Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7371 tot 7375
Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2011

Gold and Silver on Steroids

Zowel GOUD als zilver verkiezen momenteel het hazenpad richting het dak. Klaarblijkelijk beginnen steeds meer beleggers te beseffen dat de zogenaamde oplossingen bestaan uit gebakken lucht. Een aankondiging van QE3 zou de kers op de taart moeten zijn.

[...]

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2011

Gold and Silver on Steroids

Zowel GOUD als zilver verkiezen momenteel het hazenpad richting het dak. Klaarblijkelijk beginnen steeds meer beleggers te beseffen dat de zogenaamde oplossingen bestaan uit gebakken lucht. Een aankondiging van QE3 zou de kers op de taart moeten zijn. Dat zou dan wel eens een lekkere kersentaart kunnen worden.

Het einde van de poppenkastvoorstelling dat zich afspeelde binnen het Witte Huis heeft schijnbaar het tegengestelde resultaat opgeleverd. Tegenvallende cijfers uit het failliete Amerika willen de dollarkoers ook niet echt ondersteunen.

Het schijnt dat daarnaast ook beursen wereldwijd al enkele dagen niet echt mee willen werken. Misschien een mooi excuus voor de FED om wat inkt-cartridges (voornamelijk groene inkt) uit de verpakking te trekken. Er is immers weer wat ruimte gecreëerd.

Het is zoals door de hele geschiedenis heen: GOUD en zilver zullen het te allen tijde winnen van welk fiat geld systeem dan ook. GOUD zit momenteel te ruiken aan $1660 per troy ounce waar zilver $41 dollar aan dreigt te tikken. Het zijn ongekende uitspattingen van het edelmetaal, maar een andere weg is eigenlijk ook niet mogelijk.

Bron: de Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2011

Neergang aandelenmarkt gestart

Afgaande op de ontwikkeling op de obligatiemarkten bevindt de economie zich in een recessie, zo meldde de befaamde belegger Marc Faber op televisiezender CNBC. De aandelenbeurzen zijn volgens hem daarom kwetsbaar, zeker omdat deze slechts een stukje van de sinds begin 2009 geboekte winsten hebben ingeleverd.

[...]

Terwijl Faber denkt dat de aandelenmarkten aan het begin staan van een sterke neergang, ziet hij volop kansen in de edelmetalen. Vanwege zijn status als veilige haven zal de prijs van GOUD zich rond recordhoogte blijven voortbewegen.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2011

Centrale bank van Zuid-Korea koopt na 13 jaar opnieuw GOUD

De centrale bank van Zuid-Korea kocht voor het eerst in meer dan een decennium opnieuw GOUD!

De bank kocht over de afgelopen 2 maanden 25 ton GOUD, oftewel 803.769 ounces, voor een bedrag van 1,24 miljard USD.

Als GOUDanalisten zijn we bijzonder opgewekt over dit nieuws, aangezien Zuid-Korea beschouwd wordt als een ‘volgeling’ van het Westen.

Dit kan de voorbode zijn voor de overige Westerse centrale banken om hun GOUDreserves opnieuw aan te vullen. In dat geval zal de prijs van GOUD verveelvoudigen.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 1 augustus 2011

GOUDprijs daalt na Amerikaans schuldakkoord

De politieke leiders van de Republikeinen en Democraten hebben op zondagavond een voorlopig akkoord bereikt. In het akkoord wordt het Amerikaanse schuldplafond met minstens $2,1 biljoen verhoogd en zal er voor $2,4 biljoen worden bezuinigd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$