Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7421 tot 7425
Bron: Money Talk.be
Geplaatst: zaterdag 2 juli 2011

Marc Faber blijft geloven in het GOUD

Marc Faber, uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport, is van mening dat de vooruitzichten voor de edelmetalen op korte termijn, zeg maar drie maanden, eerder zus en zo zijn.

Volgens Faber kunnen de prijzen voor GOUD en zilver op korte termijn zelfs gaan dalen. De vorige week donderdag ingezette correctie zou dus nog een staartje kunnen krijgen. Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor GOUD en zilver echter nog steeds goed.

Bron: Puur op Reis
Geplaatst: zaterdag 2 juli 2011

Megaschat ontdekt in India

Honderden kilo’s GOUD, diamanten, robijnen, smaragd en zilverwerk, met een vermoedelijke waarde van meer dan 7 miljard euro. Zo’n onwaarschijnlijke schat is ontdekt in twee ondergrondse kamers van een tempel in de Hindu-cultplaats Sri Padmanabhaswamy in India. In de bewuste ruimtes was zeker 130 jaar niemand geweest.

Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2011

Griekenland en Portugal hebben veel GOUD. Dat mogen ze houden. Raar

Als je failliet dreigt te gaan moet je het tafelzilver verkopen, dat weet iedereen. Maar dat is kennelijk anders als het geen tafelzilver is, maar GOUD en als je geen gewone schulden hebt, maar miljardenschulden.

Veel Europese landen hebben van oudsher hun valutareserve voor een deel in GOUD opgeslagen. Zo ook Griekenland en Portugal die momenteel leven op de Europese pof. Athene bezit 4 miljoen ounce GOUD, grofweg 4,5 miljard euro waard. Portugal heeft zelfs voor 13 miljard.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: donderdag 30 juni 2011

Wat betekent de eurozone crisis voor de prijs van GOUD en zilver?

De crisis in de eurozone heeft ons doen beseffen dat landen met teveel schulden niet onbeperkt kunnen blijven lenen zonder dat dat consequenties heeft voor het vertrouwen dat beleggers in staatsobligaties hebben. De crisis in Griekenland maakt duidelijk dat beleggers op zoek gaan naar andere instrumenten om hun vermogen te beschermen. GOUD en zilver zijn hiervoor een van de meest voor de hand liggende instrumenten omdat de waarde niet grotendeels wordt bepaald door politici en centrale bankiers.

Bron: MoneyTalk.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2011

Boris Cukon: GOUDprijs kan verder corrigeren

De GOUDprijs kreeg vorige week met een correctie af te rekenen, waarbij opviel dat GOUD tot dan goed had standgehouden. Voor een troy ounce van het edelmetaal moet nog altijd bijna 1500 dollar worden betaald, zodat de historische piekkoers binnen handbereik blijft liggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$