Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7461 tot 7465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 mei 2011

GOUD maakt comeback als betaalmiddel in VS

De Amerikaanse staat Utah heeft GOUD en zilver opnieuw uitgeroepen tot wettelijke betaalmiddelen. Wie zijn GOUDmunten verkoopt, betaalt ook geen extra belastingen.

Het idee komt van de republikein Brad Galvez. Volgens Galvez verliezen de Amerikanen het vertrouwen in de dollar en is de vraag naar alternatieven groot.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: maandag 23 mei 2011

China nu grootste GOUD importeur

China is in het eerste kwartaal van 2011 de grootste importeur van GOUD ter wereld en gaat hierbij India als traditioneel grootste koper van GOUD voorbij aldus de World Gold Council. In 2010 produceerde Chinese mijnen 340 ton GOUD en de totale vraag in China was 700 ton GOUD hetgeen resulteerde in een netto import van 360 ton GOUD. De grootste stijging in de vraag naar GOUD kwam van Chinese investeerders. In het eerste kwartaal van 2011 heeft deze stijging zich verder doorgezet. De vraag naar GOUD in China steeg t.o.v. 2010 met 123 procent naar 90,9 ton. In dezelfde periode steeg de vraag in India met 8 procent tot 85,6 ton.

Er zijn veel oorzaken aan te geven waarom Chinese investeerders massaal sparen in GOUD.

[...]

Bron: Beurs Box
Geplaatst: maandag 23 mei 2011

GOUD interessant of niet?

We lezen op steeds meer plekken op Internet dat GOUD te duur zou zijn. Iedereen zou ondertussen al GOUD hebben. Alleen als ik aan familie, vrienden en kennissen vraag wie GOUD heeft, dan zeggen ze allemaal wel een GOUDen ring en ergens een muntje te hebben, maar een kilo GOUD of meer, dat heeft vrijwel niemand.

Waarom wordt er dan zoveel GOUD verhandeld en gaan er zoveel papieren GOUD producten rond? In mijn ogen alleen maar omdat grote hedgefunds en Centrale Banken zoveel handelen. Het percentage particuliere beleggers dat actief is, is zeer gering.

[...]

Bron: Goldonomic
Geplaatst: zondag 22 mei 2011

Koop zilver (en GOUD)

Bankiers vertellen u dat wie veel geld wil verdienen, veel risico moet nemen. Dat klopt helemaal niet. U koopt een product bij hen dat 4 % oplevert, en men vertelt u dat men ook producten heeft die 7 % opleveren, maar dat daar wel geen kapitaalgarantie bijkomt. Alsof het product aan 4 % dan wel kapitaalsgarantie geeft? Wat voor kapitaalsgarantie is er, als je weet dat ook dat geld uit het Fractional Reserve Banking systeem komt? Erger nog is dat de produkten met kapitaalsgarantie (klikfondsen) aan mekaar hangen met ultra-gevaarlijke financiele derivaten (herinner de subprimes en Lehman Bros).

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zondag 22 mei 2011

Overdenkingen

De afgelopen forse daling van zilver, en in mindere mate die van GOUD, heeft sommigen aan het twijfelen gebracht over het investeren in edelmetalen. Immers, zou zilver niet nog veel meer kunnen zakken, en wat blijft er dan nog over van mijn investering? Een enkeling raakt zelfs in paniek

heb ik de situatie wel goed ingeschat, waarom ben ik überhaupt in edelmetalen gegaan?

Daar komt bij dat elke substantiële daling van uw portefeuille een rotgevoel geeft, net zo goed dat het prettig is als uw investering in waarde stijgt. Niets menselijks in ons vreemd.

Op zich zijn bovenstaande vragen die op kunnen komen prima. Er is niets mis mee om van tijd tot tijd uw investeringsstrategie en uitgangspunten onder de loep te nemen. Immers, uw inzichten kunnen veranderen, of in de wereld om u heen kunnen zich veranderingen voordoen die een andere keuze kunnen rechtvaardigen.

Laten we daarom als eerste de wereld om ons heen beschouwen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$