Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 7436 tot 7440
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Verkoop van GOUDen munten blijft onverminderd hoog

De internationale verkoop van GOUDen munten blijft onverminderd hoog ondanks de recente daling van de grondstofprijzen. Uit diverse locaties wereldwijd rapporteren grote producenten van populaire GOUDen munten record verkopen begin mei 2011. De U.S. Mint verkocht 85.000 American Eagles in de eerste helft van mei 2011; de Rand Refinery uit Zuid Afrika verwacht dat mei 2011 de beste maand wordt sinds augustus 2010 en UBS AG uit Zwitserland had dit jaar haar beste dag in de verkoop van fysiek GOUD op 9 mei 2011 en rapporteert meer dan 10 procent hogere GOUD verkopen aan klanten uit India.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Azie komt met alternatief voor de COMEX

Op 18 mei zal er een alternatief komen voor de future handel in zilver en GOUD. Waar nu de Amerikaanse Comex vrijwel een monopolie heeft, zal vanuit Azie een nieuwe partij per 18 mei future contracten in zilver en GOUD verhandelen. De Hong Kong Mercantile Exchange (HKME) zal futures in GOUD ter grootte van 32 troy ounce (1 kilo) verhandelen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

GOUDverkopen US Mint op weg naar hoogste punt van 2011

De US Mint heeft sinds 1 mei in totaal al 85.000 troy ounces Gold Eagles verkocht. Daarmee lijkt de US Mint op weg te zijn naar een nieuw maandrecord voor 2011 aan verkopen van Gold Eagles. De grotere afzet aan GOUDen munten lijkt een gevolg te zijn van de correctie van de GOUDprijs. Voor veel beleggers in fysiek GOUD zal dit een uitgelezen instapmoment zijn geweest.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Sterke GOUDverkopen in de VS, ondanks prijsterugval

De recente prijscorrectie bij edelmetalen, onder meer bij GOUD, heeft de koopwoede van beleggers amper kunnen temperen.

Bloomberg rapporteert wederom recordverkopen voor de Gold Eagle munten in de VS:

The U.S. Mint sold 85,000 ounces of American Eagle coins since May 1 as the Standard & Poor’s GSCI Index of 24 raw materials fell 9.9 percent. The last time sales reached that level, bullion rose 21 percent in the next year. Gold will advance 17 percent to a record $1,750 an ounce by Dec. 31 and keep gaining in 2012, the median estimate in a Bloomberg survey of 31 analysts, traders and investors shows.

Bron: DeMorgen.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2011

Mensheid zit tegen limiet natuurlijke rijkdommen

De mensheid kijkt aan tegen de limieten van wat de aarde kan bieden. Dat blijkt uit een rapport van het Milieuprogramma van de VN (UNEP). We moeten met z'n allen leren om meer te doen met minder.

De wereldvoorraad aan goedkope en kwaliteitsvolle, essentiële grondstoffen zoals olie, koper en GOUD raakt snel op. Daardoor kost het ook steeds meer energie en water om bij de overblijvende voorraden te geraken.

Niet vol te houden
De consumptie van grondstoffen is aan het exploderen, zegt Ernst von Weizsäcker van het International Resource Panel bij UNEP en medeauteur van het rapport. Dit is op geen enkele manier vol te houden. We moeten dringend begrijpen dat voorspoed en welzijn niet afhankelijk zijn van een steeds grotere consumptie van materialen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$