GOUDkoers sloot op $ 1594, € 1125, £ 987 en ¥ 79.1250. Op weekbasis steeg de GOUDprijs in euro’s met 4,67% en in dollars met 4,24%. De GOUDprijs sloot voor het eerst boven het niveau van 1100 euro.  Belangrijkste oorzaak van de stijgingen zijn opnieuw de toenemende onrust over de kredietwaardigheid van de eurozone en de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat beleggers zich realiseren dat het onbeperkt aangaan van schulden geen houdbare situatie is en negatief voor de waarde van hun lokale valuta.

Bron: NOS
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

Een huis voor 500 euro

Het idee is GOUD!

Het Indiase bedrijf Tata wil na de goedkoopste auto, de Nano, ook het goedkoopste huis ter wereld maken. Het moet een woning worden van ongeveer 500 euro.

Het is een zelfbouwpakket met een plat dak, deuren, ramen en een vloer. Dat meldt CNN. Volgens de zender komen er na overleg met verschillende dorpshoofden in India ook versies met een veranda en zonnepanelen.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

De remedie is GOUD, maar niet alleen GOUD

Na een consolidatie van de GOUD- en vooral de zilverprijs zijn beide edelmetalen nu weer in beweging gekomen. GOUD, de rustige broer van zilver, heeft weer een recordstand gehaald terwijl zilver bezig is zijn achterstand snel in te halen.

Hoe kan het ook anders; ons fiat geldsysteem is bezig in snel tempo te desintegreren en steeds meer marktpartijen krijgen in de gaten dat er iets helemaal verkeerd zit in ons geldsysteem. Zelfs is een enkele westerse centrale bank weer bezig om GOUD aan te schaffen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$