Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7396 tot 7400
Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Tijd dringt voor schuldenplafond

Onderhandelingen tussen Obama en Democratische en Republikeinse politici over het schuldenplafond zitten muurvast. Als er voor 2 augustus geen akkoord is dreigt een fiscale default. GOUD wint fors, futures staan 1% lager.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 25 juli 2011

Explosies op de New York Globex

Alsof er nog niet genoeg explosiefs in de rondte is gevlogen: Tijdens de opening op de New York Globex op maandag 25 juli zijn GOUD en zilver explosief geopend. GOUD kegelde binnen een uur ten minste 18 dollar de lucht in. De zilveren plak was voor… juist: zilver. Maar liefst een halve dollarcent koerste het blinkende grijze edelmetaal na opening de lucht in. Aanleiding zijn de aanhoudende poppenkasttaferelen rondom het schuldenplafond waaromtrent men binnen het Witte Huis momenteel een waar worsteltoernooi aan het houden is.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2011

GOUDprijs stabiliseert na akkoord over tweede Griekse bailout

Donderdag zijn de leiders van de zeventien eurolanden het in Brussel eens geworden over een nieuw reddingsplan voor Griekenland. Het gaat in totaal om een bedrag van €109 miljard aan nieuwe steun.

[...]

 Het reddingsplan stelde de markten wereldwijd gerust en deed de vraag naar veilige vluchthavens afnemen. De Europese beurzen stegen en de wisselkoers van de euro ten opzichte van andere valuta verbeterde. De GOUDprijs daalde daarentegen tot onder de $1.590 per troy ounce en eindigde de sterke rally die begin juli werd ingezet. Afgelopen dinsdag verbrak GOUD het prijsrecord van $1.600 en bereikte het $1.609 per troy ounce (31,103 gram).  De zilverprijs daalde tot $39.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2011

Italie aangevallen voor zn GOUDreserve?

Een interessante denkpiste van Max Keiser en Stacy Herbert: wordt Italië aangevallen voor z’n enorme GOUDreserve?

De Italiaanse centrale bank bezit volgens de jongste cijfers van de World Gold Council over 2451,8 ton GOUD, de tweede grootste individuele GOUDbezitter in Europa (na Duitsland met 3401 ton GOUD).

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2011

GOUD versus dollarreputatie

Volgens Peter Schiff is Ben Bernanke bezig de met het vernielen van de reputatie van de dollar. Tijdens de kredietcrisis halverwege 2008 gingen grondstoffen naar beneden, tezamen met GOUD en zilver, en vluchtte investeerders in de “veilige” dollar.

Maar tijden veranderen...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$