Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 7376 tot 7380
Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

Zilver blijft opmerkelijk achter

Vandaag was het opnieuw bliksem en donderslag op de financiële markten. GOUD noteert op het moment van schrijven rond de nieuwe all-time-high van $1720 dollar per troy ounce. GOUD zette een verrassende stijging neer, want de koers is maandag, de eerste handelsdag van de week, met dik $55 dollar per troy ounce door het plafond geschoten. Verrassend, omdat GOUD zeer recentelijk een enorme reeks van nieuwe all-time-high’s neergezet heeft. Nog verrassender wordt het wanneer de FED eindelijk bekend gaat maken dat er een mogelijke QE3 gelanceerd zal gaan worden. We kunnen met recht zeggen dat GOUD parabolisch gaat.

Zilver daarentegen doet het wat rustiger aan. Hoewel zilver de afgelopen weken redelijk omhoog geklommen is, zien we de GOUD zilver ratio enkel maar uitlopen. Waar de ratio nog 32:1 bedroeg toen zilver eind april 2011 bijna een all-time-high neerzette, is deze ratio nu inmiddels uitgelopen tot 44:1. Een terechte verwachting is daarom ook dat deze gespannen veer binnenkort zal aantrekken. Dit betekent dat zilver binnenkort kan gaan beginnen aan zijn opmars naar de $ 50 / $ 60 dollar per troy ounce.

Een mogelijke reden waarom zilver achterblijft is omdat dit metaal een industriële waarde heeft. Kijken we bijvoorbeeld naar de grondstof palladium, dan kunnen we zien dat deze de afgelopen dagen met ruim $100 dollar per troy ounce teruggevallen is. Ongeveer hetzelfde geldt voor platina. Industriële grondstoffen, waaronder bijvoorbeeld ook olie, doen het momenteel niet goed omdat de economische motor in een lagere versnelling zit. Zilver echter neigt toch eerder de koers van GOUD te volgen ondanks haar gebruik in de industrie. Zodra QE3 aangekondigd wordt, en de economische motor weer aangezwengeld wordt, zou het wel eens hard kunnen gaan. Ook tijdens QE2 spoelde veel dollars richting grondstoffen, waaronder veel speculatieve dollars richting zilver.

Zilver is nog steeds een markt dat erg klein is, maar waar relatief gezien ontzettend veel in gehandeld wordt. Dagelijks wordt er net zoveel zilver verhandeld als dat er jaarlijks uit de grond gemijnd wordt. Schattingen lopen uiteen dat er tussen de 100 en mogelijk zelfs 1000 maal zoveel zilver op papier verhandeld word, dan dat er fysiek boven de grond beschikbaar is. Gezien de economische crisis wereldwijd is deze situatie onhoudbaar, en dat maakt zilver volgens vele experts de investering van het decennium. U heeft wel wat geduld nodig.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

GOUDmijnaandelen ontkoppelen van de brede markt (S&P 500)

We zijn halverwege de handelsessie in de VS en er tekent zich al een duidelijk patroon af.

Terwijl de brede aandelenmarkt (S&P 500) opnieuw stevig corrigeert met -3,5%, zitten GOUDmijnaandelen (HUI index) in een rally van +5%!

Bron: foknieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

Europa's GOUD niet veilig

De Amerikaanse investeerder en oud-bankier Jim Rickards vreest voor Europa's GOUD. Amerika bezit in totaal 8.133 ton GOUD, terwijl Europese landen 11.000 ton GOUD in handen hebben. Een flink deel van Europa's GOUDvoorraden ligt echter in depots in New York.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

Jim Rickards vreest voor GOUD van Europa

Jim Rickards zou niet verbaasd zijn als er opnieuw een inbeslagname zou gebeuren in de VS van alle GOUD, ook dat van Europa!

Jim Rickards deed enkele opmerkelijke uitspraken over de machtverhoudingen in de wereld.

Nu het fiat geldsysteem dreigt om te vallen, is het belangrijk om te kijken wie het GOUD in de wereld bezit.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 8 augustus 2011

GOUDprijs door $1700

De prijs van GOUD stijgt fors, na de verlaging van rating van de VS. De grens van 1700 dollar per troy ounce (31,1 gram) is voor het eerst doorbroken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$