Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7451 tot 7455
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 16 juni 2011

Duitsers zitten bovenop berg GOUD

In rap tempo worden grondstoffen schaarser en duurder. De Duitsers steken de schep nu in eigen bodem. En met succes, want de Duitse grond is rijk aan bodemschatten.

Recordhoogte
Jarenlang importeerden Duitsers grondstoffen, maar de prijzen zijn naar recordhoogte gestegen. Dat komt vooral door China. De Chinezen schuimen de wereldmarkt af naar grondstoffen.

Miljoenen
En dus graven de Duitsers in eigen bodem op zoek naar grondstoffen. In de deelstaat Sachsen is al een gat gegraven van 160 meter diep en daarin is zo’n 700 miljoen euro aan metalen te vinden.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 16 juni 2011

Nieuwe website voor het online kopen van zilver en GOUD gelanceerd

Het heeft even geduurd maar met gepaste trots kunnen wij mededelen dat de vernieuwde website van The Silver Mountain inmiddels online staat!

Op deze vernieuwde website maken wij het online kopen van zilver en GOUD eenvoudiger dan voorheen. Het is vanaf nu mogelijk om ook zilver en GOUD in kleinere coupures te kopen; de munten worden ook per stuk aangeboden en daarnaast worden er ook kleine GOUDbaren aangeboden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juni 2011

GOUDaandelen presteren ondermaats

[...]

De mismatch tussen GOUD en GOUDmijnaandelen kan maar twee potentiële uitkomsten opleveren: of de prijs van GOUD staat aan de vooravond van een forse correctie, of GOUDmijnaandelen staan in de startblokken voor koersexplosie.

Gezien de voedingsbodem voor de GOUDprijs – een negatieve reële rente in combinatie met aanhoudende financiële stress in het systeem – nog altijd aanwezig is, en zelfs nog met de dag toeneemt, verwachten we het nodige vuurwerk voor GOUDmijnaandelen in de tweede helft van 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2011

De Fed heeft geen GOUD meer!

Ah bon? Wat heeft zij dan wel? GOUDcertificaten! Zozo, dus beloften van GOUD... beloften...  In het juni nummer van het blad van Dexia dat ik ontvang staat nochtans te lezen: “Met de huidige GOUDvoorraad steekt de Federal Reserve Bank in New York echter Fort Knox de loef af.  Sinds 2008 zou daar 6735 ton GOUD liggen – zowat 22 % van de wereldwijde monetaire GOUDvoorraad”.

 

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 12 juni 2011

Is de zomer van 2011 opnieuw een goed moment om GOUD te kopen?

Gedurende de afgelopen 10 jaar toen de GOUDprijs ieder jaar steeg en tijdens de sterke opgaande GOUDmarkt in de jaren 70, was de zomer altijd de beste periode om GOUD te kopen. De maanden juni, juli en augustus lieten relatief gezien de minste stijging zien. Of de zomer van 2011 opnieuw ditzelfde patroon in de GOUDprijs zal laten zien is de vraag. Diverse analisten komen tot verschillende conclusies. Het is namelijk eenvoudiger om het verleden in grafieken te verklaren dan de toekomst te voorspellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$