Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 7406 tot 7410
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2011

GOUDprijs daalt tot onder de 1500 dollar en 1030 euro

De GOUDprijs is op de eerste handelsdag van juli 2011 gedaald met 0,92% tot $ 1.486,50. In euro’s daalde de GOUDprijs met 1,23% tot € 1.022,77. De GOUDprijs beweegt al geruime tijd in een trendkanaal tussen $ 1475 tot $ 1550 en € 1.010 tot $ 1.080. Vanuit een puur technische analyse standpunt is dit een bekend patroon van de GOUDprijs. De GOUDprijs kan enkele maanden in binnen een smalle bandbreedte bewegen om daarna snel naar een nieuw hoger niveau te stijgen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 juli 2011

Militairen India bewaken tempelschat van 7 miljard euro

Commandos bewaken sinds maandag een hindoetempel in Zuid-India waar een schat aan GOUD, zilver en edelstenen is gevonden.

Kettingen, munten en waardevolle stenen
Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Experts vermoeden dat de schat ongeveer 7,7 miljard euro waard is. Onderzoekers vonden duizenden kettingen, munten en waardevolle stenen in de tempelruimtes. Een geheime kamer moet nog geopend worden, aldus een functionaris maandag.

Bron: Money Talk.be
Geplaatst: zaterdag 2 juli 2011

Marc Faber blijft geloven in het GOUD

Marc Faber, uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport, is van mening dat de vooruitzichten voor de edelmetalen op korte termijn, zeg maar drie maanden, eerder zus en zo zijn.

Volgens Faber kunnen de prijzen voor GOUD en zilver op korte termijn zelfs gaan dalen. De vorige week donderdag ingezette correctie zou dus nog een staartje kunnen krijgen. Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor GOUD en zilver echter nog steeds goed.

Bron: Puur op Reis
Geplaatst: zaterdag 2 juli 2011

Megaschat ontdekt in India

Honderden kilo’s GOUD, diamanten, robijnen, smaragd en zilverwerk, met een vermoedelijke waarde van meer dan 7 miljard euro. Zo’n onwaarschijnlijke schat is ontdekt in twee ondergrondse kamers van een tempel in de Hindu-cultplaats Sri Padmanabhaswamy in India. In de bewuste ruimtes was zeker 130 jaar niemand geweest.

Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2011

Griekenland en Portugal hebben veel GOUD. Dat mogen ze houden. Raar

Als je failliet dreigt te gaan moet je het tafelzilver verkopen, dat weet iedereen. Maar dat is kennelijk anders als het geen tafelzilver is, maar GOUD en als je geen gewone schulden hebt, maar miljardenschulden.

Veel Europese landen hebben van oudsher hun valutareserve voor een deel in GOUD opgeslagen. Zo ook Griekenland en Portugal die momenteel leven op de Europese pof. Athene bezit 4 miljoen ounce GOUD, grofweg 4,5 miljard euro waard. Portugal heeft zelfs voor 13 miljard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$