Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 7391 tot 7395
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 2 juni 2011

Grieks GOUD

Net is bekend geworden dat Griekenland gered gaat worden; de komende drie jaar wordt het land voorzien van financiële fondsen om het nog even uit te zingen.

[...]

Het geld wat in Griekenland gestoken wordt en de bezuinigingen die in Europa worden doorgevoerd zal uiteindelijk naar de ECB vloeien, de grote banken en financiële stellingen, die zo hun kaartenhuis nog even overeind kunnen houden met bijbehorende bonussen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 juni 2011

Rapport van de World Gold Council over Q1 2011 is uit

De vraag naar GOUD als investering steeg wereldwijd met 26 % tegenover een jaar eerder waarbij vooral baren (plus 62 %) en munten (plus 42 %) in trek waren.  In het bijzonder in Azië werd flink gekocht, zoals in China waar de burgers hun bezit lieten aangroeien met 91 ton.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2011

GOUD sterkhouder temidden van barre beursdag

De lawine aan slecht economisch nieuws overspoelde de markten, waardoor beleggers massaal de handdoek in de ring wierpen.

Er was te midden van de ravage echter 1 sterkhouder: GOUD!

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 1 juni 2011

James Turk interviewt Egon von Greyerz over GOUD

We kregen een interessante tip in onze mailbox. Onderstaande opname is een recent gesprek tussen twee voorstaande visionairs, James Turk van GoldMoney en Egon von Greyerz van GoldSwitzerland.

De heren bespreken de huidige situatie van het internationale monetaire systeem, de potentiële uitkomst en de gevolgen voor GOUD en zilver.

Wat ons betreft een MUST-SEE video voor GOUD- en zilverbeleggers!

Bron: HBNews
Geplaatst: woensdag 1 juni 2011

HBNews: Grondstoffen update

De grondstoffenmarkt maakt de laatste tijd vreemde sprongen. Hoe staan de verschillende grondstoffen ervoor? Tijd voor een analyse.

Overboughtsituatie voorbij: olie en zilver
Hierboven is op basis van een 50-daags gemiddelde (plus 2 standaarddeviaties boven en onder ) te zien of de desbetreffende grondstof overbought is. De flinke correctie op de olie- en  zilvermarkt heeft ervoor gezorgd dat de overboughtsituatie waarin deze grondstoffen zaten ten einde is gekomen. Technisch gezien kunnen de prijzen van olie en zilver weer makkelijker omhoog. Aardgas en GOUD bevinden zich wel in een overboughtsituatie en maken beiden binnenkort kans op een neerwaartse correctie. Op de lange termijn ben ik nog steeds erg optimistisch over grondstoffen. Landen als China kopen nogsteeds massaal grondstoffen op en ook de overliquiditeit in de wereld zorgt voor een sterke opwaartse druk voor grondstoffen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$