Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 736 tot 740
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Pensioenfondsen kijken steeds meer naar GOUD

Achter de schermen is de GOUDmarkt aan een impressionante transformatie bezig. De GOUDprijs had een fantastisch eerste kwartaal achter de rug met de sterkste stijging in 30 jaar. In het 2e kwartaal hapert de machine en werd het gele edelmetaal al 2 keer terug naar start gestuurd nadat het $1.300 aanraakte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Miljoenenboete voor Belgische GOUDsmelter Umicore

De Belgische materialengroep en GOUDsmelter Umicore heeft van de Franse concurrentiewaakhond een boete van 69 miljoen euro gekregen voor misbruik van zijn dominante positie. Umicore kondigde aan in beroep te gaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Terug bij de EU? Sommige Groenlanders denken het ondenkbare

In Groenland gaan stemmen op het lidmaatschap van de Europese Unie aan te vragen, drie decennia nadat het land zich uit de Europese Gemeenschap terugtrok. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld.

Met de hulp van de Europese Unie zou Groenland zijn economie, nog steeds door visvangst gedomineerd, immers gemakkelijker kunnen diversifiëren. Onder meer Michael Rosing, volksvertegenwoordiger van de democratische partij in Groenland, zegt dat minstens de optie van het lidmaatschap zou moeten worden bestudeerd.

Groenland, een autonoom onderdeel van Denemarken, genoot de voorbije jaren verregaande interesse van buitenlandse investeerders, die onder meer hoopten toegang te krijgen tot belangrijke voorraden GOUDen, zeldzame metalen, ijzererts en olie. Onder meer China hoopte een belangrijke partner van Groenland te kunnen worden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Is GOUD momenteel betere keuze dan GOUDmijnaandelen?

De GOUDprijs zal een verslechtering van de economische en politieke onzekerheid sneller weerspiegelen dan de koersen van GOUDmijnbedrijven en daarom gaat de voorkeur uit naar het edelmetaal in plaats van naar het aandeel. Dat schrijven analisten James Butterfill en Aneeka Gupta van ETF Securities in een nieuw rapport getiteld 'Gold to outshine gold miners’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Komt er een tektonische aardverschuiving op de GOUDmarkt?

In een nieuwe video neemt Mike Maloney ons mee naar de enorme verandering die op til is in de GOUDmarkt. Een sterk argument dat de huidige GOUDrally nog maar het begin is van een nieuwe GOUDmanie is de terugkeer van het grote geld. Maar er is meer.

Hedge fund managers en miljardairs die enkele jaren geleden de GOUDmarkt nog meden als de pest, keren allemaal terug. Ze zien het GOUD terug blinken als in de goede oude tijd. Een van de voornaamste reden hiervoor is de orkaan van negatieve rentevoeten op obligaties die over de planeet raast.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$