Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 741 tot 745
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

China wil import GOUD eenvoudiger maken

China wil de procedures om GOUD te importeren vereenvoudigen, zodat het makkelijker wordt om GOUD uit het buitenland te importeren. De nieuwe regels gelden vanaf 1 juni en hebben betrekking op de GOUDhandel in Beijing, Shanghai, Guangzhou, Qingdao, Nanjing en Shenzhen. In de praktijk betekent het dat de hoeveelheid papierwerk en administratie sterk verminderd kan worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

'Glencore verkoopt mogelijk grootste GOUDmijn'

De betreffende GOUDmijn in Kazachstan is goed voor 350.000 troy ounce (31,1 gram) per jaar. De GOUDprijs ligt momenteel op 1287 dollar per ounce. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1060 dollar.

Naar verluidt hebben vooral mijnbouwers uit China wel oren naar de mijn waarvan de verkoop circa 2 miljard dollar moet opleveren. De mijn is voor 70 procent in handen van Glencore.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Rogoff: Opkomende markten moeten GOUD kopen

Centrale banken van opkomende markten moeten meer GOUD kopen, dat schrijft econoom Kenneth Rogoff in een nieuw opiniestuk voor Project-Syndicate. Hij is ervan overtuigd dat het internationale financiële systeem beter zal functioneren als deze landen meer edelmetaal aan hun reserves toevoegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Jim Rickards: “GOUD gaat flink hoger door dollardaling”

GOUD gaat volgens auteur Jim Rickards verder klimmen aangezien er een geheim akkoord is om de Amerikaanse dollar te laten zakken. De daling is volgens hem al ingezet.

De GOUDprijs is al enkele dagen de grens van $1300 aan het testen en vindt veel steun in de afbrokkelende dollar. Voor Jim Rickards, auteur van het boek “The New Case for Gold”, staat het edel metaal aan de vooravond van een verdere stevige klim. Hij plakte in een gesprek met zakenzender CNBC evenwel geen koersdoel op de prijs van het edel metaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Dollar lager, euro en GOUD omhoog

GOUD lijkt een krachtige comeback te maken na 3 jaar aan lagere prijzen. De GOUDprijs tikte vandaag wederom boven de $1.300 per ounce. Ook de euro weet flink te stijgen ten opzichte van de dollar en noteerde vandaag al boven de 1,16. De Amerikaanse dollar lijkt de grote verliezer.

Maar niet alleen de US dollar doet het slecht, vooral ook de Australische dollar – beter bekend als de Aussie. Haar centrale bank kondigde vandaag aan dat zij haar belangrijkste rentetarief 0,25 procentpunt naar beneden bijstelt naar 1,75 procent. Voor het land het laagste rentetarief ooit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$