Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7436 tot 7440
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

GOUDprijs naar nieuwe records in meerdere valuta

De GOUDprijs is op 15-07-2011 geëindigd op nieuwe records in meerdere belangrijke valuta. De GOUDkoers sloot op $ 1594, € 1125, £ 987 en ¥ 79.1250. Op weekbasis steeg de GOUDprijs in euro’s met 4,67% en in dollars met 4,24%. De GOUDprijs sloot voor het eerst boven het niveau van 1100 euro.  Belangrijkste oorzaak van de stijgingen zijn opnieuw de toenemende onrust over de kredietwaardigheid van de eurozone en de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat beleggers zich realiseren dat het onbeperkt aangaan van schulden geen houdbare situatie is en negatief voor de waarde van hun lokale valuta.

Bron: NOS
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

Een huis voor 500 euro

Het idee is GOUD!

Het Indiase bedrijf Tata wil na de goedkoopste auto, de Nano, ook het goedkoopste huis ter wereld maken. Het moet een woning worden van ongeveer 500 euro.

Het is een zelfbouwpakket met een plat dak, deuren, ramen en een vloer. Dat meldt CNN. Volgens de zender komen er na overleg met verschillende dorpshoofden in India ook versies met een veranda en zonnepanelen.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 18 juli 2011

De remedie is GOUD, maar niet alleen GOUD

Na een consolidatie van de GOUD- en vooral de zilverprijs zijn beide edelmetalen nu weer in beweging gekomen. GOUD, de rustige broer van zilver, heeft weer een recordstand gehaald terwijl zilver bezig is zijn achterstand snel in te halen.

Hoe kan het ook anders; ons fiat geldsysteem is bezig in snel tempo te desintegreren en steeds meer marktpartijen krijgen in de gaten dat er iets helemaal verkeerd zit in ons geldsysteem. Zelfs is een enkele westerse centrale bank weer bezig om GOUD aan te schaffen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 17 juli 2011

Ben Bernanke: Leugen na leugen

Peter Schiff merkt op dat Ben Bernanke de ene leugen na de andere plaatst. Naast de uitspraak van Bernanke dat het geld-verruimingsbeleid heeft geleidt tot het herstel van de economie, vertelde Ben aan de congresleden dat GOUD geen geld is, dat degene die GOUD kopen zich totaal niet bekommeren om inflatie, en dat de externe waarde van de dollar geen invloed heeft op de “domestic purchasing power” (koopkracht van de dollar / cost of living).

Bron: Marc Faber Channel
Geplaatst: zondag 17 juli 2011

Marc Faber: Beleggers zonder GOUD of zilver lopen groot risico

Voor korte termijn kan Marc ons niets beloven, maar zeker gedurende de lange termijn (5 tot 10 jaar) kunnen we verwachten dat de GOUD en zilverprijs door zullen rollen naar het plafond. Genoeg tijd dus om GOUD en zilver te verzamelen!

 ...well basically , I think the risk for investors is not to own any Gold , but obviously it will also fluctuate like the dollar against the Euro moves it moves against the Yen it moves against the Swiss franc and so forth , and we could once have a period where the dollar strengthens somewhat under some conditions but quite frankly I do not see a huge downside risk for Gold lets say may be ten percent or so and I rather see that over the next five to ten years we will have substantially and I have to repeat substantially higher Gold prices or expressed differently substantially lower purchasing power of paper money



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$