Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7426 tot 7430
Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2011

Italie aangevallen voor zn GOUDreserve?

Een interessante denkpiste van Max Keiser en Stacy Herbert: wordt Italië aangevallen voor z’n enorme GOUDreserve?

De Italiaanse centrale bank bezit volgens de jongste cijfers van de World Gold Council over 2451,8 ton GOUD, de tweede grootste individuele GOUDbezitter in Europa (na Duitsland met 3401 ton GOUD).

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2011

GOUD versus dollarreputatie

Volgens Peter Schiff is Ben Bernanke bezig de met het vernielen van de reputatie van de dollar. Tijdens de kredietcrisis halverwege 2008 gingen grondstoffen naar beneden, tezamen met GOUD en zilver, en vluchtte investeerders in de “veilige” dollar.

Maar tijden veranderen...

Bron: deKritischeBelegger
Geplaatst: donderdag 21 juli 2011

Schuld hoger? GOUD hoger!

De grafiek toont een overduidelijke correlatie tussen GOUD en het Amerikaanse schulden plafond.

Sommige grafieken behoeven niet veel nadere toelichting. Dit is er zo eentje. Het verhogen van het schuldenplafond houdt de kranten bezig “want anders gaat Amerika failliet”. Los van het feit dat Amerika al failliet is, kan iedereen op z’n klompen aanvoelen wat er straks gaat gebeuren. Een verhoging van de limiet is onvermijdelijk. Noch de Democraten noch de Republikeinen willen toegeven.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: donderdag 21 juli 2011

Californische GOUDkoorts keert terug

Een groep investeerders wedden voor miljoenen dat de GOUDkoorts nog steeds niet over is in de Sierra Foothills. Investeerders spenderen meer dan $20 miljoen dollar om de mijn Amador County weer aan de praat te krijgen.

Bron: BeursBox
Geplaatst: donderdag 21 juli 2011

Een korte uitleg over geld

DOLLAR staat voor I Owe You Nothing... (Ja ik weet dat dit niets met de letters D O L L A R te maken heeft...). EURO staat voor Who Owes You Nothing... Met dank aan Doug Casey.

Bij de dollar was dat voor 1971 wel anders. Toen stond er nog op ieder dollar biljet dat je de dollar kon inwisselen tegen een bepaalde hoeveelheid GOUD. Toen de Fransen door hadden dat Amerika zich veel te veel in de schulden werkten in Vietnam (Waar de Fransen ook de nodige ervaringen hadden opgedaan) gingen ze dat GOUD maar eens opvragen. President Nixon realiseerde zich snel dat er veel meer dollars dan GOUD was en dat de Fransen heel de Amerikaanse GOUDvoorraad konden meeslepen. Nixon deed toen het ergste wat hij als president kon doen. Hij bevestigde zijn landverraad. Had had dat landverraad immers al gepleegd toen hij teveel dollars liet drukken. Het feit dat de dollar niet meer ingewisseld kon worden was de handtekening onder het bedrog.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$