Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7366 tot 7370
Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2011

GOUDstandaard losgelaten om oorlog te kunnen voeren

In 1971 werd door de Amerikaanse President Nixon voor de dekking van de dollar de GOUDstandaard losgelaten om zijn oorlog in Vietnam te kunnen betalen. Door het loslaten van de GOUDstandaard konden er onbeperkt dollars worden gecreëerd omdat de benodigde GOUDvoorraad voor de dekking ervan niet meer nodig was.

In het verleden bestonden er drie soorten geld: vals geld, gedekt geld en ongedekt geld. Omdat de GOUDstandaard is losgelaten bestaan er tegenwoordig nog maar 2 soorten geld: vals geld en ongedekt geld. Als we het realistisch bekijken, kunnen we zeggen dat het enige verschil tussen vals en ongedekt geld is, dat vals geld uit het niets wordt gecreëerd door criminelen en ongedekt geld uit het niets wordt gecreëerd door overheden.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

GOUDreserves Rusland opnieuw gestegen in juli 2011

De GOUDreserves van de Russische centrale bank zijn in de maand juli 2011 opnieuw gestegen. De GOUDreserve steeg met 200.000 troy ounces tot het nieuwe record niveau van 830,5 ton. Rusland staat hiermee op nummer 8 van de landen met de grootste GOUDvoorraden.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Een GOUDen koppel

Hoera, Europa wordt gered [...]

En dan nu naar de werkelijkheid. Het akkoord zit zo vol van vaagheid, dat het mijn inziens nog alle kanten op kan. En dat moet ook wel, want ik kan mij niet voorstellen dat Frau Merkel vrijwillig politiek zelfmoord pleegt door de geldkraan vanuit Duitsland richting de rest van Europa ongehinderd open te laten staan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

GOUDkoorts houdt aan

Het wachten is nog op een GOUDkoorts epidemie:

De GOUDprijs zet zijn recordjacht voort. Voor het eerst ging de GOUDprijs boven de 1.620 dollar per ounce.

GOUD geldt als een veilige beleggershaven, en beleggers zoeken in het edelmetaal bescherming tegen de Amerikaanse schuldencrisis. De voorbije weken was de Europese schuldencrisis de grote boeman. De GOUDprijs steeg tot 1.624,07 dollar per ounce.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Rente Griekenland, Italie en Spanje loopt toch weer op

De financiële markten hebben toch niet zo heel veel vertrouwen dat de problemen van de zuidelijke eurolanden zijn opgelost. De marktrentes lopen op.

[...]

Tegelijkertijd stijgt de GOUDprijs, terwijl ook de Zwitserse frank meer waard wordt. Dit geeft aan dat beleggers denken dat het gevaar voor Griekenland niet is geweken. Bovendien lijkt het besmettingsgevaar (naar anderel landen, zoals Spanje en Italië) niet van de baan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$