Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7356 tot 7360
Bron: BeursBox
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2011

De afwijkende koersvorming van Palladium

Kijken we naar de koersen van GOUD, Zilver en Platina, dan valt op dat het de laatste tien jaar heel goed is gegaan en hoewel niet alles nu op de hoogste koers staat, is het wel duidelijk dat er op basis van de koersvorming een piek zichtbaar is en we ons nog altijd in die piek bevinden. De vraag laat echter geen enorme deuk zien, ondanks de daling van zilver. Zelfs daar is de daling slechts een dipje in een flink stijgende trend. GOUD, Zilver en Platina zijn nog altijd heel mooi, maar de trein is al flink gevorderd.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Jacob Schoenmaker: Beleggers vluchten uit euro en dollar

Europa en de VS doen wedstrijdje "wie heeft de grootste problemen". Ze winnen alletwee, ze verliezen terrein aan andere valuta's en aan GOUD, dat een nieuw record neerzet.

Wisselkoers
Om te bekijken waar de problemen het grootst zijn moet je niet kijken naar de wisselkoers tussen de euro en de dollar, die blijft ongeveer gelijk. Tegenover andere munten dalen de euro en de dollar echter in koers, aldus aldus RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

GOUD/Zilver Ratio aan de vooravond van forse correctie?

Beleggers in GOUD en vooral zilver: OPGELET!

We kregen net bevestiging dat de GOUD/Zilver ratio aan het ‘uittoppen’ is.

Dit betekent dat de ratio aan de vooravond staat van een potentiële correctie.

In praktijk levert dit een forse prijsopstoot voor zilver op!

Bron: blogs.tijd.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Bernanke: GOUD is geen geld

De Federal Reserve overweegt extra in de trukendoos te graaien, zo blijkt vandaag nog maar eens duidelijk. Op Zero Hedge wordt de conclusie van Jan Hatzius (Goldman Sachs) gegeven: we denken dat de kans op versoepeling tijdens de komende 6-9 maand hoger is dan de kans op verstrakking.

Ron Paul, voorzitter van de commissie-Financiële Diensten van het Huis, vroeg Bernanke of hij denkt dat GOUD geld is. De voorzitter van de Fed antwoordde Neen. Paul vroeg daarop waarom banken GOUD aanhouden op hun balans en geen diamanten. Traditie, veronderstel ik, was het antwoord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2011

Opnieuw record voor GOUDprijs

De GOUDprijs heeft vandaag weer een recordhoogte bereikt van 1.589,56 Amerikaanse dollar (1.120,18 euro) per troy ounce (31,1 gram). Dat is meer dan het record van gisteren van 1.587 dollar.

Hoofdoorzaak voor die hoge GOUDprijs is de grote onzekerheid van de belegger, vooral wegens de schuldencrisis in Europa en de Amerikaanse kredietwaardigheid die onder druk staat. Gisteren dreigde Moodys er nog eens mee om de toprating van de VS bij te stellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$