EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
23
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7376 tot 7380 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: vrijdag 26 augustus 2011

GOUDprijs boekt zoekrecord op Google

[...]

Maar je kunt ook op een andere manier naar GOUD kijken: als sentimentsindicator. Op zoek naar alternatieve economische indicatoren, stelt financieel analist Edward Ritchie tegenover weekblad The Economist, dat de frequentie van zoekopdrachten in Google naar 'gold price' vrij precies in de pas loopt met indicatoren zoals het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Opvallend is dat de frequentie waarmee 'gold price' wordt gezocht op Google, laat zien dat GOUD anno 2011 nog veel meer interesse wekt dan tijdens de financiële paniek van 2008.

[grafiek]

Lees verder op Z24 Zakelijk Nieuws
Geplaatst op: vrijdag 26 augustus 2011

GOUD: gold digger

We zien momenteel de grootste bear trap in de GOUD bubble, net zoals bij de Nasdaq in 1998. Hier is het grotere plaatje:

Lees verder op Inveztor
Geplaatst op: donderdag 25 augustus 2011

GOUD blijft hedge voor politici en banken

Even schrikken voor de GOUDbugs, het edelmetaal verliest 200 dollar in twee dagen tijd. Analisten wijzen op de margeverhoging door CME en speculaties over QE3. Is de top gezet in een decenniumlange bullmarkt? Tijd om naar de fundamentals te kijken en de outlook van een aantal erkende specialisten op een rij te zetten.

Dinsdag werd nog een nieuwe top op 1.911 dollar neergezet, gevolgd door een ongekende vrije val richting de 1.700 dollar per troy ounce op donderdag. Eén van de redenen op de korte termijn is ongetwijfeld de verhoging van de margeverplichtingen op de GOUDbeurs Comex door CME. Maar deze stap, inherent aan de koersstijging, zegt helemaal niets over de fundamentele waarde van de onderliggende investering. Als lange termijn belegger hecht ik daar weinig waarde aan.

Lees verder op Blik op de Beurs
Geplaatst op: donderdag 25 augustus 2011

GOUDprijs blijft verder dalen

Nu de financiële markten zich stabiliseren, heeft de GOUDprijs zijn daling van woensdag ook vandaag voortgezet. De prijs voor een ounce (31 gram) van het edelmetaal daalde met 29,02 dollar tot 1.730,30 dollar

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 25 augustus 2011

Stopt de GOUDstier hier?

Het was te verwachten dat na het onophoudelijke succes van de GOUDprijs er een krachtige correctie zou komen. Teveel beleggers sprongen opeens op de rug van deze stierenmarkt. De stier schudt hier even wat beleggers van zijn rug door bruusk te remmen op de voorste poten.

Waarom zo’n krachtige daling? Ik denk dat de reden hierboven de belangrijkste is. Winstnames die al reeds een paar dagen geleden begonnen ondanks de verdere stijging, een markt die tijdelijk zo sterk gestegen was dat het niet exponentieel meer kopers naar zich toe kon trekken.

Lees verder op Edelmetaal-Info
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs