Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7446 tot 7450
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 19 juni 2011

Winbare GOUDreserves GOUDmijnen in 20 jaar uitgeput volgens U.S. Geological Survey

Op basis van de tegengestelde trends van dalende productie en stijgende vraag uit India en China verwacht Standard Charter Bank een GOUDprijs van $5.000 dollar in de nabije toekomst.

De stijgende GOUDprijzen van de afgelopen 11 jaar hebben de winstgevendheid van GOUDmijnen sterk verbeterd. Ook heeft de hoge GOUDprijs geleid tot veel nieuwe exploratie projecten naar nieuwe GOUDreserves. Uit het laatste onderzoek Standard Chartered Bank op basis van informatie van het U.S Geologicay Survey, blijkt echter dat er slechts beperkt nieuwe GOUDvoorraden worden ontdekt en dat binnen 20 jaar de GOUDvoorraden van de meeste GOUDmijnen uitgeput zullen zijn.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011

Ligt er GOUD in Fort Knox?

Men kan pas over fantasieverhalen spreken indien het tegendeel bewezen is. Na nieuwsberichten zoals deze zou ik zelf niet zo snel het woord "fantasieverhalen" gebruiken, hoewel ze zeker interessant zijn.

Quote:
An investigation revealed that the bank had bought a consignment of fake gold from a supplier, who is now under arrest.

Het is in deze tijd van gammel geld wel heel erg interessant dat Ron Paul in Amerika gevraagd heeft om een echt onderzoek te doen naar het beschikbare GOUD.

[...]

Door die geheimzinnigheid komen er ook allerlei verhalen in omloop, waarvan natuurlijk een groot deel fantasieverhalen. Zo is er een verhaal dat de Amerikaanse regering stiekem GOUD verkocht heeft en vervangen door metalen baren die alleen maar verguld zijn!

Bron: Forexpros
Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011

Analyse zilverprijs op 17-6-2011

De zilverkoers in USD zit in een tradingrange tussen ruwweg 32 en 38.  Ik verwacht dat dit de komende drie maanden (de slappe tijd voor zilver en GOUD en de markten in het algemeen eigenlijk) zo zal blijven.  We zullen op en neer bewegen zonder uitgesproken signalen.  Wel is het zo dat ze, de edelmetalen in het algemeen en zilver in het bijzonder, altijd opwaarts kunnen verrassen.

Bron: PlusPost
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2011

Gaan er valutas imploderen?

Dagelijks verschijnen er bulletins en opinies over het ophanden zijn van een ineenstorting van de euro dan wel van de dollar. Bij de zoekmachine Google verschijnen meer dan 55 miljoen hits als je zoekt naar artikelen over de ineenstortende dollar en 30 miljoen als je uitgaat van een euro-implosie.

Sommige analisten zijn pessimistisch gestemd over beide munten. Zoals Jim Rogers. Hij is zeer flauw gestemd op de dollar voor de lange termijn, maar zou op de korte termijn voor geen GOUD uit de dollar in de euro gaan. Uiteraard wel in het GOUD zelf. De bekende pessimist Nouriel Roubini verwacht dat de euro zal zakken naar pariteit met de dollar.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2011

GOUD klaar om te dalen

Interessant om te zien hoe de meningen van Marc Haagen en Serge Farra hier lijnrecht tegenover elkaar staan. Waar GOUDaandelen-presteren-ondermaats/4668" target="_blank" title="Marc Haagen GOUD" alt="Marc Haagen GOUD">Marc verwacht dat GDX zou moeten stijgen, verwacht Farra dat GLD zou corrigeren met 10 procent!

To be concluded...

Serge Farra: De discrepantie tussen GOUD (GLD) en GOUDaandelen (GDX) begint opzienbarende vormen aan te nemen.

Er is totaal geen correlatie meer. Ik denk dat GOUD vrij snel een procent of tien kan verliezen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$