Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 7381 tot 7385
Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2011

Griekenland en Portugal hebben veel GOUD. Dat mogen ze houden. Raar

Als je failliet dreigt te gaan moet je het tafelzilver verkopen, dat weet iedereen. Maar dat is kennelijk anders als het geen tafelzilver is, maar GOUD en als je geen gewone schulden hebt, maar miljardenschulden.

Veel Europese landen hebben van oudsher hun valutareserve voor een deel in GOUD opgeslagen. Zo ook Griekenland en Portugal die momenteel leven op de Europese pof. Athene bezit 4 miljoen ounce GOUD, grofweg 4,5 miljard euro waard. Portugal heeft zelfs voor 13 miljard.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: donderdag 30 juni 2011

Wat betekent de eurozone crisis voor de prijs van GOUD en zilver?

De crisis in de eurozone heeft ons doen beseffen dat landen met teveel schulden niet onbeperkt kunnen blijven lenen zonder dat dat consequenties heeft voor het vertrouwen dat beleggers in staatsobligaties hebben. De crisis in Griekenland maakt duidelijk dat beleggers op zoek gaan naar andere instrumenten om hun vermogen te beschermen. GOUD en zilver zijn hiervoor een van de meest voor de hand liggende instrumenten omdat de waarde niet grotendeels wordt bepaald door politici en centrale bankiers.

Bron: MoneyTalk.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2011

Boris Cukon: GOUDprijs kan verder corrigeren

De GOUDprijs kreeg vorige week met een correctie af te rekenen, waarbij opviel dat GOUD tot dan goed had standgehouden. Voor een troy ounce van het edelmetaal moet nog altijd bijna 1500 dollar worden betaald, zodat de historische piekkoers binnen handbereik blijft liggen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 juni 2011

Spaanse bouwfurie: 180 miljard euro aan toxische activa, waarvan 50 miljard nog niet aangegeven

Volgens de Spaanse website El Confidential zitten de Spaanse banken opgezadeld met meer dan 180 miljard euro aan toxische activa, waarvan 50 miljard volgens een studie van de Boston Consulting Groep nog niet eens in de boeken is opgenomen.

In de Spaanse stad Castellon werd in maart een gloednieuwe luchthaven ingehuldigd. Kostprijs: 150 miljoen euro. Drie maanden later is daar nog steeds geen enkel lijnvliegtuig vertrokken of geland. Ook in Ciudad Real heeft de lokale luchthaven nu de boeken neergelegd, vanwege een gebrek aan luchtverkeer.

Vorig jaar al kwamen de eerste onheilsberichten uit Spanje. Zo werden er de voorbije jaren 800.000 nieuwe woningen gebouwd: het gros daarvan voor de 4 miljoen immigranten die tijdens de GOUDen jaren van de Spaanse economie naar het Iberisch schiereiland afzakten, maar ondertussen samen met de economische voorspoed opnieuw zijn vertrokken.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 27 juni 2011

De zomervakantie van GOUD en zilver

[...]

Ondertussen worden GOUD en zilver zoveel mogelijk naar beneden gewerkt, hoewel het effect in feite maar heel marginaal is; GOUD blijft boven de 1500 en zilver blijft boven de $32-34 range.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$