Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 7386 tot 7390
Bron: Zerohedge
Geplaatst: woensdag 18 mei 2011

1 Kilo Gold Futures Start Trading On Hong Kong Merc

De monopoly positie voor COMEX is verleden tijd. Vanaf vandaag begint de HKMEx met het verhandelen van 32 ounce/1 kilo gold futures.

Hoe dit het prijsverloop van GOUD gaat / kan beinvloeden weet nog niemand.

As of 8 pm Eastern, the Comex monopoly to the precious metals futures is over. As we reported previously, today, at 8 am local time, is when the Hong Kong Mercantile exchange would start trading the inaugural Asian precious metal futures contract: the 32 ounce /1 kilo/ gold futures. In the first 30 minutes of trading it appears to have been a subdued session, with just 22 contracts changing hands in the August 2011-June 2012 frame. How this trading will impact prices: nobody knows (yet). The spot price of gold has barely budged in the past hour. That said, now that PM futures fragmentation is starting, we expect that within 2 years we will have various deranged HFT algos trading tonnes of gold, quote stuffing globally, and otherwise creating one of the most volatile trading environments imaginable.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 18 mei 2011

Wat zijn de lange termijn trends?

De bull markt in GOUD, zilver, grondstoffen is al tien jaar aan de gang. Maar eind 2008 dacht iedereen dat het voorbij was. Nu zullen er ongetwijfeld allerlei mensen zijn die beweren dat de bull markt voor zilver voorbij is. Maar bull markten én bear markten hebben de neiging om enorm lang aan te houden. Het is bij beleggen dus ook zaak om de écht lange termijn trends te kennen. Iedereen kent de verhalen over beurscrashes, maar slechts weinigen staan erbij stil hoe lang het kan duren voordat een beursindex haar oude niveau weer bereikt. Na de beurscrash van 1929 duurde het 16 jaar voordat de beurs ervan was hersteld. In de jaren 70 gingen de beurzen met 52% onderuit (na inflatie) en het duurde tot 1983 voordat de beurs hersteld was. De Nasdaq is nog steeds niet hersteld van het barsten van de tech-bubbel in 2000. De S&P-500 en de Dow-Jones zijn wel hersteld, maar als je rekening houdt met inflatie staan ze nog steeds een procent of 50 in de min.

Bron: Beurs Duivel.be
Geplaatst: woensdag 18 mei 2011

GOUDrecord onderweg

Koersdoel voor GOUD van 1250 euro per ounce. Dat is een winst van 20 procent.

De prijzen van alle edelmetalen staan onder druk, met zilver op kop. Ook GOUD deed een stap terug. Als we een diepere prijsanalyse doorvoeren, dan zien we echter nieuwe records voor GOUD in het vooruitzicht.

[...]

GOUD als bescherming
De eerste opportuniteit die zich volgens ons gaat aandienen zijn nieuwe recordkoersen voor GOUD in euro. We zien weinig ruimte naar beneden voor GOUD in dollartermen: iedere prijszwakte wordt opgekocht in de markt. Beleggers maken zich terecht zorgen over de stabiliteit van het internationale financiële systeem en GOUD biedt nog altijd dé ultieme bescherming tegen een faling van ons geldsysteem.

Dit zorgde ervoor dat GOUD nog steeds op recordniveaus noteert, niet zozeer in dollartermen, maar in euro’s.

GOUD tikte in de afgelopen dagen opnieuw 1060 euro per ounce aan, slechts 10 euro onder de all-time high voor de prijs van het gele edelmetaal in Europa. We denken dat het slechts een kwestie van weken is voordat GOUD opzoek gaat naar nieuwe records in euroland.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Update Edelmetalen 2011

Op veler verzoek geven we een korte update mee over de prijsprestatie van de diverse edelmetalen - GOUD, zilver, palladium en platinum - in 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Soros dumpt GOUD, Paulson verstevigt

Er beweegt nogal wat op de GOUDmarkt. Gisteren maakten we reeds melding van de stijgende verkoop van GOUDmunten in de VS.

Bij de beleggingsgoeroes lopen de meningen opnieuw uiteen sinds de prijzen een (tussentijds) plafond bereikten.

Zo bleek uit de jongste fondsrapportage van het hedge fund van George Soros dat de meeste GOUDbeleggingen van de hand zijn gedaan in de afgelopen maand.

Hij verkocht 99% van zijn aandelen in GLD en alle aandelen in IAU (beide GOUD ETF’s), maar ook werden grote aandelenpakketten in GOUDmijnaandelen NovaGold en Kinross gedumpt door Soros.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$