EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
36
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7381 tot 7385
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2011

Waarom lachen mensen als je over GOUD praat alsof het geld is?

Shekel, de oude Drachma, Denarius , Talent, Daric , Obolus. Zomaar wat namen van oude munt eenheden die vroeger gebruikt werden om te handelen door geavanceerde beschavingen als Rome, Griekse stadstaten, de Perzen en Lydië.

Tot enige tijd terug werden onze munteenheden ook aan GOUD gekoppeld, simpelweg omdat dit een eerlijke manier van handel is, en de waarde in GOUD vrijwel altijd het zelfde is gebleven. Natuurlijk is dit op enkele uitschieters na een feit.  De Oorlog van Trajanus tegen Dacië bijvoorbeeld, leverde het Romeinse rijk zoveel GOUD op dat de waarde aanzienlijk daalde in een korte tijd.

Lees verder op Vrijspreker
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2011

GOUD weer duurder dan platina

Waar de afgelopen weken de GOUD:zilver ratio uit de hand is lopen (1:46 +), loopt de ratio van GOUD ten opzichte van platina steeds meer terug. En wel zodanig, dat GOUD na jaren weer duurder is dan platina!

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: donderdag 11 augustus 2011

Nieuwe innovatieve GOUD baren op de markt

Producent Valcambi heeft dit jaar een nieuw soort GOUDbaren geïntroduceerd. De zogenaamde CombiBars zijn GOUDbaren waarvan een deel kan worden afgebroken, net als chocoladerepen. Hierdoor worden deze GOUDbaren een stuk makkelijker verhandelbaar.

Lees verder op Edelmetaal Blog
Geplaatst op: donderdag 11 augustus 2011

JP Morgan: GOUDprijs voor het einde van het jaar $2500

De Amerikaanse investeringsbank JP Morgan heeft op dinsdag zijn verwachting voor de GOUDprijs met 39% verhoogd. JP Morgan voorspelt dat de GOUDprijs voor het einde van het jaar $2.500 per troy ounce zal bedragen.

Lees verder op Amsterdamgold.com
Geplaatst op: donderdag 11 augustus 2011

Banken zien interesse voor GOUD toenemen

Nu de GOUDprijs record na record breekt, zien de banken in ons land de interesse in het edelmetaal toenemen. Dat blijkt uit een rondvraag bij Belgische grootbanken. KBC spreekt zelfs van een verdrievoudiging in vergelijking met het normale gemiddelde aantal orders. De GOUDprijs overschreed vandaag voor het eerst de kaap van 1.800 dollar voor een ounce.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs