Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 7451 tot 7455
Bron: King World News
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

China on Massive Gold Accumulation Program

GOUD is veel stabieler dan zilver omdat GOUD in zeer machtige handen is. Op zilver word voornamelijk veel gespeculeerd – de koers wordt veelal bepaald door “quick traders” - , terwijl de machtige grote jongens zoals overheden en pensioenfondsen zwaar investeren in het stabielere GOUD.

Daarnaast heeft China het verzamelen van GOUD op haar lange termijn planning staan. Ze moedigt haar bevolking aan GOUD te kopen en is zelf van plan om haar GOUDreserves zwaar uit te breiden.

Gold is held in strong hands, big money buyers, central banks, large pension funds. This is not true of silver, which I believe is held in many speculators and quick-trade operators. Thus, silver is in weaker hands than is gold, and thats an important difference.

Bron: Money Talk
Geplaatst: zondag 1 mei 2011

Royal Bank of Scotland: Steeds meer GOUD en zilver onder beheer bij trackers

Bij de edelmetalen was er vandaag een nieuw (nominaal) prijsrecord voor GOUD maar toch was het zilver dat met de grootste prijsstijging op weekbasis kon uitpakken. Een troy ounce zilver werd 8,4 procent duurder terwijl het gele metaal 3,2 procent liet bijschrijven.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 1 mei 2011

Tissen: GOUDkoorts door massavlucht

Het is een zooitje als het om geld gaat. Geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Lees de column van René Tissen

GOUDkoorts
Aan de alsmaar voortdurende stijging van de prijs van GOUD is goed te merken dat het eindspel is begonnen met betrekking tot de vraag of landen op de pof kunnen blijven leven. Als steeds maar weer blijkt dat de staatsinkomsten (te) ver bij de uitgaven achterblijven en -nog belangrijker- er geen enkel zicht is op definitief herstel van het huishoudboekje, houdt op een zeker moment iedereen elkaar voor de gek.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: zaterdag 30 april 2011

World Gold Councils Gold Investment Digest Q1 2011 staat online

De nieuwste WGC Gold Investment Digest voor het eerste kwartaal van 2011 staat online: must read materiaal voor beleggers in GOUD!

Enkele bevindingen in bullet point:

De prijs van GOUD kende een bescheiden stijging van 2,4% in Q1 van 2011, vergeleken met een gemiddelde kwartaalstijging van 6,2% in de afgelopen 2 jaar.

De globale ETF’s hielden op het einde van Q1 2011 gezamelijk 2110,3 ton GOUD aan, een kleine daling vergeleken met 2167,4 ton GOUD op 31 december 2010.

De centrale banken waren in het eerste kwartaal van 2011 opnieuw netto-kopers van GOUD, met op kop Rusland en Bolivië. De centrale banken houden vandaag zo’n 18% van globale bovengrondse voorraden van het gele edelmetaal aan.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: vrijdag 29 april 2011

Fed houdt voet op gaspedaal

Gisteren hebben de speculanten van de FED hun jachtvergunningen ontvangen. De boodschap van de Fed was helder: de liquiditeitenkraan blijft wijd geopend, de vlucht vooruit gaat door.

Schulden, tekorten, gelddrukpersen, nultarieven: de Verenigde Staten spelen alles of niets. Ofwel dat lukt en de economie komt weer echt op gang, ofwel dat lukt niet, en dan… oei.

Lang verwachte toespraak gisteravond van de baas van de FED, met als reactie een stijging van alle markten
Een verbazingwekkend déjà vu gisteravond. Ik dacht bijna dat ik de voormalige baas van de FED, Alan Greenspan, hoorde spreken.

Met een zelfde vastbeslotenheid als voor de financiële crisis. En een zelfde verblindheid: het idee dat, om de economie te ondersteunen, koste wat het kost de rentetarieven op nul gehouden moeten worden en de gelddrukpersen moeten blijven draaien zolang als dat mogelijk is.

Gisteren gaf de Fed de handelaren, net als in 2006 en 2007, hun jachtvergunningen, hun toestemming om te speculeren. De markten sprongen hier bovenop en bereikten nieuwe records voor de euro, GOUD, olie en nog zo wat meer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$