Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 7356 tot 7360
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2011

Wie zijn billen brandt...

Het moge duidelijk zijn; de verwachting dat GOUD en zilver een aanzienlijke daling zouden meemaken op 9 juni is niet uitgekomen. Uw columnist zal zijn beschadigd blazoen en uw terechte scherts manmoedig proberen te dragen.

Toch is de voorspelling niet zo maar uit de lucht komen vallen; er waren wel degelijk tekenen die op een daling wezen.

[...]

Bron: Zilver Goud Winkel
Geplaatst: donderdag 9 juni 2011

Is GOUD een belegging of geld? [video]

De YouTube video waar dit artikel naar verwijst blijkt enorm populair onder de GOUDhandelaren. Nadat Willem Middelkoops GOUD.com en GOUDMarkt deze video op hun site naar voren schoven, sluit nu ook ZilverGOUDWinkel zich bij dit rijtje aan. Het wachten is nu op ZilverPaul, bekend van het Edelmetaal Blog

James Turk legt in onderstaand videofragment uit dat GOUD geen belegging is maar als geld gezien moet worden. GOUD is weliswaar in Euro’s, Dollars en Britse Ponden en tal van andere valuta gestegen echter blijft de koopkracht al jaren stabiel. In ollie uitgedrukt bijvoorbeeld is de GOUDprijs al 60 jaar nauwelijks van zijn plek gekomen. GOUD is volgens hem een vorm van geld die koopkracht beschermt tegen inflatie die niet gezien moet worden als een belegging aangezien het geen rendement genereert.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 9 juni 2011

9 juni: daling zilverkoers en GOUDkoers verwacht

Ik ga iets doen waar je als columnist altijd voorzichtig mee moet zijn, en dat is het doen van korte termijn voorspellingen.

Toch durf ik de voorspelling wel aan dat morgen, 9 juni 2011, de GOUD- en zilverprijs een forse daling gaan meemaken.

Ik durf deze voorspelling aan op grond van de constatering dat vandaag de aandelen van GOUD -en zilvermijnbedrijven een forse duikeling hebben meegemaakt, zonder aanwijsbare reden.

[...]

Bron: Zilver Goud Winkel
Geplaatst: woensdag 8 juni 2011

Griekenland mag met GOUD betalen

De Commissie Economische en monetaire zaken (ECON), die binnen de Europese Unie onder andere verantwoordelijk is voor het economisch en monetair beleid, heeft het goedgekeurd dat GOUD als onderpand mag dienen voor leningen. Hiermee wordt bevestigd dat GOUD een hoogwaardig en liquide activum is en meer en meer de status van een wereldwijd geaccepteerde valuta terug krijgt. Dit komt Griekenland en Europese Unie goed uit aangezien Griekenland 111.5 ton GOUD heeft en het verkopen van haar GOUD een transactie is die makkelijker te realiseren is dan het verkopen van staatsbedrijven.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: woensdag 8 juni 2011

Visie op GOUD, de dollar en de euro door James Turk

Deze video was reeds eerder langsgekomen middels Willem Middelkoop's GOUD.com, maar omdat deze zo goed is halen we hem nogmaals aan via GOUDMarkt.

James Turk de oprichter van goldmoney heeft eind april een prestentatie gehouden op een conferentie over edelmetalen in Munchen. In deze video laat hij zien hoe GOUD zijn koopkracht heeft behouden ten opzichte van alle valuta die sterk in koopkracht zijn gedaald. GOUD is geld en moet als zodanig ook worden beschouwd. GOUD is in zijn visie geen investering maar slechts een manier om koopkracht te behouden. Een investering moet op de een of andere manier rendement of cashflow genereren. Juist de unieke eigenschap dat GOUD geen cashflow genereert, maakt GOUD tot een van de beste manieren om de waarde van een vermogen te bewaren. Bekijk de hele video.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$