Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7346 tot 7350
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Het eindpunt van de reis

Het is dat de zich ontrollende crisis zoveel leed te weeg gaat brengen bij de meerderheid van de bevolking die geen weet heeft van de verdamping van hun spaargelden in pensioenfondsen en banktegoeden, anders zou je er nog een leuke vrijetijdsbesteding aan kunnen overhouden.

Een premier die zich uit een vergissing van 50 miljard moet zien te redden, een deskundige van een bank die vertelt dat investeren in GOUD link is omdat het in dollars wordt uitgedrukt welke wel eens zouden kunnen dalen in waarde, alle al of niet geleerde economen die in actualiteitenprogramma’s komen opdraven met niet ter zake doende verklaringen, het verbod op het short gaan op financiële aandelen wat nog nooit eerder heeft geholpen; ik moet bekennen dat ik het niet altijd droog hou.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Interview met Eric Sprott door James Turk

James Turk van goldmoney.com heeft de GATA conferentie die recent plaatsvond aangegrepen om een aantal sprekers te interviewen. In het onderstaande filmpje wordt Eric Sprott, van Sprott Asset Management, geïnterviewd door Turk.

Tijdens het interview worden de GOUD- en zilvermarkt uitvoerig besproken. Het interview duurt een half uur en is voor iedereen met interesse in GOUD en zilver de moeite waard.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Terug naar een GOUDen standaard

Nu de fiatgeld valuta steeds verder weg glijden wordt er volop over gespeculeerd wat er zal gebeuren als de dollar en de euro, in de huidige vorm, in elkaar storten. Onder het gewicht van de monetaire inflatie en het daarmee samenhangende wantrouwen bij de bevolking ten aanzien van uit de lucht gegrepen geld zou er in de nabije toekomst een einde kunnen komen aan diverse ongedekte muntstelsels. Centrale banken als de FED in de Verenigde Staten van Amerika en de ECB in Europa ledigen de trukendoos tot op de bodem in een poging het vertrouwen te herstellen, maar stuitten daarbij op een groot probleem.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Happy Birthday Fiat Dollar

Het is vandaag precies 40 jaar geleden (15 augustus 1971) dat de Amerikaanse president Nixon de dollar, de wereldreservemunt, officieel ontkoppelde van de GOUDstandaard.

Door het fiat geldsysteem zijn we vandaag verwikkeld in een globale financiële crisis van ongeziene omvang.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 15 augustus 2011

Column: Is GOUD geld of het begin van monetaire hervorming?

Tegenwoordig circuleert GOUD niet als een ruilmiddel. Het wordt wel steeds meer als betrouwbaarder aanvaard, omdat het papiergeld snel haar waarde verliest, als gevolg van de onbekwaamheid van onze leiders die de economie willen beheersen en vastberaden zijn om het papiergeld net zo betrouwbaar te maken als GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$