Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7431 tot 7435
Bron: Real Clear Politics
Geplaatst: woensdag 20 juli 2011

Ron Paul: We Will Default Because The Debt Is Unsustainable [video]

In drie jaar tijd is de dollar met 15 procent gedevalueerd ten opzichte van GOUD. En we kunnen er niet omheen dat GOUD geen geldige maatstaf is. Het is door alle eeuwen heen geld geweest, en zo is het nu. Als Amerika zo doorgaat, is de dollar binnen no-time met 40 procent gedevalueerd. Dat wil zeggen dat de schulden bijna in waarde gehalveerd zijn. Is dat geen default?

When a country is indebted to the degree that we’re indebted, the country always defaults. We will default because the debt is unsustainable, Rep. Ron Paul (R-TX) said on the House floor today.

If we don’t understand this, this default will not be because we dont send out the checks. We will send out the checks. It will be defaulted on because people will get their money back, or they will get their Social Security checks and it wont buy anything.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

GOUDprijs boven 1600 dollar

De GOUDprijs is maandag naar een nieuw recordniveau gestegen van 1600,40 dollar (1138 euro) per troy ounce (31,1 gram) door de aanhoudende zorgen over de schuldenproblemen in Europa en de Verenigde Staten.

GOUD wordt in economisch onzekere tijden vaak gezien als een veilige vluchthaven en een waardevaste belegging. Vorige week stapelde de prijs van het edelmetaal al record op record. In april lag de GOUDprijs nog op circa 1458 dollar per troy ounce.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

GOUDprijs klimt boven de 1.600 dollar

De GOUDprijs heeft maandag een nieuw record bereikt. De prijs voor een ounce GOUD ging voor het eerst boven de 1.600 dollar.

GOUD klom maandag naar 1.600,10 dollar. Beleggers, nerveus wegens de schuldencrisis in Europa en de VS, kiezen voor de zekerheid van GOUD en andere edelmetalen.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

Consequenties van de GOUDstandaard

Wat zou de consequentie zijn van een herinvoering van de GOUDstandaard? Daar zou een boek over geschreven kunnen worden...

De belangrijkste consequentie is dat de politiek en de banken geen geld meer kunnen verzinnen. Dat feit heeft enorme consequenties. We kunnen ons dat in België en Nederland eigenlijk niet meer voorstellen hoe enorm groot die consequenties zijn.

Het komt neer op, je kan pas iets uitgeven als het (GOUD) geld er is. Dat geld leen je van anderen die ervoor gewerkt hebben, of je werkt er zelf voor.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

GOUDprijs naar nieuwe records in meerdere valuta

De GOUDprijs is op 15-07-2011 geëindigd op nieuwe records in meerdere belangrijke valuta. De GOUDkoers sloot op $ 1594, € 1125, £ 987 en ¥ 79.1250. Op weekbasis steeg de GOUDprijs in euro’s met 4,67% en in dollars met 4,24%. De GOUDprijs sloot voor het eerst boven het niveau van 1100 euro.  Belangrijkste oorzaak van de stijgingen zijn opnieuw de toenemende onrust over de kredietwaardigheid van de eurozone en de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat beleggers zich realiseren dat het onbeperkt aangaan van schulden geen houdbare situatie is en negatief voor de waarde van hun lokale valuta.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$