Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7426 tot 7430
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: woensdag 8 juni 2011

Visie op GOUD, de dollar en de euro door James Turk

Deze video was reeds eerder langsgekomen middels Willem Middelkoop's GOUD.com, maar omdat deze zo goed is halen we hem nogmaals aan via GOUDMarkt.

James Turk de oprichter van goldmoney heeft eind april een prestentatie gehouden op een conferentie over edelmetalen in Munchen. In deze video laat hij zien hoe GOUD zijn koopkracht heeft behouden ten opzichte van alle valuta die sterk in koopkracht zijn gedaald. GOUD is geld en moet als zodanig ook worden beschouwd. GOUD is in zijn visie geen investering maar slechts een manier om koopkracht te behouden. Een investering moet op de een of andere manier rendement of cashflow genereren. Juist de unieke eigenschap dat GOUD geen cashflow genereert, maakt GOUD tot een van de beste manieren om de waarde van een vermogen te bewaren. Bekijk de hele video.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2011

Update Dow/GOUD Ratio: Drop It Like Its Hot

Vandaag zitten de beurzen duidelijk in een correctiefase, waarbij de belangrijkste indices onder hun steunlijnen zakten. De S&P 500 dook onder de cruciale grens van 1300 en de Dow Jones nadert inmiddels de 12.000 punten.

GOUD daarentegen is aan een sterke performance bezig met een notering rond 1550 USD/ounce!

Deze mix — dalende aandelen in combinatie met een krachtige GOUDprijs — zorgt ervoor dat de Dow/GOUD ratio momenteel door de bodem zakt. De bodem die eerder lag op 7,9x in de grafiek.

Bron: Geld.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2011

Wanted: GOUD en zilver

De GOUDprijs staat op het hoogste punt in jaren. ‘WANTED: GOUD en ZILVER ongeacht de conditie’, staat op flyers die van huis tot huis worden verspreid. Mensen worden verleid met ‘de hoogste prijs’ voor hun oude GOUDen en zilveren sieraden, in welke staat dan ook. In de Amerikaanse staat Utah mag van de wet nu ook met GOUD en zilver betaald worden. Tien andere Amerikaanse staten bereiden zich voor op het aanvragen van een wetswijziging om hetzelfde te bereiken.

Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2011

Wellink loog over GOUD

De President van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, dwong in februari van dit jaar via de rechter af dat een pensioenfonds het grootste gedeelte van haar GOUDvoorraad moest verkopen. Als reden werd opgegeven dat GOUD te risicovol was als belegging en daarom niet in het belang van de deelnemers aan dit pensioenfonds. Omdat GOUD in de afgelopen 10 jaar spectaculair is gestegen spraken wij in een  artikel onze verwondering uit over deze maatregel.

Bron: 925
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Van GOUD geld gemaakt

Voorheen was GOUD net zoiets als een Rembrandt: waardevol maar onhandig te verhandelen of te bezitten. Dat veranderde radicaal in 2004.

ETF
Toen pakte het World Gold Council, een praatclub voor golddiggers met sigarenas op hun gilet, GOUD voor het eerst in als een exchange-traded fund (ETF). Ze maakten er een handelbaar financieel product van. Beleggers konden sindsdien investeren in GOUD, zonder het daadwerkelijk te bezitten.

Het waren vooral de 22 GOUDmijnen die het World Gold Council vertegenwoordigt, die lekker binnenliepen door de nieuwe ETF-structuur. De mogelijkheden van GOUD waren vergroot, dus de vraag steeg enorm.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$