Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 7341 tot 7345
Bron: 925
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Van GOUD geld gemaakt

Voorheen was GOUD net zoiets als een Rembrandt: waardevol maar onhandig te verhandelen of te bezitten. Dat veranderde radicaal in 2004.

ETF
Toen pakte het World Gold Council, een praatclub voor golddiggers met sigarenas op hun gilet, GOUD voor het eerst in als een exchange-traded fund (ETF). Ze maakten er een handelbaar financieel product van. Beleggers konden sindsdien investeren in GOUD, zonder het daadwerkelijk te bezitten.

Het waren vooral de 22 GOUDmijnen die het World Gold Council vertegenwoordigt, die lekker binnenliepen door de nieuwe ETF-structuur. De mogelijkheden van GOUD waren vergroot, dus de vraag steeg enorm.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Presentatie James Turk over valutas en GOUD

James Turk oprichter van goldmoney.com gaf op 29 april tijdens een conferentie in München een presentatie over devaluerende valuta’s en de stijging van de GOUDprijs. In zijn presentatie, die afgelopen zondag verscheen op goldmoney.com, laat Turk zien hoe alle belangrijke valuta’s hun waarde ten opzichte van GOUD verliezen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 5 juni 2011

GOUD verder omhoog | zilver onzeker

Dankzij nieuwe economische cijfers omtrent de werkloosheid en de huizenmarkt in de Verenigde Staten komend uit maand Mei, zien we een enorme verkoopgolf in de maak op Amerikaanse aandelenbeurzen. GOUD daarentegen blijkt voor de zoveelste keer opnieuw een veilige haven voor beleggers die graag hun geld parkeren in deze GOUDen asset class.

De trage economie die maar niet op gang komt in combinatie met veel onzekerheid op de financiële markten ondersteunen de omhoog bewegende GOUDprijs, aldus Shawn Hackett:, president van Hackett Financial Advisors. Hackett beweert terecht dat de falende markten de oorzaak zijn van het feit dat GOUD als wettig alternatief gezien wordt in de valutawereld.

De laatste statistieken volgens Kitco:

On the week, August gold futures prices on the Comex division of the New York Mercantile Exchange settled at $1,541.70 an ounce up 0.29% on the week.  July silver settled at $36.191 an ounce, down 4.42% on the week.

Afgelopen vrijdag nam GOUD een sprint omhoog nadat enkele neerwaartse economische statistieken boven water kwamen drijven.

Wat betreft zilver zijn analisten voorzichtiger met voorspellingen. Verwacht wordt dat zilver zal blijven schommelen rond zijn huidige koers. Men moet wel in gedachten houden dat de zilvervoorraden enorm aan het slinken zijn terwijl de vraag naar fysiek zilver nog steeds aan het toenemen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 juni 2011

Miscellania

Ghadaffi wilde een nieuwe munt gedekt door GOUD, weg van de Amerikaanse dollar...

Wijlen Saddam Hoessein wilde voor zijn olie afgerekend worden in euro’s, weg van de Amerikaanse dollar...

Hoessein werd opgehangen en hoelang zal Ghadaffi het nog trekken? Is hier een patroon in te merken: wie de dollar aanvalt of confronteert…is geen lang leven meer beschoren of zeker niet lang meer aan de macht? Dat Mugabe van Zimbabwe maar oppast want zijn land heeft officieel laten weten een terugkeer naar de GOUDstandaard wel te zien zitten, na de financiële puinhoop die de hyperinflatie er heeft achter gelaten...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 juni 2011

Achter de schermen van de GOUDwereld

Londen is historisch de hoofdstad van de GOUD- en zilverhandel, wat zelfs teruggaat tot de 17de eeuw. Maar het echte belang en de uitgroei tot wereldcentrum kwam er na de California Gold Rush in 1848. Tweemaal per dag komen vijf leden van de London Bullion Market Association (LBMA) samen om de prijs van GOUD vast te stellen in verhouding tot vraag en aanbod.

De LBMA bezit haast een feitelijk monopolie in de edelmetaalmarkt.  Dit heeft zo zijn voor- en nadelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$