EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7356 tot 7360 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 31 oktober 2011

Schulden zijn toch positief bij (hyper)inflatie?

In de tijd van de Weimar republiek (1923) dook Duitsland de hyperinflatie in. Ik heb zelf nog enkele Duitse bankbiljetten van vele miljoenen marken die laten zien hoe hard de waarde van geld toen onderuit ging.

Wie werden niet geraakt of profiteerden zelfs? Mensen met schulden en mensen die GOUD en zilver hadden. Wie waren slachtoffer? Heel de middenklasse die braaf aan het sparen was geweest.

Stel dat de huidige geldcreatie ook tot hyperinflatie gaat leiden, moet je dan geen enorme schulden hebben?

[...]

Lees verder op BeursBox
Geplaatst op: zondag 30 oktober 2011

GOUD en zilver herpakken momentum

Na een week waarin de economie op werkelijk elk programma op tv is besproken begint het er op te lijken dat de ‘oplossingen’ van de Europese politici een positief effect hebben op de edelmetalen. Ondanks de enorme stijgingen op de aandelenbeurzen van donderdag, doken veel  beurzen vrijdag weer in het rood. De prijs van GOUD was aan het begin van de week $1654,- per troy ounce waard, noteerde gedurende de gehele vrijdag rond de $1750,- en sloot op $1744,-, dit komt neer op een wekelijkse stijging van ongeveer 6%.

Zilver maakte een nog grotere stijging mee, nadat de zilverprijs naar boven uit de zone van $30- $33,- per troy ounce brak. Aan het begin van de week stond de zilverprijs op $31,75 en sloot vrijdag iets onder  de pieken van donderdag. 31,1 gram zilver kost momenteel $35,29. Dat is een stijging van ruim 10% ten opzichte van een week geleden.

De stijging van beide edelmetalen lijkt meerdere oorzaken te hebben.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: zondag 30 oktober 2011

Hugo Salinas: 'Zilver monetariseren in Mexico'

King World News sprak onlangs met de Mexicaanse zakenman en multimiljardair Hugo Salinas over de ontwikkelingen in de GOUD- en zilvermarkt. Hij sprak ook over een herintroductie van zilver in het monetaire systeem, een plan waar in elk geval in Mexico positief over gedacht wordt.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 oktober 2011

GOUD en het geheim van geld

Willem Middelkoop, auteur van onder andere het boek “Als de dollar valt” zal in november 2011 zijn nieuwe boek presenteren “GOUD en het geheim van geld”. Hieronder de beschrijving van een boek waar vele lang op hebben gewacht.

Willem Middelkoop, auteur van onder andere het boek “Als de dollar valt” zal in november 2011 zijn nieuwe boek presenteren “GOUD en het geheim van geld”. Hieronder de beschrijving van een boek waar vele lang op hebben gewacht.

Hoe bankiers ons financiële systeem opblazen:
In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.In zijn nieuwe boek beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiële systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld. GOUD blijkt als enige valuta in duizenden jaren nooit aan koopkracht verloren te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat GOUD in economisch barre tijden als vluchthaven wordt gezien, nu een groot aantal landen in een valutaoorlog is verwikkeld. In de vorm van korte vragen en antwoorden worden opnieuw geheimen ontrafeld als Hoeveel GOUD ligt er werkelijk nog in Fort Knox? en Haalt mijn pensioen 2030?.GOUD en het geheim van geld bevat essentiële informatie voor iedereen met een volle spaarpot, grote erfenis of slecht pensioen.

Lees verder op Goud-Portal.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 oktober 2011

Perth Mint Australië maakt grootste GOUDmunt ooit van 1 ton!

Dat ze in Australië zot zijn van GOUD, dat wisten we al een tijdje. De nationale GOUDsmelter Perth Mint heeft besloten om de grootste GOUDmunt in de geschiedenis te slaan. Z’n gewicht: 1000 kilo of 1 ton puur GOUD! (35.273,92 ounces)

Dat ze in Australië zot zijn van GOUD, dat wisten we al een tijdje. De nationale GOUDsmelter Perth Mint heeft besloten om de grootste GOUDmunt in de geschiedenis te slaan. Z’n gewicht: 1000 kilo of 1 ton puur GOUD! (35.273,92 ounces)

De munt heeft een diameter van 80 centimeter en een dikte van 12 centimeter. Tegen de huidige marktprijs kost dit exemplaar ruim 60 miljoen dollar.

Aanschouw dit MONSTER!
[video]

Lees verder op Slim Beleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs