Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 7391 tot 7395
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Schuldencrisis: GOUDprijs bereikt record

De GOUDprijs is naar een nieuwe recordhoogte (uitgedrukt in euro) gestegen. In de late voormiddag kostte een ounce even 1.095,02 euro, om daarna weer te dalen naar 1.092,10 euro. Zorgen over de schuldencrisis in Europa en de vertraagde economische groei doen de vraag naar het edelmetaal groeien. GOUD geldt tradioneel als een veilige belegging.

In dollar gerekend bleef de GOUDprijs met 1.543,80 dollar nog op 30 dollar van een nieuwe recordwaarde.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Grootste koopkrachtdaling sinds 1985

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is vorig jaar met 0,5 procent afgenomen, de grootste daling sinds 1985. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vooral zelfstandigen en gepensioneerden leverden in koopkracht in. Bij zelfstandigen liep de koopkracht met 1,4 procent terug; bij gepensioneerden was dat 0,8 procent.

Bezitters van GOUD zagen in 2010 hun koopkracht met bijna 30 procent toenemen. Vrienden van zilver hadden nog meer geluk: bijna 80 procent meer koopkracht. Voor GOUD en zilverbezitters houdt het feest maar niet op. Voor 2011 hebben zilverbezitters hun koopkracht met ruim 18 procent verder zien uitbouwen. Ook GOUDbezitters doen dit jaar weer leuk mee: 11 procent meer koopkracht.

Het einde van het koopkrachtspektakel voor GOUD en zilver bezitters is overigens nog lang niet in zicht, maar daar komt u vanzelf wel achter.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 10 juli 2011

Jim Rickards: China valt de dollar aan!

Jim Rickards: China valt de dollar aan! Honderden miljoenen nieuwe GOUDkopers:

Het bankwezen van China, waarbinnen het aanschaffen van GOUD zeer toegankelijk gemaakt is – en zelfs aangemoedigd wordt, bestaat uit 320 miljoen particuliere klanten en 2,7 miljoen zakelijke klanten. Indien slechts 1 procent van deze klanten een schamele 10 ounce contract afsluiten, dan zou dit neer komen op 1000 ton fysiek GOUD! Indien slechts 1 procent van deze klanten een reële 500 ounce zilvercontract afsluiten, zou dit neerkomen op 1.6 miljard! ounce aan zilver.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 10 juli 2011

Grootste GOUDschat ter wereld gevonden in India

Dit is een goed voorbeeld van het waarde behoud van GOUD. Hadden de gelovigen hun giften in het verleden in papier geld gedaan dan zou dat op dit moment vrijwel geen waarde meer hebben. GOUD behoudt zijn waarde gedurende lange tijd en de koopkracht die het vertegenwoordigd gaat niet verloren.

In India is in de tempel Sri Padmanabhaswamy in de deelstaat Kerala een GOUDschat met een totale waarde van 17 miljard euro gevonden.  De GOUDschat bevond zich in een aantal kamers van de tempel die 136 jaar niet opengemaakt waren. Het vermoeden bestaat dat de GOUDschat bestaat uit giften van gelovigen aan de tempel gedurende de afgelopen eeuwen. In India heeft GOUD een speciale betekenis en wordt vaak als gift aan een tempel geschonken.  Er wordt nu druk gediscussieerd aan wie de GOUDschat toebehoort.

Bron: amsterdamgold.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2011

In GOLD we TRUST

De Oostenrijkse bank Erste Group AG Bank bracht afgelopen maandag een uitgebreid GOUDrapport uit. In het rapport beargumenteert Erste Group waarom volgens hen de GOUDprijs op de lange termijn $2.300 per troy ounce zal bedragen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$